Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość WODNIACZKA

PORÓD W WODZIE

Polecane posty

Gość WODNIACZKA

Mam kilka pytań o poród w wodzie, do pań które mają to już za sobą, czy są tu takie??? Jestem w 9 tyg ciązy, mam 25 lat interesuje mnie poród w wodzie, gdzie musiałabym się zgłosić? Czy to kosztuje (ile)? Czy są przypadki, w których lekarz może się nie zgodzić, na poród naturalny w wodzi, lub odradzac, go, podobno poród w wodzie, to nieżłe przeżycie, mozecie się nim podzielić ze mną jeśli checie!!!

Gość Ja rodzilam w wodzi
ale mieszkam w satanaxh i tu są zupełnie inne warunki!!

Gość upupppppppppppuppppppppp

ja tez zastanawiam sie nad porodem w wodzie podobno woda lagozi skurcze i bol :) i jest to przyjemny porod :P

a gdzie można rodzić w ten sposób? to chyba nie jest zbyt popularne jeszcze?

porod w wodzie moznamiec w kazdym praktycznie szpitalu na sali porodowej jest taka wanna wypeniona woda :)

tak? ale fajnie :) a mogę na takiej sali rodzić z matką? czy jej nie wpuszczą?

wtydo twoja mama musi miec zaliczona szkole rodzenia razem z toba bedzie to traktowane jako porod rodzinny :)w wodzie

cudownie :) dzięki za odpowiedź :) już nie mogę się doczekać porodu :)

tak mało się płaci? rewelacja :)

Gość mama trzech córek
mój pierwszy poród był w wodzie. Taka fanaberia i zapewniam cię bolało strasznie. Pozostałe dwa normalnie tylko ze znieczuleniem i to bym ci radziła

mowila o porodzie rodzinnym ze placisz 100zl ale jesli mial by to byc porod rodzinny i w wodzie to nie wiem il ebedziesz placic

dziękuję za linka, zaraz poczytam :) nie boję się bólu, nie chcę znieczulenia, czytałam tylko, że urodzenie się maluszka do wody jest dla niego "przyjemniejsze", niż zwykłe wyjście na świat

ciekawa jestem też, czy jest dużo kobiet w szkole rodzenia, które przychodzą ze swoimi matkami - bo jak będę jedyna, to będzie komicznie :D

napewno nie bedzesz jedyna :) ja bede szla doszkoly rodzenia z mezme ale jak bym miala inna sytuacje to napewno matke bym wziela :)

Serdecznie Ci dziękuję ! Mieszkam w Poznaniu. Ja mogę rodzić tylko z mamą, ojciec mojego maluszka nie dźwignął odpowiedzialności i się, ekhem, oddalił :D

Wielkie dzięki! 🌻

Właśnie czytam, że w Raszei :) kopalnia informacji, dzięki :)

Hej ja mam zamiar rodzic w wodzie Jestem już po terminie ale narazie niema przeciwwskazań Z tego co wiem lekarz nie zawsze może pozwolić na poród w wodzie Dziecko nie może być za duże musi być dobrze odwrócone Nie możesz mieć anemii Musisz wykonać kilka badań Np: układ krzepnięcia bakteriologie elektrolity i coś jeszcze U mnie płaci się 500 zł mąż przy mnie będzie Niestety u nas w Krk nie w każdym szpitalu jest możliwy poród w wodzie Nie wiem jak w innych miastach Do wanny wchodzisz jak rozwarcie ma chyba 5 cm ale dokładnie nie pamiętam Do szpitala musisz dojechać zanim zaczną Ci odchodzić wody Do wanny wchodzisz na 30 m potem wychodzisz i położne zmieniają wodę wszystko musi być dokładnie oczyszczone Możesz poskakać na piłce Następnie znów wchodzisz do wody i tak kilka razy Dziecko rodzi się do wody trzymają go pod nią 1,5 minuty łożysko rodzisz już na stole Po urodzeniu wszystko odbywa się tak jak przy normalnym porodzie Odcinają pępowinę itp A zaleta takiego porodu jest: Mniejszy ból Szybszy poród Rzadsze nacinacie krocza Dziecko lepiej reaguje bo przechodzi do środowiska które już zna czyli do wody :D Podkreślam nie przeżyłam tego ale tak nam mówili w szkole rodzenia i moja koleżanka która tak rodziła tez bardzo mi poleca:D

polecam rodzic w wodzie fajnie jest... mozna sie zrelaksowac...

Gość przyszlamama
Czarnulka rodziłaś w końcu w tej wodzie?? ja bardzo bym chciala i szukam kogos kto to przezyl wlasnie na ujastku:)