Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JAK TO BEDZIE

jak to bedzie?? po angielsku US

Polecane posty

Gość JAK TO BEDZIE

Prosze pomzcie jesli wiecie, jak to uzpulenic: 1 Wpisz: how many/ how much/ a lot of 1...................did you put a sugar to your cap of coffee? 2 There are...................... cafeterias in this city. 3 Are there.....................cafeterias in this city??

Gość JAK TO BEDZIE
przepraszam za zalozenie 2giego topiku ale poprzedniego nie zauwazylam/ Czy ktos zna odpowiedzi?????

sprawdz te zdania i wpisz jeszcze raz, bo nie do konca maja one sens : 1. raczej powinno byc cos kolo: How much sugar did you put into your coffe? 2. There are a lot of cafaterias in this city. 3 Are there a lot of cafaretias in this city? how much - uzywasz w pytaniach pytajac o rzeczy niepoliczalne how many - uzywasz w pytaniach o rzeczy policzalne Np. jablka (how many apples do you have on your plate? a lot of - znaczy duzo , wiele

ad 1 albo how many spoons od sugar did you put into your cap of coffee? tak mi sie wydaje how many spoons - lyzki mozna konkretnie policzyc how much sugar - cukry jako takiego policzyc nie mozna

Gość JAK TO BEDZIE
oo dzieki wielkie, masz racje, byc moze nie dokonca poprawne sa te zdania, gdyz tak zapameitalam z pamieci.. mojej zawodnej . A jesli moge jeszcze spytac czym sie rozni : a lot of, od many ?

wiesz co ja nie pamietam tak ksiazkowo dam ci przyklad ale raczej roznicy jakies wiekszej nie ma i have a lot of/ many friends - mam duzo znajomych (policzalne) i use a lot of sugar - uzywam duzo cukru ( niepoloczlne) nie mozesz powiedziec i use many sugar - bo to nie ma sensu gramatycznego

wszystko spoko, tylko trzecie zdanie zrobiłabym inaczej: nie: Are there a lot of cafaretias in this city? ale Are there any cafaretias in this city?

Gość money
much money or a lot of money ? ?

Gość GENIO
a lot of money

Gość GENIO
ale much też ok powiedz zdanie

Gość money
Simon has ...... money.