Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

georgica

skradziony dowod osobisty

Polecane posty

skradziono mi dowod osobisty,prawo jazdy ,karte kredytowa,zglosilam ten fakt na policji,zastrzeglam karte kredytowa itd,z policji wyslano mi zawiadomienie ze mam wypisac wszystkie dane moich dokumentow,jaki numer ,kiedy i przez kogo wydane.Karte -zadzwonilam do biura obslugi kart kredytowych ,po podaniu hasla dostalam odpowiedz,w w ydziale komunikacji dostalam numer prawa jazdy,niestety nie ma tak lekko z dowodem osobistym ,nigdzie go jeszcze nie uzywalam bo to nowy (3miesiace)dowod,nawet nie zmienilam(na szczescie ) w banku,niestety nie pamietam numeru i serii mojego dowodu,a pani w urzedzie krzykiem poinfotrmowala mnie ze nie ma takiej mozliwosci uzyskania przezemnie takich informacji,nie dalo sie jej nijak tego wytlumaczyc, ze boje sie ze ktos moze za mnie wziasc kredyt albo cos przeskrobac na moje konto,czy ktos wie moze jak moge sie dowiedziec o moim numerze dowodu osobistego?Czy samo zgloszenie utrate dowodu osobistego wystarczy?pozdr.

Gość *watcher*
tak, samo zgłoszenie wystarczy. Wiem z autopsji. Niefajnie się dowiedzieć o 30000 kredytu :o

Gość przeczytaj
dzisiejszą wyborczą

Gość tam też kradną nasi
?

niestety nie ma dostepu do polskiej prasy,bo mieszkam w niemczech ,a mozesz mi napisac co tam mw jest napisane?

ja mysle ze to jednak nie nasi ,mam nadzieje ze to jakich obcokrajowiec i za bardzo nie kumaty w polskich dokumentach

Gość kto da sobie ukraść lub zgubi
dowód osobisty, prawo jazdy lub paszport poza granicami Rzeczypospolitej Polskiej na podstawie artykułu 245 paragraf 1 kodeksu karnego podlega karze pozbawienia wolności do lat trzech

Gość tam też kradną nasi
Na podstawie Twoich dokumentów ktoś może do Niemiec sprowadzić polską dziewczynę , podobną do Ciebie i wiesz dokąd trafić może ?

Gość móźdżek
do Niemiec?

wtedy to chyba mnie policja nie bedzie scigala,ani zaden komornik na mnie nie siadzie

Gość tam też kradną nasi
Uważam, że powinnaś zgłosić fakt utraty dokumentów do komendy głównej policji , napisz maila i podaj swoje dane , może uratujesz w ten sposób polską dziewczynę .