Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Berka

Jak zcesto traktujecie stopy pumeksem?

Polecane posty

Go艣膰 Berka

podobno dobrze jest najpierw wymoczyc stopy a potem pumeks, tak? ale czy trzeba wymoczys stopy w miscie z woda? a czy k膮piel w wannie moze zastapic takie moczenie st贸p przed uzyciem pumeksu? czy trzeba je moczyc w misce?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 lubi臋 cyta膰 Twoje maile
jasne ze moze byc wanna, namocza sie tak samo.

Udost臋pnij ten post

mo偶e by膰 nawet we wiaderku :) wa偶ny jest czas moczenia ok 15 - 20 min 偶eby sk贸ra zmi臋k艂a. poza tym lepiej chyba w mice bo mo偶na sobie doda膰 do wody soli kuchennej, albo jakiegos plynu zmi臋kczaj膮cego , albo oliwy - jak mi radzi艂a pedicurzystka :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Berka
a jak zcesto stosowac pumeks? czy zceste jego stosowanie szkodzi?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Berka
ale oliwy czy p艂ynu to mozna chyba takze dodac do kapieli w wannie, a nie tyko w misce

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 takiego nieodpowiedzialnego
mam 28 lat. jeszcze nigdy go nie u偶ywa艂am i dlatego w艂a艣nie moje stopy s膮 g艂adziutkie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a kapiel w wannie
i prysznic jednakowo zmiekczaj膮 stopy?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lubi臋 cyta膰 Twoje maile
prysznic to chyba za krotko

Udost臋pnij ten post

ale jak moczysz w mice to sobie mo偶esz przed kompem siedzie膰 :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a kapiel w wannie
a jak cz臋sto moczyc i uzywac pumeksu? codziennie uzywac pumeksu?

Udost臋pnij ten post

a tak na serio , ja traktuj臋 stopy pumeksem , tak porz膮dnie, po uprzednim namoczeniu ( w misce :) ) co dwa - trzy dni, a raz w miesi膮cu obowi膮zkowo pedicure u kosmetyczki i mimo 偶e mam tendencj臋 do rogowacenia i twardnienia sk贸ry na stopach - st贸pki mam 艣liczne i zadbane :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a w艂a艣ni 偶e tak
powiedziala mi to pani dermatolog-ze stopami jest jak z wycinaniem sk贸rek .Im cz臋艣ciej zdzierasz ze st贸p sk贸r臋 tym bardziej rogowacieje. Polecala mi jedynie lekkie pillingi. I tak robi臋. Nigdy nie u偶ywalam pumeksa i m贸j pedi u kosmetyczki trwa 15 minut. Podobno jak raz si臋 zacznie to potem trzeba to robi膰.moja siostra ma 22 lata i min raz na miesi膮c potrzebuje z艂uszczania pumeksem

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wrrrrr88790
dlazcego pumeksa uzywa sie na mokro? kupi艂am sobie z Scholla takie rozne tarki i pumeks do st贸p, i tam na opakowaniach pisze ze stosowac na czyste i SUCHE stopy....wiec w koncu na jakie?????

Udost臋pnij ten post

Tarki na suche pumneks na mokre;) dla mnie 50-80zl to duzo:) poki co radze sobie sama:) mozna tez moczyc stopki w roznych ziolkach:) sok z cytryny wybiela:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ale dlazcego
tarki na uche stopy a pumeks na mokre?w czym jest r贸znica, jaki to ma wp艂yw?

Udost臋pnij ten post

wiem ze tarki sa bardziej higieniczne p[od tym wzgledem;)bardziej \"bezpieczne\";0 ja mam to i to;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a sk贸rki na palcach
u st贸p tez wycinacie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Legal alien
A mozecie napisac jak dok艂adnie wyglada pedicure u kosmetyczki?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fwfwrefwrf
Ja 艣cieram pi臋ty tak cz臋sto jak cz臋sto myj臋 stopy, nawet do kilku razy dziennie. Obecnie najpierw such膮 stop臋 艣cieram pumeksem, a nast臋pnie myj臋 (by膰 mo偶e by艂oby to niewskazana przy wysuszonych, p臋kaj膮cych pi臋tach). (Nast臋pnie wmasowuj臋 krem (jakikolwiek)). Przez lata robi艂am to po k膮pieli ale odkry艂am 偶e pierwszy spos贸b, kt贸ry opisuj臋, jest w moim przypadku skuteczniejszy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fwfwrefwrf
sk贸rki odsuwam po k膮pieli (nigdy nie wycinam bo nie lubi臋)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a sk贸rki na palca
such膮 brudna stope przed myciem scierasz pumeksem/???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 34243232
raz na tydzien. cos jest w tym, ze ten kto nie uzywa pumeksu ma gladkie piety. moj maz (30lat) nie uzywak nigdy i ma gladziutkie piety. tylko pozazdroscic

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Legal alien
No dok艂adnie - m贸j ch艂opak nic nie robi ze swoimi stopami (opr贸cz mycia oczywi艣cie :) ) a ma rewelacyjnie mi臋ciutkie piety. A ja wycinam, scieram, mocz臋, ciagle smaruj臋 r贸znymi kremami i co? Moze nie s膮 ca艂kiem szorstke, ale do st贸pek mojego faceta im daleko :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a jak czesto stopy kremujecie
bi ja zauwazy艂am, ze jak wykremuje stopy latem i wyjde na dw贸r, to szybciej sie stopy brudz膮 jak jestem w sanda艂kach na bose stopy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 偶贸艂ta stopa
To nie kwestia piel臋gnacji lecz chyba p艂ci. Zauwa偶y艂am 偶e to kobiety maj膮 rogowaciej膮cy nask贸rek na stopach a faceci maj膮 stopy jak niemowlaki. M贸j facet te偶 nigdy nie u偶ywa pumeksu a ja i jego Mama u偶ywamy setki preparat贸w do st贸p, leczniczych krem贸w i ma艣ci i nic. Stopy ci膮gle do 艣cierania, ci膮g艂e nagniotki, odciski, zgrubienia..... Gdybym nie u偶ywa艂a tarki co drugi dzie艅 moje stopy by wygl膮da艂y jak u cz艂owieka pierwotnego....chyba........wrrrrr Mo偶e gdybym dwa razy dziennie nak艂ada艂a na p贸艂 godziny krem na stopy sk贸ra by by艂a 艂adna...ale cholera mnie bierze jak mam tak siedziec z nogami do g贸ry, uwa偶ac by nie wyt艂uscic wszystkiego wok贸艂 i czekac a偶 krem si臋 wch艂onie. Poza tym wkurza mnie potem usuwanie resztek kremu by nie zabic sie potem w sliskich klapakach....

Udost臋pnij ten post