Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
*22*

***** Syndi 35 *****

Polecane posty

Gość Luna 25
kwatuszku7 doskonale cię rozumie przechodziŁam to samo tylko że ja musiaŁam je zmęczyć jeszcze tylko 5 tabletek i koniec za nic w świecie nie dam się namówić lekarzowi na dalsze leczenie.Mam dość ciągŁych mdŁości zawrotów gŁowy zŁego samopoczucia,co z tego że mam teraz idealną twarz ale czuje się fatalnie pewnie jednak dŁugie stosowanie tych tabletek obciąża caŁy organizm nie wspomnę tu już o wątrobie.

Gość *********kwiatuszek7**********
Do Luna 25, mi nawet cera nie zdąrzyła sie poprwić ale nic dziwnego, nawet nie skonczyłam jednego opakowania, zadzwoniłam do ginekologa poniewaz nie wiedziałam czy moge od tak przerwac stosowanie syndi35 bo w opakowaniu zostały mi jeszcze 4 tabletki, ale moja ginekolog powiedziła ze nic sie nie stanie, po prostu wcześniej dostanę miesiączki. A za miesiąc czeka mnie zmiana tabletek, mam nadzieje ze bedzie lepiej bo naprawde zależy mi na wyleczeniu trądziku który ma podłoże hormonalne.

Wszystko zależy od organizmu. Ja biorę Syndi już ponad 2 lata i czuję się dobrze właściwie teraz w ogóle nie odczuwam że jestem na tabletkach, nie mam ani nie miałam takich objawów jak wy...

Gość Luna 25
Yessa ty bierzesz dwa lata Syndi caŁy czas czy robiŁaś przewę i kiedy po jakim czasie stosowania?

hej, brałam przez 5 miesięcy Novynette. po 5 opakowaniu w przerwie jak dostałam krwawienia zaczęłam brać Syndi 35. jestem po pierwszym opakowaniu Syndi, 6 dzień przerwy a krwawienia dalej nie mam. w połowie opakowania kochałam się z chłopakiem bez dodatkowych zabezpieczeń. Zaczynam się już martwic, myślicie ze wszystko będzie okej?

Gość Luna 25
A psik poczekaj jeszcze jeden dzień a potem kup test aby się upewnić czy nie jesteś w ciąży.Jeśli prawidŁowo stosowaŁaś tabletki powinnaś już mieć miesiączkę,mój ginekolog mówiŁ mi o przypadkach kiedy musiaŁ wywoŁywać miesiączkę gdyż ona nie wystąpiŁa jednym sŁowem takie rzeczy się zdarzają.Najpierw kup test a potem udaj się do lekarza

Gość Luna 25
nie wiem czemu tabletki antykoncepcyjne często powodują stany depresyjne ja ciągle jestem zŁa coś mi nie pasuje wcześniej aż tak żle nie byŁo,napewno to przez te hormony

Luna 25 biorę ponad 2 lata cały czas, nie robiłam jeszcze przerwy, boje sie ze tradzik wroci ;/

Gość dori27
Hej dziewczyny:) Ja syndi bralam przez rok czasu i cere mialam wprost idealna. Poczym przez pol roku mialam przerwe bo dermatolog stwierdzil ze na razie ich nie potrzeuje. Cera przez ten czes a na pewno przez ok 4 miesiace byla w dobrym stanie by z miesiaca na miesiac zaczac sie pogarszac. Teraz znowu biore ( jestem przy trzecim opakowaniu) i bede brac na pewno przez pol roku i zobaczymy co bedzie. Polecam skinorem krem przy braniu tych tabletek bo mi ze pierwszym razem ogromnie pomogl i po miesiacu widzialam juz ogromna poprawe cery:)

Gość Luna 25
Yessa to dokŁadnie jak ja masz,tak samo boję się co będzie po odstawieniu ja powinnam już w tej chwile odstawić wŁaśnie jestem podczas przerwy 7 dniowej i nie wiem czy mam je nadal brać :(

Gość ulala la
biorę syndi już 5 dzień, wzięłam normalnie w pierwszy dziń okresu,ale nie doczytałam ulotki, okres dostałam w piątek,a tabletkę wzięłam z poniedziałku? czy tabletki działają prawidłowo? bo się zaczynam martwić czy mnie chronią przed zajściem w ciąze...prosze o pomoc:(

ulala la nie ważne jak oznakowaną wzięłaś tabletkę bo Syndi to pigułki jednofazowe i wszystkie mają taki sam skład i działanie. Oznakowania są tylko po to, żeby było wygodniej.

Gość ulala la
uff to dobrze... ulżyło mi. Tak też myślałam,bo co to za różnica? ale dzięki:) póki co to nie mam żadnych objawów, może troszke czasami ćmi mnie głowa,ale nic pozatym,oby tak dalej...

wiem, ze to nie na temat bedzie ale moze któraś mi pomoże ? jezeli mam stosowac lactovaginal z powodu braku pałeczek mlekowych, to jak mam go stostować? jedna kapsułke na dobe? mógłby mi ktoś pomóc, bo nie wiem czy mam je stosować codziennie czy starczy tylko kilka razy w tyg czy jak ?

Gość ferro
Cześć :) Jestem w połowie drugiego opakowania syndi. strasznie bolą mnie piersi :( Sęk w tym, że chyba mam grypę (od wczoraj) i w końcu nie wiem dlaczego tak się dzieje... W dodatku od czasu do czasu kłuje mnie serce (odkąd zaczęłam brać tabletki) Boje się iść na badania, bo jak wyjdzie, ze nie mogę brać tych tabletek, chyba umrę!

Gość ferro
Cześć :) Jestem w połowie drugiego opakowania syndi. strasznie bolą mnie piersi :( Sęk w tym, że chyba mam grypę (od wczoraj) i w końcu nie wiem dlaczego tak się dzieje... W dodatku od czasu do czasu kłuje mnie serce (odkąd zaczęłam brać tabletki) Boje się iść na badania, bo jak wyjdzie, ze nie mogę brać tych tabletek, chyba umrę!

Gość Luna 25
ferro dlaczego masz od razu umierać tak boisz się odstawić syndi? może te dolegliwości są chwilowe ja też takie miaŁam nie zawsze czuje się żle jest miesiąc kiedy mnie bardzo męczy a jest taki kiedy czuje się w miarę dobrze,każdy organizm jest inny inaczej reaguje na tabletki

Gość ferro
Te tabletki to moja ostatnia deska ratunku. Leczyłam się już chyba wszystkimi możliwymi lekami... Luna taką własnie mam nadzieję. Dziękuje Ci za odpowiedź, bo teraz wiem, że to nie jest wyjątkowa sytuacja. :)

Gość Luna 25
Syndi są naprawde skuteczne mnie one bardzo zmieniŁy choć byŁo mi ciężko czuŁam się żle ,moja cera jest idealna dosŁownie nigdy taka nie byŁa.Nawet znajomi mówią że wyglądam lepiej niż kiedyś ale to pewnie teraz się skończy wŁaśnie odstawiŁam boje się że znowu moja cera będzie w opŁakanym stanie

Gość Luna 25
czy któraś z dziewczyn wie jak szybko po odsawieniu trądzik powraca,prosiŁabym o szybką odpowiedz i jeszcze czy cykle będą regularne jak podczas stosowania tabletek czy jednak dalej będe miaLa takie nieregularne jak dawniej

Gość ferro
To pewnie zależy od organizmu, ale na ulotce pisze, że cykle mogą być nieregularne, tym bardziej, jesli przed braniem tabletek tak było...

Gość Luna 25
będe miaŁa okazję się o tym przekonać za jakiś czas.Cieakwe jak mój organizm na odstawienie zareaguje moze nie będzie tak żle najwyżej za jakiś czas wrócę do Syndi :)

Gość Luna 25
Ferro a piersi mnie tak strasznie też bolaŁy dziś są o rozmiar większe

Gość ferro
Życzę powodzenia w ostawieniu syndi i żadnych kompikacji :) Dzięki za rozmowę, nie wiem co zrobiłabym bez tego forum :)

Dziewczyny mam do was pytanko. Jaka jest wasza wydzielina, śluz podczas przyjmowania syndi? Ja mam dosyć obfity, brązowy lub żółtawy i musze codziennie nosić wkładkę bo inaczej plamie bieliznę :/ jest to dla mnie krępujące bo czasem nawet czuję jak to ze mnie wycieka :/a jak jest u was?

Gość Luna 25
miaŁam żóŁtą wydzielinę wstrętne upŁawy wcześniej nigdy takich nie miaŁam poszŁam do lekarza i przepisaŁ mi tabletki dopochwowe.Takie upŁawy powodują podobno tabletki antykoncepcyjne i podobno podczas stosowania antykoncepcji mogą występować częściej niż przed stosowaniem

A czy zmiana tabletek może coś pomóc? Ja napewno po skończeniu tych opakowań które mam pojde po recepte na inne pigułki bo te mi ewidentnie nie działają tak jak powinny :/

Gość ferro
Też jestem ciekawa jak z tą zmianą,bo niestety, ale z syndi nie dam rady :( Jestem dopiero w połowie drugiego opakowania, postaram się je skończyć, bo przerywanie w połowie to nienajlepszy pomysł... (po drugim opakowaniu też, ale cóż...) Boe sie bardzo przerwac leczenie, ale jak bede nadal brać te tabletki to całkiem mi odbije ;/ W dodatku dzisiaj dstałam "niespodzianke" i postanowiłam po raz sto pierwszy przeczytac ulotkę i dowiedziałam się, że źle zaczęłam drugie opakowanie, bo nie po 7 dniach a w pierwszy dzień krwawienia...

No to rzeczywiście nie ma się co dziwić skoro jestes w połowie drugiego opakowania a nagle dostałaś "niespodziankę" skoro wziełaś drugie opakowanie jak zaczęłaś krwawić :/ a co jeszcze w tych pigułkach ci nie pasuje że planujesz je zmienić??

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować