Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
*22*

***** Syndi 35 *****

Polecane posty

ferro ups... najwyraźniej rozregulowałaś sobie cykl przez złe stosowanie Syndi. Ja nie byłabym za tym, żeby odstawiać tabletki, w tej sytuacji na własną rękę. Radziłabym pójść do gina, powiedzieć jaka jest sprawa i to jak najszybciej!

Gość ferro
Na ulotce pisze, że jak się bierze o rożnych porach to może wystapić krwawienie i nie nalezy się tym niepokoić. A moja pomyłka to kwestia jednego dnia, wiec myślę, że to nie katastrofa. :)

Gość Luna 25
cześć dziewczyny wŁaśnie odstawiŁam sindi czuje się fatalnie od niedzieli starsznie boli mnie gŁowa ,ale to jeszcze nic w porównaniu z tymi oparami które ze mnie wychodzą coś okropnego uczucie takie jakbym byŁa na kacu i jakby ze mnie parowaŁo.Ciekawe jak dŁugo to potrwa bo mam już dość ciągle chce mi się spać:((

ferro skoro to kwestia 1 dnia to faktycznie nie powinnaś się niepokoić. Jedyne co może nie zostać zachowane w tym wypadku to antykoncepcja. Luna 25 ja mam podobne objawy zawsze podczas 7 dniowej przerwy :/

Gość Luna 25
Yessa ale to już dawno po tej przerwie dziś znowu umieram poszŁam do lekarza po zwolnienie na kilka dni bo coś strasznego się zemną dzieje musiaŁam zrobić sobie dwu miesięczną przerwę ciekawe jak dŁugo jeszcze potrwa ta męka

Gość olte
witam. mam do sprzedania 2 opakowania tabletek Syndi 35. termin ważności 03/2012 cena za 1 op 16 zł wraz z przesyłką olte1@interia.pl

Gość Maita
Witam dziewczyny! Jestem w trakcie brania 1 opakowania syndi 35. Ogólnie brak skutków ubocznych, no może poza trochę większym apetytem. Mam pytanko. Od której tabletki mogę bezpiecznie wspłóżyć z chłopakiem? zawsze byłam przekonana że jesli wezmę pierwszą tabletką w pierwszym dniu krwawienia to jestem w pełni zabezpieczona. A mój gin powiedział że pełna skuteczność dopiero przy drugim opakowaniu??? To jak to w końcu jest bo już zwątpiłam. Proszę o odpowiedź bardziej doświadczone koleżanki

Gość ferro
Krwawienie nie ustało ;( Potwornie sie boje iśc do lekarza, bo tym razem na pewno nie obejdzie się bez badania ;/ We wtorek pojde po skierowanie na badanie krwi, bo ciagle jest mi niedobrze i kreci mi się w głowie. Myślałam, że to przez chorobę,ale skończyłam antybiotyk, a poprawy nie widzę żadnej!

Gość nikk27
tabletki antykoncepcyjne powodują tzw. hormonalna ciąże - i owszem w czasie brania biust może być większy ale po odstawieniu nie koniecznie.

Gość Luna 25
wŁaśnie niedawno odstawiŁam piersi narazie mi nie zmalaŁy ale to pewnie kwestja czasu podczas stosowania Syndi urosŁy o rozmiar

Gość dabek
mam pyt. jesli jest się na diecie , czy trzeba stosowac inną metodę antykoncepcji dodatkowo?

mnie własnie bola piersi, kilka dni, nie jest to fajne, czuje się jak mleczna krowa :(

Gość karola1808
witam, mam pytanie..tydzien temu ( we wtorek był to 4 dzień okresu) byłam u gina i przepisał mi Syndi 35 i powiedział że mogę wziasc tabletkę tego samoego dnia.. biorę je na poprawienie cery ale z antykoncepcji tez bym chciala skorzystac.. dzis minal 7 dzien czy jestem juz zabezpieczona? prosze o odp..

Gość karola1808
witam, mam pytanie..tydzien temu ( we wtorek był to 4 dzień okresu) byłam u gina i przepisał mi Syndi 35 i powiedział że mogę wziasc tabletkę tego samoego dnia.. biorę je na poprawienie cery ale z antykoncepcji tez bym chciala skorzystac.. dzis minal 7 dzien czy jestem juz zabezpieczona? prosze o odp..

Jeśli pierwsze opakowanie zaczęłaś brać w inny dzień niż pierwszy dzień okresu to nie jestes zabezpieczona. One działają tylko wtedy, kiedy zażyjesz pierwsza pigułkę w pierwszy dzień okresu. Radziłabym w twojej sytuacji nie polegać na antykoncepcji przy tym pierwszym opakowaniu.

Gość karola1808
dziękuję za odpowiedź.. wezme opakowanie do konca i kiedy powinnam zaczac brać następne opakowanie zeby antykoncepcja byla skuteczna?

Gość karola1808
a co do skutków ubocznych to można powiedzieć że ich nie mam pozatym ze zmiejszył mi się apetyt i piersi mi sie powiekszyly.. ale jak dla mnie to jest top na plus.. :)

karola1808 wow zazdroszczę z tym apetytem... ja jak zaczęłam brać Syndi miałam taki apetyt że mogłabym jeść od rana do wieczora bez przerwy niezliczone ilości pokarmów ;/ i ciężko było sobie odmawiać... ;/

Gość karola1808
balam sie ze po tych tabsach zwiekszy mi sie apetyt.. ale na szczescie jest w odwrotna strone.. rano jakis jogurcik, potem dwie grahamiki i koniec jedzenia.. wcale nie mam apetytu.. ale mnie to cieszy,bo moze troche uda mi sie schudnac.. :)

Gość Xena202
Łykacie to badziewie, aby móc się bzykać z facetami na lewo i prawo a potem będzięcie miały problemy z zajściem w ciążę. Brawo. Świetny wybór.

Gość karola1808
Xena202 nie wiem dlaczego tak uwazasz i oceniasz wszystkich na jednej lini.. moze po wlasnym przykadzie?? ja np jestem z moim chlopakiem dwa lata a współżyjemy od roku i on byl tym pierwszym.. w przyszlym roku mamy date slubu wyznaczona

Gość nikk27
nie musisz się tu nikomu tłumaczyć a w szczególności jakiejś chamskiej idiotce. Ale ja osobiście nie polecam sindy jako środka na poprawę cery, jeśli nie masz problemów hormonalnych to nic ci nie da jeśli masz to powinnaś przejść szereg badań nie tylko wykrywających problem zdrowotny ale tez pod kontem czy w ogóle możesz brać tabletki hormonalne. Większość z nas idąc do ginekologa po tabletki dostaje tabletki BEZ ŻADNYCH BADAŃ. A to jest po prostu karygodne... ginekolodzy taką lekką ręką przepisują hormony jak by to były cukierki, nie dbając w ogóle o nasze zdrowie.

Gość ferro
Ja właśnie tak dostałam te tabletki-bez zadnych badań i teraz żałuje, że zaczełam brać...

Gość nikk27
to musisz się wybrać do normalnego lekarza ginekologa i powiedzieć ze chcesz badania jeśli masz problemy z trądzikiem to przede wszystkim poziom testosteronu, jeśli jest w normie to znaczy że tabletki nie wyleczą ci trądziku i branie ze względu na cerę nie ma najmniejszego sensu.A potem już sama zadecydujesz czy dalej bierzesz tabletki wtedy badania pod kontem czy możesz brać czyli krzepliwość krwi , próby wątrobowe. Ja brałam tabletki na poprawę cery przez 2 lata oczywiście też bez badań, a teraz nie dość że nadal mam trądzik to jeszcze problemy z krążeniem i nie wspomnę już o tym że bardzo długo walczyłam z depresją i nadwagą spowodowana przez hormony. A co najgorsze tabletki u mnie spowodowały rozstępy prawie na całym ciele( cud tabletki yasmin) i dla tego jestem wielką przeciwniczka brania tego syfu.

Xena202 nie życzę Ci żebyś musiała się kiedykolwiek borykać z prawie niewyleczalnym trądzikiem, nadmiernym łojotokiem i owłosieniem oraz bardzo nieregularnymi miesiączkami spowodowanymi nadmiarem męskich hormonów. Dopiero gdyby Cię to spotkało zrozumiałabyś jak to jest stosować hormony w celach leczniczych i nie wypisywałabyś takich głupot na forum. Pozdrawiam Ciebie i na przyszłość życzę inteligentniejszych i bardziej przemyślanych wypowiedzi, gdziekolwiek będziesz ich udzielać. Co do antykoncepcji gdyby nie niski poziom libido to w tym temacie tabletki antykoncepcyjne mają same + :) również mam chłopaka który był tym jedynym i tylko z nim "chodzę do łóżka". Nie chcemy mieć jeszcze dzieci, bo nie mamy na to warunków a ja jeszcze studiuję.

Gość nikk27
do Yessa z twoich objawów wnioskuję ze masz PCOS, ciekawi mnie czy miałas robione badania w tym kierunku? Ja też mam tradzik i problemy z nadmiernym owłosieniem ale w odróznieniu od ciebie mam w miarę regularny okres. Obecnie jestm pod opieka endokryloga bo miałam nadczynność tarczycy i guż w tarczycy( obecnie nie wymagam leczenia ale co pół roku robie badania) Teraz wybieram sie do ginekologa bo wyszło mi że mam podwyzszony testosteron ( norma przekroczona o 90%) ale nie chce brać tabletek anty bo jak juz pisałam bardzo źle je znoszę. Wiem że są inne metody leczenia i mam nadzieję że w koncu trafię do normalnego lekarza.

Gość mimoza mimozowata
Słuchajcie, nie wiem co robic :( włosy wypadają mi co raz bardziej, czy sądzicie że to wpływ syndi 35? zaczęłam brac 5 opakowanie... cera się poprawiła ale z włosami koszmar! mam ich o połowę mniej niż 3 miesiące temu, myślicie że powinam je odstawic? boję się że ginekolog oleje sprawę i powie - jak większosc - że tabletki powinny poprawiac konycję włosów. Ja nie chcę zostac łysa :( mam włosy leciutkie i cieniutke jak puszek dosłownie a dodatkowy problem z moimi kłakami jest taki że od zawsze prawie wcale nie rosną...

Gość Karola1808
pedagożka - dziękuję za odpowiedź.. wezme opakowanie do konca i kiedy powinnam zaczac brać następne opakowanie zeby antykoncepcja byla skuteczna?

Gość Maita
Mimoza strasznie ci współczuje problemu z tymi włosami. Wiem jakie to ważne dla dziewczyny żeby mieć ładną czuprynke... Skonsultuj sie z lekarzem w tej sprawie, może to wcale nie wina tabletek??? Próbowałaś zażywać jakieś preparaty poprawiające kondycje włosów? moze to coś pomoże... Konczę właśnie pierwsze opakowanie syndi 35 i mam mieszane uczucia. skutków ubocznych brak, aż zaczynam się zastanawiać czy to w ogóle coś działa... Mam nadzieje że nie bedzie jakiejś wpadki...

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować