Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Berka

Jak zcesto traktujecie stopy pumeksem?

Polecane posty

Gość Berka

podobno dobrze jest najpierw wymoczyc stopy a potem pumeks, tak? ale czy trzeba wymoczys stopy w miscie z woda? a czy kąpiel w wannie moze zastapic takie moczenie stóp przed uzyciem pumeksu? czy trzeba je moczyc w misce?

Gość lubię cytać Twoje maile
jasne ze moze byc wanna, namocza sie tak samo.

może być nawet we wiaderku :) ważny jest czas moczenia ok 15 - 20 min żeby skóra zmiękła. poza tym lepiej chyba w mice bo można sobie dodać do wody soli kuchennej, albo jakiegos plynu zmiękczającego , albo oliwy - jak mi radziła pedicurzystka :)

Gość Berka
a jak zcesto stosowac pumeks? czy zceste jego stosowanie szkodzi?

Gość Berka
ale oliwy czy płynu to mozna chyba takze dodac do kapieli w wannie, a nie tyko w misce

Gość takiego nieodpowiedzialnego
mam 28 lat. jeszcze nigdy go nie używałam i dlatego właśnie moje stopy są gładziutkie

Gość a kapiel w wannie
i prysznic jednakowo zmiekczają stopy?

Gość lubię cytać Twoje maile
prysznic to chyba za krotko

ale jak moczysz w mice to sobie możesz przed kompem siedzieć :)

Gość a kapiel w wannie
a jak często moczyc i uzywac pumeksu? codziennie uzywac pumeksu?

a tak na serio , ja traktuję stopy pumeksem , tak porządnie, po uprzednim namoczeniu ( w misce :) ) co dwa - trzy dni, a raz w miesiącu obowiązkowo pedicure u kosmetyczki i mimo że mam tendencję do rogowacenia i twardnienia skóry na stopach - stópki mam śliczne i zadbane :)

Gość a właśni że tak
powiedziala mi to pani dermatolog-ze stopami jest jak z wycinaniem skórek .Im częściej zdzierasz ze stóp skórę tym bardziej rogowacieje. Polecala mi jedynie lekkie pillingi. I tak robię. Nigdy nie używalam pumeksa i mój pedi u kosmetyczki trwa 15 minut. Podobno jak raz się zacznie to potem trzeba to robić.moja siostra ma 22 lata i min raz na miesiąc potrzebuje złuszczania pumeksem

Gość wrrrrr88790
dlazcego pumeksa uzywa sie na mokro? kupiłam sobie z Scholla takie rozne tarki i pumeks do stóp, i tam na opakowaniach pisze ze stosowac na czyste i SUCHE stopy....wiec w koncu na jakie?????

Tarki na suche pumneks na mokre;) dla mnie 50-80zl to duzo:) poki co radze sobie sama:) mozna tez moczyc stopki w roznych ziolkach:) sok z cytryny wybiela:)

Gość ale dlazcego
tarki na uche stopy a pumeks na mokre?w czym jest róznica, jaki to ma wpływ?

wiem ze tarki sa bardziej higieniczne p[od tym wzgledem;)bardziej \"bezpieczne\";0 ja mam to i to;)

Gość a skórki na palcach
u stóp tez wycinacie?

Gość Legal alien
A mozecie napisac jak dokładnie wyglada pedicure u kosmetyczki?

Gość fwfwrefwrf
Ja ścieram pięty tak często jak często myję stopy, nawet do kilku razy dziennie. Obecnie najpierw suchą stopę ścieram pumeksem, a następnie myję (być może byłoby to niewskazana przy wysuszonych, pękających piętach). (Następnie wmasowuję krem (jakikolwiek)). Przez lata robiłam to po kąpieli ale odkryłam że pierwszy sposób, który opisuję, jest w moim przypadku skuteczniejszy.

Gość fwfwrefwrf
skórki odsuwam po kąpieli (nigdy nie wycinam bo nie lubię)

Gość a skórki na palca
suchą brudna stope przed myciem scierasz pumeksem/???

Gość 34243232
raz na tydzien. cos jest w tym, ze ten kto nie uzywa pumeksu ma gladkie piety. moj maz (30lat) nie uzywak nigdy i ma gladziutkie piety. tylko pozazdroscic

Gość Legal alien
No dokładnie - mój chłopak nic nie robi ze swoimi stopami (oprócz mycia oczywiście :) ) a ma rewelacyjnie mięciutkie piety. A ja wycinam, scieram, moczę, ciagle smaruję róznymi kremami i co? Moze nie są całkiem szorstke, ale do stópek mojego faceta im daleko :(

Gość a jak czesto stopy kremujecie
bi ja zauwazyłam, ze jak wykremuje stopy latem i wyjde na dwór, to szybciej sie stopy brudzą jak jestem w sandałkach na bose stopy

Gość żółta stopa
To nie kwestia pielęgnacji lecz chyba płci. Zauważyłam że to kobiety mają rogowaciejący naskórek na stopach a faceci mają stopy jak niemowlaki. Mój facet też nigdy nie używa pumeksu a ja i jego Mama używamy setki preparatów do stóp, leczniczych kremów i maści i nic. Stopy ciągle do ścierania, ciągłe nagniotki, odciski, zgrubienia..... Gdybym nie używała tarki co drugi dzień moje stopy by wyglądały jak u człowieka pierwotnego....chyba........wrrrrr Może gdybym dwa razy dziennie nakładała na pół godziny krem na stopy skóra by była ładna...ale cholera mnie bierze jak mam tak siedziec z nogami do góry, uważac by nie wytłuscic wszystkiego wokół i czekac aż krem się wchłonie. Poza tym wkurza mnie potem usuwanie resztek kremu by nie zabic sie potem w sliskich klapakach....