Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość *kwiatek*

Czy wypada?

Polecane posty

Gość *kwiatek*

Za tydzień idę na ślub cywilny do koleżanki. jestem świadkiem. Ślub bardzo skromny, młodzi mają żałobę więc nie będzie wesela tylko obiad w restauracji, a potem dla młodego towarzystwa impreza w domu. Mój narzeczony (nie jest świadkiem) nie ma garnituru..i za bardzo nie chce go kupować..i tak się zastanawiamy czy nie głupio by było gdyby poszedł w spodniach garniturowych w koszuli i krawacie, bez marynarki.

Gość to ile on ma lat
że nie ma garnituru??? moim zdaniem- bez marynarki nie wypada... moze sobie np. kupić samą marynarkę..

Gość *kwiatek*
o to chodzi, że spodni też nie ma ! chcieliśmy kupić tylko spodnie...a marynarkę sobie odpuścić jak narazie...

Gość smutnaaaaaa
moim zdaniem garnitur to koni9eczność. Nie wiem, czemu chcecie kupować na sztuki :O:O

Nie jestem jakąś burżujką, ale nie wypada nie mieć garnituru. To dobra okazja, żeby go sobie sprawić.

Gość przypomniałam sobie że
narzeczony mojej siostry, która była moim świadkiem (też ślub cywilny) przyszedł bez marynarki, mimo że ją miał:O nie wyglądało to najlepiej, ale on chyba ubrał się tak, bo był upał...

Gość *kwiatek*
no właśnie na sobotę zapowiadają upał.. a nie chce kupować garnituru..bo nie długo planujemy własny ślub...

porządny mężczyzna powinien mieć w domu jakiś dyżurny garnitur. (tak mi się przynajmniej zawsze wydawało) poszukajcie jakiegoś producenta - wtedy nie płacicie horrendalnych sum. a bez marynarki nie wypada, jeszcze świadkowi, iść na ślub.

a co do upału na przyszłą sobotę - taka długoterminowa prognoza jest tak \"pewna\" jak bańka mydlana. chociaż osobiście wolałabym, aby sie sprawdziło poza tym, coś mi nie pasuje - jeżeli jest świadkiem, to chyba dużo wcześniej wiedział o tym. na pewo był czas, zeby sobie sprawić jakąś marynarkę - nikt nie mówi tutaj od razu o jakichś markowych

aa, sorki - źłe przeczytałam - nie jest świadkiem :) ale to nie zmienia faktu, ze marynarkę powinien miec w domu.

Gość nicktaki
Wypada jak nie ma innego wyjścia. Mój ma trzy garniaki ale jechaliśmy na wesele do innego miasta i zapomniał marynarki :P Niestety jest na tyle wysoki, że nie mógł od nikogo pożyczyć więc po prostu włożył elegancką koszulę i krawat... Jak się okazało na ślubie było kilku facetów w samych koszulach (nawet z krótkim rękawem :P), też był upał, więc da się przeżyć..

Gość 31 latka
troche nie rozumiem jak mozna nie miec w domu ani jednego garnituru...a moze mozecie pozyczyc marynarke od kogos??a w czym twoj narzeczony chodzil na egzaminy czy rozmowy kwalifkacyjne?? Chyba, ze macie po 17 lat, bo na mature garnitur tez jest potrzebny

Gość *kwiatek*
Ma 23 lata ale nie ma garnitury bo jest akurat za mały! Przytył w ostatnim czasie i dlatego!

Gość Tronika
to moze niech pozyczy od brata, taty, kolegi itp...

Ja uważam że pownno się iśc uroczyście ubranym na taką okazje czyli w garniturze. I to niezalerznie od pogody.Przecież nawet jeśli będzie upal to tylko w kościele czy w urzedzie można mieć marynarke a potem na sali Twój facet jak pewnie sto innych gości zdejme marynarki.

Gość wydaje mi się że
lepiej kupić marynarkę niż spodnie.

Gość *kwiatek*
Tylko, że spodnie są za ciasne a marynarka może być! Marynarkę ma grafitową a na spodnie uparł się w paseczki i to chyba nie bardzo pasuje!

Gość werciawercia
niech pozyczy

Gość nio nie mogie
będzie wygldał jak z gangu olsena;) niech kupi grafitowe portki w paseczki

Gość *kwiatek*
A czy mogło by być tak: spodnie w paski , koszula i krawat też

Gość nie zapomnij o ..
skarpetkach z PASECZKIEM;)