Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Marcooooo

Co zrobić gdy kobieta buntuje się i nie chce zmienić nazwiska na nazwisko męża

Polecane posty

Gość jak to chyba
Sluchaj jezeli moj facet powiedzial by mi spokojnie sluchaj rozumiem ze chcesz pozostac przy swoim nazwisku ale zrozum jak wielka przyjemnosc bys mi sprawila przyjmujac moje i takie bla bla to mysle ze jakos mozna dojsc do kompromisu a nie jak dwa cietrzewie kazdy przy swoim i nie slucha sie racji drugiego. Postarajcie sie porozmawiac spokojnie. Ja jestem w podobnej nieco sytuacji bo nie wiem co mam sama zrobic ze swoim nazwiskiem do slubu jeszcze 2 lata ale mimo wszystko juz mam dylemat

Marcooo, Twoja wypowiedź z 12.38 jest szczególnie celna i praktycznie wyczerpuje temat. Wydaje mi się, że jest to wszystko, co Twoja dziewczyna powinna od Ciebie usłyszeć w tej sprawie. Jest to także kompletny przewodnik postępowania dla Ciebie, trzymaj się tego konsekwentnie. Nawiasem mówiąc, jeśli na ślubie zależy tylko jednej stronie, to nie powinno do niego dojść wcale, bo już na starcie okaże się porażką. Przemyśl tę sprawę jeszcze raz.

Gość i dobrze zrobiłeś

Gość nie ma za co

Gość Ja postapilem troche inaczej
Podobnie jak zona chcialem slubu wiec, gdy mi powiedziala ze nie chce mojego nazwiska, to jej powiedzialem ze ja w takim razeie nie bede nosil obraczki:). Chyba poskutkowalo, bo zmienila nazwisko. Co do jednej wypowiedzi ze kobieta nie chce zmienic nazwiska: 3. Brak brata - wówczas nie ma nikogo, kto będzie mógł "podtrzymać" nazwisko rodowe - chce zachować ciągłosc nazwiska Nazwiska rodowego i tak nie podtrzyma bo dzieci maja nazwisko po mnie. Pozdrawiam szczesliwych malzonkow.

a ja nadal mam swoje panieńskie, dzieci mają po ojcu, nie ma żadnych problemów, ani w przedszkolu, ani w szkole nie rozumiem dlaczego miałabym zmieniać nazwisko, tylko dlatego, że wychodzę za mąż. urodziałm się jako Basia K i nagle jednego dnia, ni z tego ni z owego nie ma już Basi K tylko jedt Basia X, dziwne to

Gość nie tylko u facetow
bo nagle jednego dnia... wyszlas za maz. Dziwne to :P