Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wierzę w przyjaźń

Czy Wasz przyjaciel, znajomy okazał się kiedyś świnią?

Polecane posty

Czy zdarzyła się taka sytuacja, że dalibyście sobie za przyjaciela rękę uciąc, a on za plecami rujnuje Wam życie :(

Gość plastic
Mimo, że wiele razy się zawiodłam, nadal wierzę w przyjaźń, bo wiem, że są ludzie, którzy potrafią docenić pewne wartości w życiu. Trzeba tylko na takich trafić ;)

Gość plastic
Matyldo, wydaje mi się, że jest możliwa taka prawdziwa przyjaźń przez duże "P", ciężko o nią, ale zapewne jest :) Ale to prawda, że trzeba być ostrożnym...

W głowie mi sie to nie mieści :(Chodzi ktoś do Ciebie dzień w dzień, pomaga Ci np. w przeprowadzce, rozmawiacie, zwierzacie się z wszystkiego bo to przeciez przyjaciel, a potem on nagle milczy i dostajesz "nóż w plecy", nie wspomnę o stratach finansowych, nerwach, łzach, pytaniu się "dlaczego" ? :(

ja tam nie mam przyjaciół, kiedyś miałam jedną przyjaciółkę, ale wyszła za mąż i przyjaźń się skończyła :) tak jest zawsze, ale to nie reguła oczywiście, teraz mam dobrego kolege na necie, to mi wystarczy :) Pozdro🖐️

Gość trzeba myslec pozytywnie
oj tak tak!!! zdarzylo sie to raz i do tej pory cholernie boli!

Gość plastic
Prawdziwa przyjaźń się nie kończy... Kontakt może z czasem być rzadszy, ale jest.

Ja już mam schizofrenię :( nic znajomym nie mówię, zerwalam kontakty, boje się :( jak tak ludzie mogą robic? :(:(:(

Ja mam koleżanki,ale się nie angażuje w sprawy spotkaniowo-kawowe.Zresztą nie wiem czy jestem lubianą osobą,mam dość złośliwy,ostry ,prawdomówny języczek.A ludzie tego nie lubią,zwłaszcza kobitki.

Gość nie wiem czy do konca
ale kiedys mialam 4 przyjaciolki, z ktorymi tworzylysmy zgrana paczke. jakos tak sie dziwnie porobilo, ze z najlepszych przyjaciolek, ktore nigdy sie o nic nie poklocily i zaciekle walczyly jedna o sukces drugiej, stalysmy sie sobie obojetne a teraz to nawet zadnego "czesc" ani nic. ale za to mam 3 przyjaciolki, ktore sie praktycznie nie znaja i wiem, ze na nich juz od dluuuuugich lat moge polegac :)

różnie to z przyjaźnią bywa, ja się nacięłam niestety i to na nie jednej \"przyjaciółce\", o znajomych to już nie wspomnę..stąd pewnie moja niechęć do częstych kontaktów z ludźmi, zaprzyjaźniania się i nowych znajomości...ja to ogólnie nie bardzo ufam ludziom, jest mi dobrze samej..a jak muszę na kogoś liczyć, to osoby najbliższe są niezawodne - rodzice, rodzeństwo, mąż;)

Gość plastic
Przyjaciół się nie szuka, podobnie jak miłości. Przyjaźń to też swego rodzaju uczucie względem drugiego człowieka, ono nie powstaje ot tak na zawołanie, z dnia na dzień, tylko jest rezultatem wspólnych chwil, długich rozmów, po prostu trzeba kogoś dobrze poznać w różnych sytuacjach, aby nazwać go przyjacielem.

Gość Ola_oleczka
Znajomi- owszem mam, nawet spore grono, ale to raczej luzne znajomosci, glownie do wspolnej zabawy, piwka, choc mysle ze w kryzysowych sytuacjach nawzajem bysmy sie "poratowali", jednak nie nazwalabym tego przyzajnią. A juz napewno nie wierze w przyjazn damsko- meska.

Gość ja tezz
ja mialam przyjaciolke. bylam, w stanie zrobic dla niej wszystko. pewniego dnia przestala sie do mnie odzywac. obrazona nie wiadomo za co. nmie raz chcialam z nia o tym porozmawiac ale nie dalo rady. teraz lata za mna i lize mi dupe. ale ona mnie juz ni eobchodzi. tylko szkoda tego bo bylysmy przyjaciolkami przez 15 lat.

Gość wspolczuje wam he
jak mozna nie miec przyjaciol:OI???? to juz calkowite przegranstwo albo podniecac sie internetowym przyjacielem i stawiac go wyzej niz w realu:O wy macie dobrze w glowce? u mnie w rodzinie jest mnostwo przyjazni na dobre i zlew jak to mowia i wiele przetrawly i wiac widocznie sie da tylkochyba z wami nikt sie nien chce przyjaznic:P

Gość plastic
Chyba najmocniejsza jest przyjaźń męsko - męska. Faceci raczej nie robią sobie takich świństw jak kobiety ;) Nie ma w nich aż takiej zazdrości, chęci bycia najlepszym, najbardziej podziwianym itd ;) Niestety między kobietami często pojawiają się takie elementy współzawodnictwa, one niszczą przyjaźń...

Gość plastic
wspolczuje wam he - a ja ci współczuję małego rozumku :P

Mieliśmy z mężem takich dobrych znajomych.Były imprezy,spotkania.Kiedyś zostaliśmy zaproszeni na Sylwka do nich,oprócz nas mieli być mój brat z żoną i jacyś inni znajomi.Dzień przed imprezą dzwoni znajomy i mówi żebyśmy powiedzieli mojemu bratu aby nie przyjeżdzał z żoną bo to trochę posuje nastrój.Podziękowaliśmy wylewnie,i od tej pory nie odzywamy się do nich.Wielcy znajomi.

przyjażn to skomplikowany temat, ja kiedyś miałam 5 przyjaciółek, taka paczka spotkania, wspólne łzy itp. potem wszystko zaczeło się rozpadać człowiek nawet nie wiedział kiedy, wydawało mi się, że z tej 5 pozostała mi tylko 1 prawdziwa, ale bardzo się pomyliłam ponieważ ona uważała mnie za przyjaciólkę kiedy miała problem a jak go nie było to okazało się, że chłopak jest ważniejszy i nie ma wogóle czasu dla innych...teraz wiem, że z tej 5 zostały mi się 2 prawdziwe przyjaciółki i 3 po prostu znajome, z tymi 2 przez pare lat nie utrzymywałam kontaktu, ale los nas połączył, mamy śliczne córeczki, i wiele tematów do obgadania...a pozostałe 3 liczą tylko na pomoć ode mnie nic więcej...

Gość pare razy zrobily czy
powiedzialy cos takiego, ze oczy wyszly mi z orbit. Ale ja pewnie tez nieswiadomie sprawialam im przykrosci wiec jestesmy kwita. Nie ma ludzi idealnych ;)

plastic---> też mam wrażenie, że przyjaźń między mężczyznami jest jakby silniejsza, inna i w ogóle :) poza tym ja już nie mam czasu na przyjaźnie, a może ochoty...

Gość plastic
Pewnie nie masz ochoty, dla prawdziwego przyjaciela zawsze znajdzie się czas... :)

Gość wattcher
OCZYWISCIE AUTORKO--NIE MOZESZ WIERZYC W "PRZYJAZN" MIEDZY KOBIETAMI.jEJ PO PROSTU NIE MA.WY NAZYWACIE KOLEZANKI-PRZYJACIOLKAMI,A PO TYM JAK SIE POKLOCICIE -NP. O SZMATKI,-BIADOLICIE-ZE"PRZYJACIOLKA MNIE ZDRADZILA." jA MAM PRZYJACIOL-MEZCZYZN.kILKU.oD WIELU LAT...

Skoro tak wierzycie przyjaciołom to czy powierzylibyście pieniądze,albo zostawiłybyście swoją przyjaciółkę sam na sam ze swoim mężem lub chłopakiem????