Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Foots

do tych którzy zostali w Polsce...

Polecane posty

Gość siostrze dopomoze
mnie dziwi jedno skoro wam ta polska taka sie obrzydliwa wydaje to czemu uzywacie tego jezyka idzcie sobie na angielskie forum moze i tak plujcie na polske ile wlezie

Gość w anglii...
za najnizsza pensje zylem jak paczek w masle, da sie, da, nie to co w Polsce.

Gość no weeez
zadałam pytanie , czy ktoś potrafi na nie odpowiedziec, czy potraficie tylko obrazac i opluwac tych co myslą inaczej

siostrze dopomoze---> A Ty co tutaj robisz? Żyjesz jak Pan Bóg przykazał i dziękujesz Bogu, że mieszkasz w kraju pełnym chamstwa i obłudy? Piszę po polsku, bo siedzę na polskim forum. Potrafię się zniżyć do poziomu rozmówcy i dostosować. Mam pisać po łacinie? zrozumiesz?

Gość siostrze dopomoze
jak czekasz aby ci dali bo ci sie "nalezy" jedz na wyspy tam daja wszsytkim biedakom bez wyjatków Child Benefit, Child Tax Credit, Working Tax Credit, Housing Benefit, Council Tax Benefit. jedziesz tam pracujesz i juz ci daja i zyjesz tam jak "pani"

Gość siostrze dopomoze
napisz po łacinie ......dam rade

Gość no weeez
kazdy cywilizowany kraj dba o swoich obywateli a w Polsce mam wrazenie jest calkiem odwrotnie, a chce zeby mi oddali to co ja daje m.in place podatki i chcialabym zebym w zamian za to mogla sie normalnie poruszac po polskich drogach bez ryzyka uszkodzenia auta nie mowiac juz o sluzbie zdrowia -ŻENADA

Gość siostrze dopomoze
a jak sie postarsz to dostaniesz jeszce OUSING BENEFIT I COUNCIL TAX BENEFIT STATUTORY MATERNITY PAY I MATERNITY ALLOWANCE INCOME SUPPORT jasne ze dla ubogich jest tam raj

Gość no weeez
widzę ze nikt nie poda odpowiedzi na moje pytanie - brak argumentów ?? lepiej dalej pluć

Gość siostrze dopomoze
a co ci nie pasuje w polskiej słuzbie zdrowia?a co ci pasuje w angielskiej obie sa na tym samym poziomie z tym ze nasza nadgorliwa a angilska olewcza i wszsytko leczy paracetamolem jasne ze to taniej wiec ma wiecej kasy bo paracetamol drogi nie jest jkaby w Polsce leczyli paracetamo;em to tez byłoby wiecej kasy w NFZ

Gość siostrze dopomoze
Niezdecydowana mama czekam na łacinski tekst

Gość no weeez
oglądasz wogóle wiadomości? wiesz co mi nie pasuje - jedna debilka w rzadzie co wygaduje ze krew z woodstocku jest niedobra i jeszcze wiele innych takich szopek ze szkoda gadać A skad wogole tyle wiesz o anglii? pewmnie jestes jednym z wielu przegranych którzy wrocili po 2 tyg. bo okazalo sie ze lepiej u mamusi niz tułać się po obcym kraju gdzie praca niestety juz nie leży na ulicy

Gość siostrze dopomoze
skad wiem ? duzo czytam wiec wiem znam angielski wiec moge tez czytac angielskie wiadomosci jakbys tez czytała to wiedziała bys co napisałam powyzej i nie wciskałabys mi kitów o zyciu u mamusi

Gość no weeez
no sorki nie doczytałam - kolejna utrzymanka - i wszystko jasne

Gość ale sciemniasz
taa znasz angielski. Duzo czytasz ale wypowiedzi na forum. W ten sposob dowiesz sie gowno na temat zycia w innym kraju. Co ty masz do NHS? Leczyli cie kiedys? Jaka ty jestes naiwna...

