Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
*22*

***** Syndi 35 *****

Polecane posty

a jesli juz wzielam w inny dzien niz pierwszy dzien okresu...i przyjmijmy ze wezme te 21 potem 7 dni przerwy i jesli nie wsytai okres to moge go wywolac luteina i wtedy dopiero w 1 dzien zaczac brac Syndi...?! HELP

Skoro nie wzięłaś pigułki w pierwszy dzień okresu tylko w inny a liczyłaś na zabezpieczenie przed ciążą to takiego zabezpieczenia wogóle nie było! Jak zrobisz 7 dni przerwy i nawet okresu w tym czasie nie dostaniesz to następne opakowanie zacznij przyjmować normalnie w 8 dniu a nie czekaj na okres i dopiero wtedy bo sobie całkowicie cykl rozlegulujesz!

maaaarta matko i córko dziewczyno! Co ty najlepszego robisz sobie i swojemu organizmowi! Gdzie ci się tak spieszyło? Czy nie lepiej było poczekać normalnie na okres i wziąść Syndi tak jak jest to zalecane? Przecież przez takie eksperymenty możesz sobie narobić biedy, hormony to nie witamina C a takie wywoływanie okresu po okresie to nie jest dobry pomysł;/ poza tym, jeśli już zaczynasz brać hormony na wyregulowanie okresu, to po co chcesz go wywoływać podczas przerwy? Nie lepiej poczekać aż krwawienie z odstawienia samo przyjdzie? Ja biorę Syndi już 2 lata i ani raz nie zdarzyło się żebym podczas przerwy nie dostała krwawienia. _Ona_18 rozbawił mnie Twój post:) nawet godzina czy dwie różnicy nie zrobią a co dopiero 15 czy 20 minut. To dobrze że starasz się przyjmować tabletki o stałej porze, bo to pomaga pamiętać o pigułce.

Gość lina__ewelinaaa
mam pytanie lekarz przepisał mi syndi-35 i zastanawiam czy nie utyje po nim gdyz bardzo ma zalezy aby nie utyc?

Gość lina__ewelinaaa
od kiedy syndi na swoje zastosowanie antykoncepcyjne po ktorej tabletce???

Gość nikk27
Która przyznac sie szczerze przeczytała ulotkę? chyba żadna ...

Biorę Syndi na poprawe cery, wiec nie chodzi mi o zabezpieczenie, dlatego tak mi sie spieszyło...

nikk27 ja przeczytałam, całą dokładnie, jednak mimo wszystko nie rozwiązuje ona wszystkich wątpliwości. maaaarta ja rozumiem, że chciałabyś jak najszybciej wyleczyć cerę bo sama miałam z tym ogromne problemy, wylałam sporo łez i każdy dzień z trądzikiem to był dla mnie koszmar! Jednak zwróć uwagę na to, że hormony nie tylko mają wpływ na łojotok czy owłosienie ale też na twój cykl miesiączkowy! dlatego powinnaś przyjmować tabletki tak, jak każą w ulotce nie zależnie od tego czy zależy ci na antykoncepcji czy nie.

Mam jeszcze pytanie, które chciałabym skierować do kogoś rozsądnego i obeznanego w sprawach antykoncepcji. Otóż, czy jest możliwe zajście w ciążę podczas regularnego przyjmowania tabletek ale jeśli np. miało się problemy trawienne tabletka mogła się nie wchłonąć? I czy jeśli wystąpi krwawienie od odstawienia to mimo wszystko może być ryzyko ciąży?

Dziewczyny to według was mam po tych 21 tabl zrobic 7 dn przerwe i dalej 21 ? nawet jesli nie wystapi okres? ... :(

Gość Kaskaaaa
Odkupię opakowanie lub dwa od dziewczyny z Wrocławia naprawde PILNE!!!! moj nr tel 727642321 knockout_f@o2.pl Pozdrawiam Kaska

Biorę tabl anty i zazywam cynki i nie zauwazam zadnej poprawy cery wrecz przeciwnie wyskakuja mi wielkie ropne bolące pryszcze...z tego co wiem cynk oczyszcza i te wszystkie toksyny wychodza na wierch no ale tabl ant powinny nie powodowac nowych pryszczy, czy dalej brac cynk jednoczesnie z tabl anty? czy cynk nie zaburza spodziewanych efektow anty?

Gość pauuulinka
Yessa, czytałam gdzieś,że tabletka wchłania się przez 3-4godz... Jeśli tyle czasu upłynęło, myślę, że możesz czuć się bezpiecznie :)

Gość Malwinkaaa
Po ropoczeciu 7 dniowej przerwy po ilu dniach wystepuje u Was miesiaczka? U mnie pojawia sie zazwyczaj 4 dnia. Czy to nie jest za pozno?

Dziewczyny piszecie,ze po 3 opakowania zwykle cera wam sie poprawia,ale jesli wczesniiej bylescie strasznie obsypane pryszczami to gdzie one zniknley? Czy w czasie brania tabletek sotusujecie jakies jeszcze inne kuracje na pozbycie sie pryszczy? kosmetyczka? antybiotyki? pozdrawiam

Gość megii18
witam:) ponad miesiąc temu wahałam się czy zażyć syndi 35 i zwróciłam się do "skarbnicy wiedzy", czyli forum...:) także teraz pragnę się podzielić wiedzą dotycząca syndi...jestem po pierwszym opakowaniu i jest hymm..ok, w sumie to żadnej różnicy nie dostrzegłam...żadnych skutków ubocznych, ani wymiotów, ani tycia, ani nic innego...biorę sobie tabletkę i nic heh no chyba działa coś tam w środku...jednak żałuję, że jeden pozytywny skutek uboczny nie wystąpił, a mianowicie wzrost biustu:( heh to by mogło być no ale nic jest OK:) także pozytywnie, bo bałam się, że będę tyć...pozdrawiam

Gość Natallica
Witam. U mnie też okres pojawia się 4 dnia, w ciągu 7 dniowej przerwy w braniu tabletek :) pozdrawiam!

Gość nikk27
mi się cera nie poprawiła po hormonach szkoda było tylko się truc tym syfem same skutki uboczne zero pozytywów

Gość Malwinkaaa
Powiem Wam,ż♫e przytyłam p otych tabletakch i piersi tez mi urosły;)). Z tego akurat sie ciesze bo bylam strasznym chudzielcem.

Gość _Sally_
Hej dziewczyny! :) Kilka dni temu skończyłam 2 opakowanie Syndi, dziś mija 5 dzień od mojej 7-dniowej przerwy, a okresu jak nie było, tak nie ma :P (od razu zaznaczam, że NIE ma i nie może to mieć związku z ciążą) Z tego, co tu wyczytałam u większości z Was krwawienie z odstawienia występuje zwykle 4 dnia (tak jak u mnie przy 1 opakowaniu) W sumie to tylko jeden dzień opóźnienia, ale nie mam nawet typowych objawów przed okresem (zespół napięca przedmiesiączkowego, pobolewanie brzucha, kręgosłupa itp.) Czy któraś może mi odpowiedzieć na ten temat? Będe wdzięczna :) Pozdrawiam.

Gość agata.........
hej dziewczyny po ilu opakowaniach syndi przeszedl wam tradzik?ja zakonczylam juz czwartek a tradzik jak byl tak nadal jest,jest sens jeszcze czekac na efekt?

Gość gremlinka88
hej dziewczyny po ilu opakowaniach syndii przeszedl wam tradzik? jak zakonczylam juz 4 a tradzik jak byl tak nadal jest.. jest sens jeszcze czekac na efekty?

Gość nikk27
ja brałam hormony przez ok. 3 lata efekt zero tradzik jak był tak jest, lekarz mi powiedział że trzeba brac ok. roku żeby był widoczny efekt a potem najlepiej do końca zycia bo jak sie odstawia to przewaznie problemy z cera wracają albo jeszcze bardziej sie nasilaja.

Gość miska82
czesc dziewczyny,mam taki mały problemik otóż:codziennie zazywam syndi o godz 8 rano(mam nawet nastawiony na tabletke budzik),ale nie wiem jak to sie stało ze wczorej jej nie zazyłam i zorientowałam sie dopiero dzisiaj rano jak przyjmoeałam pigułkę.Mineło juz 24 godziny i nie wiem czy brac tez ta pominieta pigułke?czekam na odp dzieki pozdr

Gość Michelle66
Syndi 35 biore juz od kilku miesięcy. Zawsze o 22.30. Wczoraj zapomniałam wziąść, bo byłam na imprezie, wziełam dopiero teraz o 12.16, rano. Czy coś się stanie? Troche się boje:(

Gość pollyy88
->Michelle66 a który to tydzień opakowania? jeśli pierwszy to musisz zabezpieczać się dodatkowo przez następne 7 dni, jeśli drugi tydzień to nic się nie stało wieczorem przyjmuj normalnie tabletkę, a jeśli 3 tydzień to nie robisz przerwy tylko zaczynasz kolejne opakowanie jeśli chcesz mieć 100% zabezpieczenia.

Gość pollyy88
jeszcze tak ogólnie. jeśli regularnie bierze sie tabletki to ryzyko zajścia w ciążę jest praktycznie równe zeru. Trzeba jednak zwracać uwagę czy w czasie 3-4 godzin od wzięcia tabletki nie mamy biegunki czy wymiotów. jeśli tak się zdarza to po prostu bierzemy następną. a jeśli chodzi o krwawienie z odstawienia to może też być i 7 dnia to zależy od organizmu. ja zawsze mam 5 dnia jednak raz zdarzyło mi się mieć dopiero 6dnia. po prostu jakaś mała anomalia :] a jeśli przyjmujemy tabletki jako zabezpieczenie i krwawienie nie występuje to najlepiej jest zrobić test, wykluczyć ciążę i dopiero wtedy 8 dnia zacząć następne opakowanie.

Gość Michelle66
Przyjmuje je już od 5, lub 6 miesięcy. A w poniedziałek skończyła mi się przerwa i biore nowe opakowanie. Już 5 dzień, a zapomniałam wziąść o tej 22.30 i wziełam o 12.16. I nie wiem czy jestem zabiespieczona?

Gość pollyy88
no to tak jak napisałam, skoro to pierwszy tydzień to przy współżyciu przez najbliższe 7 dni musisz się dodatkowo zabezpieczać np. gumkami. i normalnie przyjmujesz resztę tabletek

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować