Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
*22*

***** Syndi 35 *****

Polecane posty

Gość bimbamboom
Tak generalnie dziewczyny, to dziwie się, że to ginekolog wypisuje te taletki na poprawe ceny. Byłam ostatnio u dermatologa i aż się moja pani doktor zdenerwowała, że jej w parade wchodzą. Powiedziała mi, że mam trądzik (wow) ale syndi to taka bomba hormonalna, że w połączeniu z antybiotykiem przeciw tradzikowi to istna masakra. więc radzę_ jak chcecie porawić cerę, to idźcie do dermatologa, a nie ginekologa :)

nie biore tych tabl w celu poprawienia cery tylko jako antykoncepcje a ze moze sie poprawic cera to jest plus dlatego mi zmieniła...

Gość Sofcik
Od niedawna biorę syndi na poprawienie cery i jestem bardzo zadowolona tradziku prawie nie widac. Moj dermatolog zalecił mi te tabletki i uważam ze był to bardzo dobry ruch. Jeśli chodzi o antykoncepcje również jestem zadowolona :)

Gość Kaja22
Ja jestem po pierwszym opakowaniu i okres dostałam po 4 dniach od ostatniej tabletki. Cera trochę się poprawiła choc w pierwszych dniach brania mi wywaliło trochę krostek. waga raczej bez zmian choc nie waze sie co kilka dni wiec nie wiem. Okres miałam normalny i pierwszego dnia bolał mnie brzuch. A i piersi mam pełniejsze więc nic złego się nie dzieje i mogę polecic te tabletki.

Mam pytanie. Poprzednio brałam yasminelle, ale niedawno zmieniłam pigułki na syndi 35. Chciałabym wiedzieć w którym dniu przerwy mam spodziewać sie krwawienia z odstawienia(przy yasminelle był to 4 dzień od ostatniej tabletki)

Gość mimi08
Wiatm Was dziewczęta. Ja też od miesiąca stosuje Syndi 35, przepisała mi je moja Pani ginekolog wcześniej zażywałam Diane 35. Niby to jest ten sam lek tylko pod inna nazwa, ale po Syndi 35 czuję się lepiej krwawienie jest mniejsze i występuje pod koniec 7 dniowej przerwy. Jak narazie nie zauważyłam żadnych ubocznych skutków oprócz tego że tak jak po stosowaniu Diane 35 tak i po Syndi 35 chudne ale to jesT plus,

Gość martolek
witam biore syndi 35 od miesiaca, zanim zaczeam je brac przeczytałam wiele opini i o syndi było wg mnie najwiecej pozytywnych:)... nigdy nie miałam tradziku az tu nagle praktycznie z dnia na dzien wyskakiwało mi coraz wiecej krost..byłam przerazona bo nic mi nie pomagało... zrobiłam badania i tez nic. Wiec poszałam go ginekologa i wytłumaczyałm o co chodzi.. przepisał mi syndi35, jestem poki co bardzo zadowolona, nie mam skutkow ubocznych, ani bolow głowy ani brzucha, plamnienia nie miałam..czuje sie jak bym wogole nie brałą tabletek... nie przytyłam ani deka a biust jest taki pełniejszy i jedrniejszy :P a cera poprawiła mi sie, co dla mnie miało najwieksze znaczenia bo na to liczyłam.. mam nadzieje ze zaz kilka miesiecy nie bede miała nawet sladu po tradziku a skutki uboczne nie wystapia a i jeszcze jedno.. cena, bardzo przystepna zaplacilam za syndi35 7 albo 8 zl :D pozdrawiam i polecam tabletki

Gość aaaa24
mam do was pytanie...wszystkie bierzecie Syndi dlatego chcialabym wiedziec jak wygladaja wasze miesiaczki po niej. czy sa obfite czy raczej skape. pytam poniewaz sama biore ten lek od pol roku i jak dotad mialam normalne miesiaczki, w tym miesiacu jednak okres zaczal mi sie o dzien wczesniej i jest bardzo skromny. wychodzi ze mnie czerowno-brunatna maz ktora praktycznie nie brudzi podpaski. ciaze raczej wykluczam poniewaz stosuje lek regularnie a dodatkowo uzywamy jeszcze gumek(trudno mi sie przelamac bez) ale juz sama nie wiem co o tym myslec i nawet ciaze biore pod uwage...

Gość aga3023
ja zanim zaczelam brac syndi miałam okres trwający 7 dni i dosc obfity i bolesny a po pigułkach trwa tylko 4 dni jest skąpy i prawie bezbolesny. Musze dodac ze przestały wypadac mi wlosy po Syndi, ale nie wiem czy to ma zwiazek z tym ze poprostu zadziej je myje bo nie przetłuszczają mi sie tak jak wczesniej czy to wpływ pigułek jako jeden ze skutków ich działania. Napisze jeszcze ze biore je juz 4 miesiace i owszem cera wyglAda lepiej ale całkowitej poprawy jeszcze nie ma. wiec uzbrajam sie w cierpliwosc i czekam dalej:) pozdrawiam

Gość A******
mam pytanie, czy po 12 tabletkach Syndi pierwszego opakowania jestem w pelni zabezpieczona?

Moje miesiączki niestety są tak samo obfite jak przed braniem pigułek i nadal trwają 7 a czasem 8 dni:/ jest to uciążliwe bo liczyłam na zmniejszenie obfitości i długości okresów a tu nic:(

Gość A******
prosze o odpowiedz dziewczyny :( wiem, ze juz niejedna dziewczyna pytala, od kiedy jest w pelni zabezpieczona, ale moja sytuacja wyglada tak, ze wzielam Syndi w pierwszy dzien okresu o 9 rano a od nastepnego dnia juz caly czas bralam o godz 17 i po 12 dniach zazywania tabletek kochalam sie z chlopakiem do konca i zastanawiam sie, czy na pewno wszystko bedzie dobrze... :( to moje pierwsze opakowanie, odpiszcie prosze

skoro jest napisane ze tabletki działaja od pierwsze to moim zdaniem powinnas byc juz zabezpieczona, ja sie z chłopakiem do konca kochałam gdzies po 10 tabletkach, z tym ze to były Novynette a nie syndi, teraz jestem na 4 tabletce syndi, zmieniłam zeby poprawic cere i tez boje sie zaryzykowac czy bede zabezpieczona od razu dalej, ale jeszcze okres mi sie nie skonczył to nie rozpaczam nad tym :p nie martw sie, powinno być wszystko okej

Gość A******
dziekuje za odpowiedz :*

Syndi to mocniejsza dawka hormonów niż Novynette, dlatego też, że tak powiem dają jeszcze pewniejsze zabezpieczenie, z tabletką można się spóźnić nawet do 12 godz. nie jak to jest przy słabszych hormonach, 2-3 godz. spóźnienia i ryzyko jest... Dlatego moim zdaniem, przy Syndi, gdy zażywa się je bezbłędnie to ciąża jest w 100% niemożliwa i to już od 1 tabletki!! mogę to potwierdzić moim przykładem:):)

Gość A******
dziekuje bardzo za podniesienie na duchu, teraz mi troche lepiej, widze, ze troche wyolbrzymiam sprawe, dziekuje Wam:*

czyli YESSA uwazasz ze powinnam byc zabezpieczona cały czas, jak przeszłam z słabszych na mocniejsze tabl. ? dzisiaj bede brała 5 tabl i ze skutków ubocznych mam bol glowy czasami i chyba zmeczona jestem bardziej, ale to tez przez pogode moze byc... krwawie juz 5 dzien, a wczesniej trwało to 4 dni, mam nadzieje ze w koncu przestane i nie bedzie mi sie ciagneło to przez miesiac... a tak ogólnie to tabletki narazie okej:)

Gość _Ona_18
Hej dziewczyny! Nie wiem, czy któraś mi odpowie, ale co tam... Wiec tak przez 4- mce brałam Syndi 35, ale ponieważ nie przynosiły kompletnie żadnych efektów (trądzik, nieregularna miesiączka) lekarz zalecił mi je odstawić, tak więc zrobiłam. 16.10.09 skończyłam 4 opakowanie. 21.10.09 (czyli 5 dnia przerwy) wystąpiło krawienie i...trwa do dziś, czyli już 8 dzień(!) i raczej nie zapowiada się na koniec(wcześniej miesiączka trwała zwykle 7 dni, z tym, że 5 dnia krawienia prawie nie było). Czy to przez odstawienie tabletek? Zaznaczam, że w tym czasie leczyłam się też silnymi antybiotykami. Jeśli któraś może, byłabym wdzięczna za odpowiedź bo zaczynam się niepokoić....

Gość nikk27
do _ Ona_18 po odstawieniu hormonów mogą się zdarzyć rożne amonali. Ja tez miała problem z okresem po odstawieniu , pierwszy był normalny ale potem było rożnie. W miarę unormowało się po ok 5- 6 miesiącach. Jeżeli jesteś sytuacją bardzo zaniepokojona to dla pewności proponuje wizytę u ginekologa. A tak w ogóle to mam pytanie czy miałaś robione badania hormonalne przed zastosowaniem tabletek?

Gość _Ona18_
nikk27 - dzięki za odpowiedź. 5-6 miesięcy? O.O nieźle. Co do Twojego pytania...nie miałam badań. Było tak: wizyta, krótki wywiad i recepta. Swoją drogą to w pewnym sensie jestem w szoku, że po odstawieniu hormonów dzieją się takie anomalie z okresem. No, bo jakby nie było są to hormony, ale z drugiej strony dostałam je na wyregulowanie okresu (wcześniej miałam miesiączke co 2 miesiące) no i biorąc tabletki okres mi się wyregulował (twarz niestety jaka była taka jest, no ale cóż) czyli tak na chłopski rozum, to żeby mieć regularne i w miare znośne miesiączki musiałabym brać to świństwo już zawsze? Innego wyjścia nie widze...cóż chyba wolę swoje bolene miesiączki niż trucie się tymi tabsami :/ Wprawdzie za niedługo mam wizytę u ginekologa, ale mam jeszcze jedno pytanie. Czy są jakieś inne środki poza tabletkami antykoncepcyjnymi aby wyregulować i zmniejszyć obfitość miesiączek no i zminimalizować ich bolesność?

Gość nikk27
do _Ona_18 u mnie wygladało to podobnie wizyta krótki wywiad i hormony - które miała zmieniane az 5 razy i zadnych brac nie mogłam- fatalne skutki uboczne. Badania miała zrobione dopiero teraz ale nie zostały zlecone przez ginekologa tylko przez endokrynologa, bo ginekolog stwirdził że skoro nic nie widać( skarzyłam sie na problemy z nadmiernym owłosieniem) a przynajmniej on nic nie widzi to znaczy że nic mi nie jest.Po badaniach okazało sie ze mam testosteron- 137,22 a norma wynosi 76.Teraz czekam na wyniki kolejnych badań... i zobaczymy co bedzie dalej. A tobie radze zbadać poziom hormonów bo skoro masz problemy z okresem to trzeba sprawdzic od czego a nie od razu brac hormony. Pozdrowienia.

Gość _Ona18_
nikk27 - u mnie też występuje problem z włoskami tam gdzie ich być nie powinno, lecz póki co nie jest on tak bardzo uporczywy jak wcześniej wspomniany okres i trądzik. Cóż za kilka dni wybieram się na wizytę do ginekologa i napewno napomknę o badaniu hormonalnym, chcę też zbadać sie na obecność gronkowca. Gdzieś musi tkwić przyczyna moich problemów, jak nie tu to tam....mam tylko nadzieję, że znów nie zbyją mnie receptą :/ Poza tym to jestem ciekawa jak wyglądają badania hormonalne? Są płatne i czy wykonują je na miejscu? (może głupie pytania, ale naprawdę sie nie orientuję ;) ) Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam =]

Gość pollyy
hej dziewczyny. ja jestem osobą która nigdy nie wierzyła ze po tabletkach można przytyć.. ale zmieniłam zdanie. Zawsze mało jadłam i to sie nie zmieniło. I zawsze ważyłam jakieś 48-49 kg. od stycznia biorę syndi i zaczyna się masakra :/ od czerwca przytyłam 6 kg. na początku za bardzo tego nie zauważyłam ale przeżyłam szok gdy chciałam nałożyć spodnie które jeszcze w czerwcu spokojnie nosiłam :/ od czerwca nie mieszczę się w 3 pary ulubionych spodni:/ miała któraś z was taki problem? czy jeśli wrócę do Yasminelle które brałam wcześniej to waga spadnie? Dodam ze przy Yasminelle ani kilograma nie przytyłam a nawet na początku brania schudłam. a pani doktor zmieniła mi tabletki tylko ze względu na to, ze Syndi są tańsze a ja dałam się namówić :(

Gość *********kwiatuszek7**********
Badania hormonów polegaja na pobraniu krwi w okreslone dni cyklu miesiączkowego, najcześciej 20-24 dnia, licząc od pierwszego dnia okresu.

Gość Nais
Ja już biorę trzecie opakowanie Syndi. Biorę je na cerę a działanie antykoncepcyjne w moim przypadku polega na tym, że mnie od seksu po prostu odrzuca. Nowicjuszką nie jestem bo już prawie 5 lat współżyjemy z moim narzeczonym i wiadomo, że już nie jest tak gorąco jak na początku. Po trzech latach brania Yasmin też miałam LEKKO obniżone libido natomiast te tabletki...szkoda gadać. Praktycznie przez cały miesiąc seks mógłby dla mnie nie istnieć, dopiero po kilku dniach przerwy zaczynam mieć ochotę a przez resztę czasu, mówiąc wprost trochę się przymuszam. To nie wina mojego faceta, że dla mnie czysta cera jest ważniejsza niż wysokie libido więc się staram jak mogę ale czasami to jest męka. Przy tych tabletkach mam problemy z nawilżeniem, skutek- ból i otarcia, muszę się wspomagać preparatami nawilżającymi. Co za tym wszystkim idzie, trudno jest osiągnąć orgazm. Chyba dociągne tylko do naszego ślubu (za 2 mies) bo chce mieć ładną cerę i odstawię te tabletki. Choć żal mi będzie bo cera po nich naprawdę śliczna i czysta.

Gość nikk27
Do Ona18 tak właśnie jak już pisała kwiatuszek7 badania polegają na pobraniu krwi ale ja nie miałam jakiegoś konkretnego zalecenia co do dnia na moim wyniku było podane jaki wartości powinny mieć hormony w określonym dniu cyklu. Jeśli dostaniesz zlecenie od lekarza badania są bezpłatne jeśli zechcesz zrobić prywatnie ( bez zlecenia) jeden hormon od 30 do 40 zł. A tak swoja drogą to widzę że mamy podobne problemy ja tez mam trądzik i problemy z nadmiernym owłosienie tylko że w moim przypadku długie leczenie hormonalne( ok 3 lat z przerwami) nic nie pomogło. Teraz zmieniłam lekarza z ginekologa na endokrynologa i zobaczymy co będzie dalej jak na razie mam badanie za badaniem.

Gość Mimi2222
Hej dziewczyny. Mam pytanie. Ja biore Syndi juz ponad 4 miesiace. Zadnych skutków ubocznych itp itd, ale... oprócz antykoncepcji bioore je tez na poprawe cery. i tu zaczyna sie problem. Tradzik zniknął z kazdego innego miejsca, ale nie z twarzy. Przed braniem pigułek wyskakiwały mi "problemy" na czole i brodzie. i owszem z tych miejsc zniknełay ale wyskakują mi okropne na policzkach i w zaden sposob nie moge sie ich pozbyc. I Tu pytanie. Czy warto jeszcze troche poczekac chociaz mineły juz 4 miesiace czy dac sobie spokój? Moze któras z Was tak miała, ze trzeba czekac troche dłuzej na całkowitą poprawe niz te 3 miesiace w ulotce??

Gość *********kwiatuszek7**********
Jeżeli leczysz sie prywatnie u ginekologa, i nawet jezeli masz skierowanie na badania hormonów tez sie za nie płaci, za jeden hormon od 15-30zł, ale moze to zależy od przychodni.

Gość nikk27
No tak o tym zapomniałam jak leczysz się prywatnie to nawet ze skierowaniem badanie jest płatne. Ale ciekawa jestem gdzie się tak mało płaci za badania?Ja w Lublinie miałam robione co prawda nie płaciłam za nie bo dostałam skierowanie ale wcześniej chciałam prywatnie zrobić i w zależności od hormonu ceny się wahały od 30 nawet do prawie 50 za kortyzol. W moim mieście są troszkę tańsze ale co z tego jak czeka się na wyniki nawet 3tyg.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować