Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kmoiwjf

Gdzie przechowywac chleb aby nie pleśniał?

Polecane posty

Gość kmoiwjf

po 2 czy 3 dniach plesnieje w chlebaku

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość krupniok i żymlok
może masz wilgoć w chlebaku? ja trzymam chleb w szufladzie. wysycha ale nie pleśnieje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość w zamrazalniku

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość w szafce kuchennej
ale z tyłu należy wywiercić duże otwory wentylacyjne

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość -moni-
ja trzymam w loduwce u nas w domu je sie mojo chleba a tak jest dluzej swiezy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość trzymam w chlebaku
zawinety w woreczek foliowy,,,moze to od folii plesnieje?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość krupniok i żymlok
ja też trzymam w worku foliowym a jednak nie pleśnieje. a może Twój chlebak stoi w jakimś nagrzanym miejscu? albo nie ma dobrej wentylacji?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
nieeee, w folii chleba trzymac nie wolno, zaparuje od srodka i jest do wywalenia. uszyc woreczek z lnu i przechowywac w tym woreczku. chlebak rzeczywiscie powinien miec jakies otwory, przez ktore przelatywaloby powietrze.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kmoiwjf
trzymam w woreczku foliowym w chlebaku plastikowym w kuchni, nie jest to miejsce nagrzane, okno naokragło prawie otwarte

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a czemu trzymasz chleb 3 dni? po 3 dniach to stary jest trzeba kupić tyle chleba zeby go zjeśc 1 dnia a potem kupic sobie nowy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kremowka
nie kupujecie chleba codziennie? chyba nie trzeba go gromadzić przez kilka dni, taki zreszta jest niesmaczny. A przez dobe chleb nie splesnieje. Troche jestem zdziwiona.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dziwneeeeeeee
jesz chleb przez 3,4 dni??? to może kupój po połówce ale codziennie. my nie jemy nawet wczorajszego...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dziwneeeeeeee
ale byk. "kupuj"

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kmoiwjf
jestem sama wiec tyle az go nie zjem, a kupuje tylko krojony, wiec musze kupowac cały bo nie mozna kupic połówke chleba krojonego:(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
albo zamrażaj.u mnie zawsze jedna szuflada zamrażarki pełna chleba. Jeśli kupujesz krojony-to już w ogóle nie musisz się martić o pamiętaniu,żeby wyjąć na czas. Taki rozmraża się bardzo szybko.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość krupniok i żymlok
a może w Twojej piekarni kroją ciepły chleb i pakują do worków? wtedy to normalne że pleśnieje. i nie rozumiem dlaczego nie możesz kupić połówki? :>

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość no chyba nie do końca
A nie lepiej to pzrechowywac chleb w lodowce? chyba lepiej niz w chlebaku Dłuzej bedzie swiezy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jakimal
zmienic chleb, koniecznie. jezeli sie psuje to znaczy, ze ma mnostwo dodanych syforow bo normalny chleb nie psuje tylko wysycha

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość no chyba nie do końca
w foli cheb o ci nie wyschnie, tylko spesnieje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a jak lepiej trzymac chleb
w chlebaku w folii czy w chlebaku bez folii/?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość trzeba codziennie kupować
będzie smacznmy i nie spleśnieje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ekhem
Ja sama pieke chleb, wiec nie ma zadnych wspomagaczy, pieke na zakwasie wiec po 3 dniach chleb jest jeszcze calkiem miekki. trzymam w scierce bawelnianej, bo sie nie dorobilam jeszcze lnianej, w chlebaku ze stali nierdzewnej i po 3 dniach jest splesnialy..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×