Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
*22*

***** Syndi 35 *****

Polecane posty

Gość monya
polecam picie herbatek ziołowych;) pokrzywa i skrzyp są genialne, przy tym bardzo smaczne jak na zioła;) zawsze lepsze naturalne napary, niż chemicznie skocentrowana esencja w tabletkach:) na moją skórę genialnie działa krem Bambino;) tylko ten i żaden inny;) mam po nim gładziutką, miękką skóre;) koleżanki nie mogą się nadziwić mi, jak i mojej mamie, które swoje lata już ma;) 0 przesuszenia!;)

Witam! Dziewczyny nurtuje mnie jedno pytanie. Te tabletki powinno się brać zwykle o jednej porze np. po śniadaniu. Niektóre z Was piszą , że biorą tabletki jak w zegarku. Czy to znaczy, że trzeba je brać zawsze o tej samej godzinie???

Gość camelcia
Ogólnie jest przyjęte, że tabletki bierze się o określonej godzinie- ja no mam nastawione przypomnienia na 20 i łykam codziennie o 20. Z tego co wiem, ważne jest by brać je zawsze o określonej porze, np po śniadaniu lub przed snem i nie musi to być codziennie ta sama godzina. Mi o wiele łatwiej jest pamiętać o nich z przypomnieniem o konkretnej godzinie. Dziś biorę przedostatnią tabletkę z pierwszego opakowania, mam nadzieję, że powoli moja cera zacznie się poprawiać( póki co mniej się świeci, mam chyba mniej syfków (ale i tak dużo) ) i przede wszystkim mam nadzieję, że zabezpieczyły mnie przed ciążą. Pozdrawiam dziewczyny :) Dobrze, że jest takie forum

Gość Kaaaamilka
naresca --> Jestem alergiczką. Kiedys jak byłam mała brałam te severenty i flixotide i te inna ale byłam odczulana przez 5 lat... i wszystko jak ręka odjał przeszło mi juz zadnego leku nei biore... A ja bardziej włansie podejrzewam ze to na tle nerowwym bo oto tylkpo tak czasami mam i jak zapomne to nic mi nie jest.... No ale myśle ze jak teraz zmienie tabletki to juz nie bede tego miec. Bo poprostu potrafi mnie to przestraszyc. Ale to chyba tylko takie urojenie.. Powiem Wam szcerze ze Syndi powoli działa na cere... jem 4 opakowanie i juz koncze i nie jest wcale ze IDEALNIE... :/ jest tak jak przy 2 opakowaniu..

ja np. zaczęłam drugie opakowanie, a z cerą jest chyba gorzej niż było, pojawiają mi się pojedyncze, bolące syfy na brodzie i nawet na policzkach (czego wcześniej nie miałam!!!)już sama nie wiem co mam robić, ale chyba muszę być cierpliwa. Poza tym jestem z nich bardzo zadowolona, nawet nie czują, że biorę jakieś tabletki, no i ochota na sex ogromna... :) pozdrawiam:)

Gość monya
o tak:) cierpliwosc to nasz sprzymierzeniec:) ja tez bardzo nie moglam sie doczekac efektow.. drugie, trzecie opakowanie..nie widzialam zmian i w koncu przestałam do tego przywiazywac uwagę. ktoregos pięknego dnia przyjrzałam sie sobie uwaznie i krzyknelam: WOW! to ja?:) dziś rozpoczynam swój 6listek Syndi:) na mnie DZIAŁA!:) pozdrawiam Was!

Gość lilka100
witam was dziewczyny:). ja tez należe do grona dziewczyn bioracych śyndii w zwiazku z uporczywym trądzikiem :(. lecze sie juz bardzo długi czas oczywiscie zazwyczaj efekty utrzymują sie ok 4 miesiecy nastepnie nastepuje nawrót. Syndii kończe trzecie opakowanie wcześniej ich nie brałam ani Diany też nie. za to zazywałam lek Androcur baaardzo skuteczny jeżeli chodzi o moją osobe ma działanie androgenne tak jak Syndi tyle że jest 10 razy mocniejszy i wiadomo niekorzystnie działa na watrobe i wogóle. dlatego tym razem jak zauważyłam że choroba wraca czyli ten uporczywy tradzik postanowiłam razem z moim ginekologiem że spróbuje sama syndii żeby nie zatruwac tak organizmu. no i jak wspomniałam koncze trzecie opakowanie . i rezultaty sa takie: skóra na dekolcie i plecach poprawiła sie po drugim opakowaniu natomiast jezeli chodzi o twarz to satysfakcji nie ma żadnej a nawet jest czasem gorzej jak było. pocieszam sie ze to troche musi potrwac skoro dekolt sie poprawił to buzia w koncy\u tez sie chyba poprawi. wezme jeszcze jedno opakowanie a potem jak nie bedzie efektów to poprosze znowu o ten Androcur. razem z Diana albo syndi poprawia cere już po pierwszym miesiacu . no ale z tym na razie jeszcze poczekam. no rozpisałam sie troche o sobie ale mam nadzieje ze bedziemy się dzilic na tym forum swoimi doświadczeniami w tej sferze, dodam że to nie jest pierwsze forum na Kafeterii w którym uczestnicze i zawsze fajnie sie na nim dyskutuje. pozdrawiam was wszystkie:)

Gość camelcia
Za 20 min ostatnia tabletka z 1 opakowania i nareszcie 7 dni przerwy :) Mogę teraz podsumować 1 opakowanie- skutków ubocznych prawie brak, cera mniej się świeci, przekonałam się, że jednak potrafię regularnie łykać tabletki ( myślałam że z moim roztrzepaniem to mało prawdopodobne) jeśli jeszcze ochroniły mnie przed ciążą to uznam mój debiut tabletkowy za udany :) ( Jak dostanę krwawienia z odstawienia to się pochwalę, mam nadzieję, że będzie mniej bolało niż normalny okres).

Gość naresca
też jestem alergiczką:) na tym tle podejrzewali astmę, bardzo mocne uczulenie na roztocza i trawy. ale nawet, gdy astmy nie mam, serevent mi pomaga w krytycznych chwilach:). po flixotide dusiłam się dużo bardziej niż bez:/ a co do cery - jestem chyba juz przy 6 opakowaniu, właściwie to je kończę i powiem szczerze - poprawa duża. kropki z pośladków schodzą, z twarzą, choć nie było źle, jest już prawie całkiem dobrze. tylko ta przesuszona skóra mnie zastanawia, ale to pewnie kwestia diety:)

Gość b-c
no to ja tez podsumuje dotychczasowe rezultaty. koncze właśnie 7 opakowanie. cera sie znacznie poprawila. nastapilo to dopiero po 5 miesiacu. nie jest idealnie. od czasu do czasu cos wyskoczy. i mam jeszcze drobne slady po dawnych. ale w porownaniu z tym co bylo,. to jestem baaardzo zadowolona :) co do owlosienia. nie mialam nigdy klopotow. ale lekko za duzo ich bylo w niektorych miejscach. teraz juz ich nie ma... praktycznie w ogole :) ogolnie czuje sie dobrze. okres jak w zegarku. jedyne co mi przeszkadza to bolace piersi przez caly okres brania tabletek. ale da sie wytrzymac :)

Gość tamarta
Cześć, mój ginekolog przepisał mi Syndi-35 jako tabletki antykoncepcyjne, a czytając te forum widzę że większość pisze o tych pigułkach jako o świetnym środku na trądzik. czy ktoś może napisać mi jak działają jako antykoncepcyjne?

Ja jestem w trakcie 2 opakowania więc co do antykoncepcji zbyt wiele nie mogę powiedzieć, ale jak narazie działają :)

Gość monya
biorę już szóste opakowanie i działają;D dlaczego miałyby nie działać?:D ja przyszłam do lekarza, mówię: "chcę pigułki ANTYKONCEPCYJNE", a sam ginekolog zatroszczył się o moją cerę;) tak przy okazji;) tamarto bez obaw;)

mój zrobił dokładnie to samo :) nie ma co się przejmować i zadręczać, bo to zabiera całą przyjemność z seksu, a ten naprawdę jest bezpieczny :)

Gość naresca
a jak u was z libido? biorę syndi glownie jako anty, ale leczniczo tezm choc nie na twarz:) biore jak wspomnialam 6 opakowanie, w ciazy nie jestem:) wnioski raczej proste;)

Z moim libido kiepsciutko...:( zauważam u siebi również uczucie senności..

u mnie wręcz przeciwnie, libido baaaardzo wysokie :)

Gość tamarta
dziękuje bardzo za odpowiedź, powiem szczerze że mnie to uspokoiło, czytając wczoraj ulotkę w której jest napisane że: "Preparat Syndi-35 nie jest zalecany do stosowania wyłącznie w celu antykoncepcyjnym, lecz powinien być przeznaczony głównie dla kobiet wymagających leczenia zapalnych stanów skórnych zależnych od poziomu androgenów" to nie przekonało mnie to w skuteczności dobrej antykoncepcji lecz bardziej dobrego środka na trądzik...

Gość camelcia
Na moje oko ( przyszłej chemiczki) działanie anty jest w tych tabletkach działaniem dodatkowym ( nie najważniejszym) ale ze względu na dużą zawartość hormonów powinny mieć bardzo dobre działanie anty. Nie ukrywam,że na to liczę :) Dziś drugi dzień przerwy , ale jakie to jest przyzwyczajenie, wczoraj mimo że przerwa ja o 20 do tabletek :)

Gość Ganja
co do solarium ostatnio przed studniowką zaczęłam chodzić bałam sie trochę że dostane plam czy coś... ale nic się nie stało.A było to jakiś czas temu więc raczej jest dobrze. Ostatnio też byłam i nic się nie działo. Najlepiej to sprawdzić metodą małych kroków opalać się w miarę rozsądnie obserwować skórę jeśli nic się nie dzieje jest OK. Jutro zaczynam 6 opakowanie cera podczas brania tabletek nie przetłuszcza mi się podczas przerwy troszkę ale z miesiąca na miesiąc coraz mniej podczas przerw.W tym miesiącu przy okresie ani 1 syfa:)) tylko kilka zaskórników ale na to działam już kremami od dermatologa dobrze łączyć tabletki z leczeniem dermatologicznym bo same mogą nie wystarczać!

Gość Ganja
na zaskórniki polecam Isotrexin-żel jest naprawdę super nic lepiej nie zwalcza zaskórników!!w walce z plamami stosuję Skinoren ale nie wiem co więcej mogę zrobić bo one cały czas się utrzymują...może kiedyś jakaś dermabrazja chociaz szczerze mówiąc nie ufam kosmetyczką po ostatnim oczyszczaniu twarzy niemiło to wspominam.To tylko tak tematem dokończenia:)

Gość eveeelaaa
hej dziewczyny, dzisiaj moj lekarz przepisal mi Syndi, poniewaz chcialam zmienic tabletki. Wczesniej bralam Cilest, ale niezbyt skutecznie dzialal na cere. Zastanawiam sie nad skutecznościa tych tabletek, jako antykoncepcyjnych..? Nie wiem też czy mam zrobić 7-dniowa przerwe; lekarz powiedział mi ze tak, tymczasem w ulotce jest napisane, zeby nie robić przerwy jesli sie zmienia pigułki.. a jak Wy robiłyście?

Gość Claudia603
Hej dziewczyny wlaśnie lyknelam pierwszą tabletkę Sindi mam nadzieje że bedzie ok. To moje pierwsze tabletki antykoncepcyjne wiec troche mam stracha. Jak jest uwas z paleniem papierosów i braniem tabletek??? Bo ja sie ostro tego obawiam Pozdrawiam.

Gość naresca
laski, to się robi nudne :/ kilka stron pisałyśmy o tym, że seksimy się od miesięcy i żadna w ciąży nie jest. może zanim zadacie pytanie "czy są skuteczne", prześledźcie forum? TAK, są skuteczne. NIE, nie robiłam przerwy i nie radzę, bo po co się stresować? pozdrawiam

Hej dziewczyny!!! Właśnie skończyłam pierwsze opakowanie w swoim życiu (Syndi-35). Zgodnie z zaleceniem nie robiłam przerwy. Wczoraj wziełam 3tabletkę z drugiego opakowania i w nocy pojawił się okres. Kurcze, co mam robić:( Proszę o pomoc!

Gość Nastolstka 18
Hej dziewczyny:* Bralam jakiś czas temu Syndi 35 i jest ok:) Lepsza od Diane 35 ( napewno ) Tera nie biorę tabletek bo nie potrzebuje narazie.... Bałam się że trądzik wróci i moze okres zaniknac jak odstawie :/ Ale.... jestem mile zaskoczona wszystko jest ok:D Cera bez zmian, w porządku i okres pojawil mi sie dokladnie wtedy co powinnam dostac ( 28 dniowy cykl:) ) Oby było ok, mam nadzieje:* Tabletki moim zdaniem są ok, tylko pod kontrola lekarza.... Musze tylko uwierzyc ze dzialaja dobrze anty bo przyznam ze obawialam sie troche tego:/ Ale jest wszystko ok wiec dobrze:) pozdrowionka dla Was:*

Gość Ganja
Claudia603 biore 6 opakowanie przez ten cały czas jaram szlugi i nic sie nie dzieje.Może poza kłuciem w klatce piersiowej czasem.Ale ostatnio mi przeszło.Ale lepiej nie palić albo sie ograniczać.

Gość naresca
plamienia przy pierwszych opakowaniach są ponoć normalne, ja nigdy nie miałam:) a co do przerwy, to miałam na myśli nie robienie przerwy przy zmianie pigułek NA syndi:* przerwa pomiędzy kolejnymi opakowaniami dla mnie jest niezbędna, jeśli jej nie robię, mam miesiąc ostrego wkurzenia, zerowe libido i humor jak w depresji.

Gość camelcia
Kobietki dziś mój 6 przerwy i dostałam plamienia z odstawienia. Początkowo zdębiałam bo było jakieś brązowe ale już jest ok. Prawie bezbolesne, tylko czuję się jakaś skołowana. Już w środę kolejne opakowanie, mam nadzieję również bez większych skutków ubocznych. Liczę też na poprawienie cery i mam nadzieję, że się nie przeliczę. Pozdrawiam

Gość ika20
hej dziewczyny mam problem1 byłam dzisiaj u ginekologa no i poprosiłam o zmiane tabletek na jakies które dodatkowo polepsza mi cere- nie mam jakis koszmarnych problemów ale bez podkładu trudno mi sie obejsc wiec pomyslałam ze skoro juz i tak biore tabletki to moga mi tez pomóc i w tej kwestii. do tej pory brałam novynette tj biore 3 opakowanie, czuje sie po nich swietnie- poza tym ze jestem płaczliwa. pani doktor była bardzo nieprzyjemna kiedy mnie badała to zrobiła to tak niedelikatnie ze poczułam ból no i nie udzieliła mi zadnych inf na temat nowo przepisanych tabletek czyli syndi 35. moje novynette zawieraja bardzo małą dawkę hormonów a boje sie ze te syndi to odpowiednik diane czyli najsilniejsze tabletki jakie sa wiec nie chce nie potrzebnie szprycowac sie hormonami jesli te tabletki to prawie to samo co dioane to zostane przy novynette jesli sydni to jedne z tych tabletek nowej generacji to sie na nie zdecyduje. jest ktos kto moze mi pomóc?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować