Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ellizka

pierwsza depilacja okolic bikini u kosmetyczki WAZNE!!!

Polecane posty

Gość ellizka

hej mam 18 lat i zawsze te okolice bikini golilam zwykla maszynka do golenia niestety mam juz tego dosc bo na 2-gi dzien czuje nowe wyrastajace wloski.Chcialabym udac sie do gabinetu kosmetycznego na zabieg depilacji okolic bikini ale przyznam sie ze jestem bardzo niesmiala osoba dlatego chcialabym dowiedziec sie od was jak to wyglada w jaki sposob jest robiona depilacja woskiem laserem czy czym?i jezeli ma sie wloski bardziej ukryte w ... to jak tam depilacja przebiega prosze o odpowiedzi z gory dziekuje i pozdrawiam

Gość ellizka
MOZE MI KTOS POMOC I PORADZIC PROSZE WAS DZIEWCZYNY

tez mnie to interesuje, tylko ja raczej zdecydowalabym sie na tzw. depilacje brazilijska czyli woskiem na golutko :-) zastanawia mnie tylko techniczna czesc zabiegu - jak kosmetyczka siegnie woskiem \"tam\" czyli na wargi sromowe - przydalby sie jej chyba fotel ginekologiczny :-P no i jak szybko odrasta \"bikini\" po woskowaniu? nie chce wydawac 60 -80 zl co 2-3 tygodnie :-O

Gość pierwsza sara
ja tez chcialabym sie tego dowiedziec czy ktos nam tu cos na ten temat powie bo ja tez chce na golutko i czy ten bol jest straszny?

Gość sierra__
ja tez bym sie chciala dowiedziec. z tego co slyszalam to boli strasznie - nawet 2 dni po. i caly zabieg jest dosc krepujacy np trzeba wypiac goly tylek by kosmetyczka wyrwala wlosy z pomiedzy posladkow. caly ten zabieg jest jakis dziwny dla mnie tzn ze jakas obca kobieta bedzie mi tam grzebac. ale jednak to byloby 100razy lepsze rozwiazanie niz golenie. i tez mysle o brazylijskiej

Gość sierra__
i tak sobie mysle, ze po depilacji pach, skora piecze mnie jeszcze nastepnego dnia, to co dopiero bedzie tam. aaaaaaauuuuuu!!!!!!! fakt, ze ten pierwszy raz jest najgorszy, kazdy kolejny juz boli mniej

niedawno oglądałam na Discovery angielski film o depilacji. Fascynujący! Między innymi pokazali kilkadziesiąt dziewczyn depilujących się na golutko w najintymniejszych miejscach. Również takie po raz pierwszy. Trochę krzyczały, trochę syczały. ale bardzo krótko, a potem wszystke bez wyjątku były zachwycone!

Gość czyżbyś korespondowała
spedofilone kretynki :O :O

Gość Trish.
Dziewczyny... to ból porównywalny z uderzeniem bicza ;D trzeba zdjąć majtki i usiąść w rozkroku , kosmetyczka nakłada wosk przykleja jednorazowy plastek i szybko odrywa, ja sie przy tym zabiegu popłakałam ale kosmetyczka mówi ze to norma i nie zwraca na to uwagi. Nie przerywa zabiegu, wszystko trwa 10 - 15 minut. Czułam sie jak u ginekologa. 50 zł , włoski odrastają po 4 tygodnich u mnie.

Gość tamarka aa
a wloski jaka musza miec minimalna dlugosc bo bede musiala chyba zapuscic troche co?

Gość upupupupupupuupup

Gość ellizka
czy jest ktos na kafe kto moglby nam ten temat przyblizyc?bo nie wierze ze nie bylo takich kobiet ktore tego nie robily

Gość pour le
up

ja sie chyba w koncu zdecudyje - mam dosc podraznien i klujacych klaczkow po goleniu :-O w moim miescie koszt brazylijskiej to okolo 80 zl - duzo ale chyba warto miec komfortowy urlop :-) moze jeszcze ktos opowie jak wygladal ten zabieg? i czy kosmetyczka usunela WSZYSTKO bo ja nie chce miec jakis pojedynczych wloskow na wargach sromowych a rosna mi tam nawet od wewnetrznej strony

Gość DodaElektroda
Straszne... Wyrywać włosy z warg sromowych. Nie wyobrażam sobie tego. Mimo, iz od paru lat depiluję się depilatorem (pachy, nogi i okolice bikini) to warg nie ruszam. Golę je na 1-3 mm. Robię sobie taki paseczek wydepilowany na ok. 4 cm, który sięga do warg. Zdarzyło mi się, że niechcący pociągnęłam włos z warg sromowych. Ból był ogromny.

Gość Wydepilowana
Ej nie sciaga sie majtek, dostajesz papierowe, jednorazowe stringi.Nie wiem gdzie Ty bylas.U jakiejs zboczenicy czy co?Do naga sie rozbieralam jedynie w takim zakladzie gdzie robia fryzury intymne, ale to robil pedzio z irokezem;))

Gość blondziak
Bylam na depilacji jakis miesiac temu pierszy raz. Nastawilam sie na straszny bol a nie bylo tak zle. Mialam swoje majteczki, babeczka kazala mi je odsuwac po kawalku. Nakladala patyczkiem cieply wosk, przykladala plasteri odrywala. Robilam dosc gleboka depilacje \, wszystko oprocz warg. I naprawde nie bolalo az tak strasznie. Bol do przezycia a efekt super. Troche skora byla podrazniona, kosmetyczka polecila mi alantan (chyba?) i bardzo pomoglo, podraznienia zniknely na nasteony dzien. Wlasnie jutro wybieram sie na kolejny raz i musze przyznac ze wloskow mam o jakas polowe mniej i sa slabsze, mieksze. Super rzecz naprawde polecam kazdemu :D

Gość gggu
'Ej nie sciaga sie majtek, dostajesz papierowe, jednorazowe stringi.Nie wiem gdzie Ty bylas.U jakiejs zboczenicy czy co?Do naga sie rozbieralam jedynie w takim zakladzie gdzie robia fryzury intymne, ale to robil pedzio z irokezem' owszem sciąga się jeżeli chcesz absolutnie wszystko usunąć. kosmetyczka wyrywa włosy nawet z tyłka. chyba że chcesz pozory zachowywać i odchylać papierowe gacie po kawałku. osobiście uwazam, ze wizyta u gina jest znacznie bardziej krępująca

Gość DDDDfwewffff
Polecam fajne kostiumy kompielowe: BikiniMini.pl

Gość kłacze ...
chyba sie skusze rece uz wydepilowalam, tzn wywoskowalam ale juz klaczki odrastaja a bylo to ponad tydz. :( a w Krakowie jakiś taki salon by sie znalzł? z pewnościa a moze dac namiary i opinie? pozdrawiam

Gość mery_jane
dużo zależy od tego, jaki rodzaj depilacji wybierzesz, ja się zdecydowałam na depilację brazylijską pastą cukrową. I faktycznie musiałam się rozebrać całkiem. Może na początku czułam się trochę nieswojo, ale pani Asia Bilska z Face & Body jest tak fantastyczną dziewczyną, że zapominasz i o bólu i o wstydzie. Jak się wybierasz do kosmetyczki na depilację intymną to sprawdź wcześniej samą kosmetyczką ;)

Gość bvjfhgg;ougub
A ja Wam powiem tak: zamiast co 4 tygodnie wydawać po 60zł kupiłam porządny depilator ze specjalną końcówką do miejsc intymnych. Boli jak cholera ale robisz sama i można na raty. Ja tak robiłam. Efekt super. Spokój mam na dwa tygodnie. Czasem szybciej jakiś jeden wyjdzie to wyrwę pęsetą i jest super :D

Gość Sophie_2704
Witam! Podobnie jak pozostałe dziewczyny, mnie również interesowała depilacja okolic bikini. Zanim jednak przeczytałam na forum jak to się odbywa i wygląda, to najpierw kupiłam podgrzewacz wosku i pozostałe "rzeczy" potrzebne do depilacji :D. Jednym słowem najpierw kupiła,, a potem poczytałam jak to wygląda. W zasadzie powiem szczerze że niektóre z Was troszkę mnie nastraszyły, że strasznie boli itp., owszem boli jak się próbuje na próbę wyrwać pęseta jednego włoska (co też niektórzy sugerują - zresztą bez sensu), ale już nie większą ilość woskiem. A wygląda to tak, najpierw rozgrzałam wosk w zasadzie podgrzewałam stopniowo i sprawdzałam czy nie za gorący, a później podgrzałam na maksa (bo pomimo, że kaseta jest gorąca, to wosk jest po prostu ciepły i fajnie się rozprowadza), w między czasie pocięłam sobie paski do depilacji na mniejsze, żeby po kawałku wyrywać, no i później posmarowałam woskiem przykleiłam paseczek i mocno pociągnęłam (oczywiście naciągnęłam skórę). Powiem szczerze że myślałam, że będzie gorzej i że będę miała zaczerwienienia przez kilka dni - nic bardziej mylnego, pomimo tego, że mam wrażliwą skórę nic "dziwnego" się nie wydarzyło. Oczywiście tego samego dnia skóra trochę bolała, ale na drugi dzień wszystko się unormowało :) Do tego skóra jest naprawdę gładka - jednak od razu po depilacji przetarłam skórę specjalnym sprayem po depilacji - może też i to pomogło i złagodziło zaczerwienienia. Powiem szczerze że do tej pory używałam maszynki, ale dziś ją wyrzucam :D :D Acha i jeszcze jedno dziś biorę się za pachy - i tam może boleć... Może za bardzo się rozpisałam, ale sama szukałam takiej właśnie porady (między innymi z instrukcja stosowania wosku), teraz już wiem, że nie ma sensu wydawać kasy u kosmetyczki, bo po pierwszym domowym zabiegu pieniążki mi się zwróciły. :D (Acha nogi też wydepilowałam, to akurat pestka była)

Gość odradzam angliee
ja robilam sobie woskowanie nog- cieplym woskiem ,ale za duzo balaganu pryz tym bylo ,dalam sobie spokoj. ja kupilam sobie laser zboots ale za leniwa jestem zeby go uzyc, a wsytarczy tylko/az 12 zabiegow zeby pozbyc sie wlosow permanentnie...

Gość ktoś ma świętą rację
czyżbyś korespondowała spedofilone kretynki wiem że jedna pani dr ginekolog wypowiadała się ,że nie jest to zabieg wskazany , można sobie przyciąć i wygolić po bokach, ale nie depilacja brazylijska ;) o dziwo jeden z panów lek ginekologów chciał aby pacjentki właśnie wszystko zgalały razem z odbytem tylko dziwne ,że kazał to robić tylko młodym :P potem dziwne ,że sie pedofilia szerzy i coraz więcej molestowania małych dziewczynek przez ojców , bo co żona nie ma ochoty cipki zgolić na zero , wstydźcie się :P ja się tylko pozbywam tego co z gatek wystaje, wszystkiego nie.Ciekawe jeszcze do jakich poświęceń dla swojego misia jesteście skłonne ?

Gość do Sophie_2704
mi koleżanka kosmetyczka robi pachy takim fioletowym pachnącym woskiem, nakłada szpatułką przykleja plaster i trach, trochę boli (okolic bikini nie mam odwagi sobie wydepilować)

Gość Sophie_2704
w zasadzie jeżeli masz zamiar wydepilować tylko faktycznie "okolice", a nie całość, to naprawę nie ma się czego bać, przypuszczam że boli tak samo jak pachy, bo skóra też jest delikatna. Ja osobiście polecam, naprawdę komfort o wiele lepszy jak po maszynce, a i włoski wolniej odrastają; jeśli faktycznie boisz się depilacji bikini to poproś koleżankę, żeby na próbę zrobiła Ci kawałek ;) i wydaje mi się że zdecydujesz się na depilację :)

Gość windsurferka
"ktoś ma świętą rację czyżbyś korespondowała spedofilone kretynki wiem że jedna pani dr ginekolog wypowiadała się ,że nie jest to zabieg wskazany , można sobie przyciąć i wygolić po bokach, ale nie depilacja brazylijska o dziwo jeden z panów lek ginekologów chciał aby pacjentki właśnie wszystko zgalały razem z odbytem tylko dziwne ,że kazał to robić tylko młodym potem dziwne ,że sie pedofilia szerzy i coraz więcej molestowania małych dziewczynek przez ojców , bo co żona nie ma ochoty c*pki zgolić na zero , wstydźcie się ja się tylko pozbywam tego co z gatek wystaje, wszystkiego nie.Ciekawe jeszcze do jakich poświęceń dla swojego misia jesteście skłonne ? " Em... cóż. Ja chodze do świetnej pani ginekolog i chodziłam w szkole przez 3 lata na wychowanie do życia w rodzinie (obowiązkowo). Rozmawiałam o tym i z P. Doktor i z P. Nauczycielka od WDŻ i to bzdura, że nie powinno się tam golić! Depilacja miejsc intymnych pozwala lepiej zachować higienę tych miejsc. Zwłaszcza przy miesiączce. Nie jest to alsolutnie złe! Tak samo wcale nie jest złe używanie tamponów (niektórzy tak uważają O.o) Nie jest to wcale pedofilski wymysł! Co za bzdury!!!

Gość ln n
jnk