Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Berka

Jak zcesto traktujecie stopy pumeksem?

Polecane posty

Gość żółta stopa
klapkach oczywiście.....wrrrrrr

faceci czesto nie musza dbac o stopy a maja super - ale to pewnie dlatego, ze nie nosza obsacow. ja z pietami nie mam problemow tylko od obcasow robia mi odgniotki na gornej czesci stopy. scieram pumeksem i uzywam kremy do stop i jest oki. a moj facet oprocz mycia nie robi nic i ma super mieciutkie i ladniutnie stopki, jak u dziecka

Gość a jak czesto stopy kremujecie
bi ja zauwazyłam, ze jak wykremuje stopy latem i wyjde na dwór, to szybciej sie stopy brudzą jak jestem w sandałkach na bose stopy

moja mama miala okropne problemy z pietami - oprocz rogowacenia bardzo jej pekaly. ani kosmetyczka ani coraz to nowsze sposoby dermatologa nie pomagaly, a probowala niemalze wszytkiego. w koncu przypadkiem uzyla \'sudocrem\' i pekniecia znikly. z rogowaceniem tez ma mniejsze problemy. wczesniej kolejne pekniecie pojawialo sie srednio co kilka dni, a teraz od 2 lat ma spokoj

bo do kremu sie przylepia wszytko (kurz, brud), trzeba poczekac az sie krem wchlonie - chociaz czasem trzeba duuuzo czekac

Gość a jak czesto stopy kremujecie
TO MOZE LEPIEJ KATEM WYCHODZĄC NA DWÓR NIE UZYWAC KREMU DO STÓP? A TYLKO NA NOC?

Gość to co pszecie
to nie ma związku z tym czy jest się kobietą czy mężczyzną. Skóra przyzwyczja się do pilęgnacji i rogowacieje. ja swoich stóp nie tykam pumeksem i mam mięciutkie i juz. naskórek usówany odrasta i rogowacieje. Kremy "przyzwyczajają "skóre i nie nawilża się ona od środka. Prawie wszyscy faceci mają mięciutkie piętki a to tylko dlatego że nic z nimi nie robią. Ja mam prawie 30 i mam super mięciutkie stopy. Kiedyś kosmetyczka przy peni mi powiedziala żeby nie zaczynać złuszczania to bede miala spokój do końca życia. to było jakieś 15 lat temu i się sprawdziło. ps. ja na codzień chodzę w 10-11,5 cm. szpilkach.

Gość Legal alien
No w moim wypadku Twoje słowa się nie sprawdzają. Ja dawniej tez nic nie robiłam ze stopami, ale w końcu zrobiły się twarde i szorstke nie do wytrzymania więc musiałam zacząć coś z nimi robić. Teraz jest juz o niebo lepiej, ale jak widzisz nie zaczęły mi się "paprać" przez to, że zaczęłam je ścierać pumeksem i kremowac.

ja kremu uzywam prawie zawsze tylko na noc - glownie ze wzgledu na slizganie sie jak chodzilam na plaskim nie mialam problemow ze stopami, dopiero od obcasow sie zaczely

Gość żółta stopa
Nie zgadzam sie, to kwestia hormonów, bo jednak częsciej kobiety mają z tym problem. Estrogeny sprawiają że częściej mamy problemy z krążeniem w nogach (stąd żylaki, i tak, tak !!!!! cellulit) a złe krążenie oznacza wolniejsze gojenie ranek, złe odżywienie skóry, gorsze jej nawilżenie, stąd suchośc i rogowacenie. No i faktycznie faceci raczej żadko biegają w szpilkach, w zasadzie raczej częściej wożą się samochodami zamiast jak my na codzień kursowac co dzień w wysokich obcasach niosąc ciężkie siaty..... To wszystko nie pozostaje bez śladu... Co do teorii o płaskim obuwiu zagadza sie gdy przestanei się nosic obcasy znikają zrogowacenia na podbiciu, natomist pięty pozostają bez zmian...

Ja używam pumeksu jakoś raz w tygodniu, ale nie takiego zwykłego za 99 groszy, kupiłam sobie pumeks firmy floslek, nie wiem, czy się czymś różnią, ale chyba jest wygodniejszy w uzyciu