Gość siostrze dopomoze
wiesz co mi nie pasuje - jedna debilka w rzadzie co wygaduje ze krew z woodstocku jest niedobra i jeszcze wiele innych takich szopek ze szkoda gadać mnie tez to wkurza ze takich mamy rzadzacych ale to nie powód by stad uciekac przed nimi--ja tego nie zrobie pracuje tu i zyje bez wzgledu na to co oni powiedza głupiego przeciez sami sie oni do rzadów nie dostali tylko ogól polaków ich wybrał czesciowo nawet ci co pozniej pojechali na wyspy wiec do kogo masz zal?do mnie?

Gość no weeez
jak mi powiesz na kogo głosowałas to ci powiem czy mam do ciebie żal

Gość siostrze dopomoze
tak tak utrzymanka wychowujaca dziecko mam pracowac a dziecko oddac do sierocinca tak ? bo ty tak chcesz? przeczytałam wiele POLSKICH KSIAZEK nawet Sienkiewicza o ktorych twoje dziecko nigdy nawet nie usłyszy

Gość Mis Koralgoool
Ale co takiego jest napisane na topiku o matkach ktore zyją na wyspie?czytam,czytam i niczego konkretnego sie nie doczytałam.I dla jasnosci sprawy,nikogo nie atakuje,tylko zwyczajnie pytam.

o kurczę znowu kłótnie tych co wyjechali z tymi co zostali (tudzież odwrotnie)... mam już tego dość!!!!! :O ja jestem za granicą od 2 lat, Szkocja, i powiem ,że to zależy, czy się da wyżyć z minimalnej czy nie, i tu, i w Polsce. naprawdę. nie ma tak , że albo się da albo nie w 100% !! Mam męża i dziecko (3 miesiące). wynajmujemy mieszkanie( 2 sypialne plus salon kuchnia łazienka, nieduże ale w porządku), z moją najbliższą koleżanką, jest jak siostra. w centrum miasta (kto kojarzy to powiem więcej Meadowbank) ja teraz nie pracuję mam płatny macierzyński ale po urlopie nie planuję wracać do pracy, wolę wychowywac dziecko przynajmniej do 2 lat zycia. mój mąż zarabia 6 funtów na godiznę, ma 40 godzin tygodniowo. i absolutnie nie musimy na niczym oszczędzać, biedowac, wydajemy na zycie (nie licząc czynszu i rachunków za prąd i gaz) około 800 funtów miesięcznie, mamy też kilka tysięcy oszczędnosci z czasów zanim było dziecko. pomoglismy finansowo rodzicom, zaprosilismy ich tutaj oczywiście na nasz koszt. latamy na urlopy do Polski. i co? nie da się za nieiwele ponad minimum krajowe wyżyć??? otóz się da. i tyle na ten temat. myśle, ze w Polsce za np. 1000 na rękę jest nieco trudniej, ale mozliwe jest.

Gość siostrze dopomoze
głosowałam na PO i nie interesuje mnie czy masz za to do mnie zal czy nie bo to jakby bez znaczenia

Gość no weeez
po prostu piszesz w ten sposób ze mam wrazenie ze nie masz zamiaru pracowac nawet kiedy dziecko mozna bedzie oddac do przedszkola bo stac cie na taki luksus a ja nie lubie ludzi którzy siedza na dupie i sa zalezni od innych czyt. męza

Gość ale sciemniasz
co ty wypisujesz? To pracujesz czy wychowujesz dziecko w koncu. Juz ci sie wszystko popier....

Gość siostrze dopomoze
wampirze mylisz sie my narazie wszsytkie z Polski piszemy(chyba) a ja o ile bede pisac tu to zawsze z Polski

Gość siostrze dopomoze
Jak dziecko skonczy trzy lata pojdzie do przedszkola a ja wróce do pracy

jesli to było do mnie, to jestem zatrudniona, mam płatny urlop macierzyński, ale po urlopie jak isę skończy zamierzam złozyć rezygnację z pracy - jasne??

Gość siostrze dopomoze
jasne ze jasne :D

Gość ale sciemniasz
brawo ukrty wymiar. Ja tez wiem ze sie da bo takie byly moje poczatki. Najnizsza to wkoncu minimum za ktore trzeba zyc,ale w Polsce znaczy to chyba co innego...