Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomoddda

GROZI MI ANOREKSJA ...MAŁO JEM I JUŻ WAŻE 57 KILO..JAK SIE ZMUSIC DO ŻARCIA??

Polecane posty

Gość pomoddda
mój wzrost to 170 cm na forum zdrowie nikt z sensem nie odpowiada wiec pytam tutaj..

Gość pomoddda
do tego mam 25 lat już więc lekarz mi sam powiedzial ze ta waga jest tragiczna bo w ciąże nie zajde.. a ja mam mały apetyt. ważylam 60 kilo ale niestety stracilam 3 kilo już przez wakacje.

Gość pomoda
tzn. 57 kg tro wazy moja macica z brzuchem. choc ostatnio jak przestalam chodzic do makdonalda to spadlam o 5 kg. i obecnie waze 106,3

Gość pomoddda
nawet zle sie podszyleś kretynie!

Gość jest taki temat na kafe
Jak przytyc, czy cos w tym rodzaju, zajrzyj i poczytaj sobie.

naprawde wole tu pisac bo na zdrowiu nikt mi nie pisze nic konkretnie. nareszcie mam czarnu nick. koniec z podszywaczami.

Gość masz 25 lat i chudzina
z ciebie konkretna..jedz lepiej dziewczyno!

tych samych tematów./nie kapuje. załozyłam tylko dwa .na zdrowiuu nikt nie radzi dobrze wiec tu pisze

Gość a jakie masz wymiary/
to one są ważne a nie waga

Gość gggggjj
Ja mam 172 i waze 60 kg i juz to wyglada ochydnie, bo mam wszystkie kosci na wierzchu. Pewnie zadna z Was nie slyszala, ze wszystko zalezy od budowy i kosci! Ale to nie wazne nie? Grunt, ile waga wskazuje!!! Kretynki j**ane, tylko sie klocic k**wa potraficie, nic wiecej!

Gość hahahahaaaaaaaaaaa
ja-szkielet 172 cm i 54kg, a i tak przytyłam, bo wazyłam 51 ze stresów. Grunt to brak nerwów w zyciu-ja przez to nie mogę jeść.pozdrawiam

Gość hybrydzia
POMODDA - nie widzę tutaj niedowagi, jest bardzo dobrze :) w sam raz

Gość Siostra Behemota
może bardzo dobrze do spodni typu rurki, ale niekoniecznie do zajścia w ciążę :( Niektóre dziewczyny przy takiej wadze mogą mieć problemy. Żeby organizm osiągnął równowagę hormonalną i optymalne warunki do zajścia w ciążę, musi mieć trochę tkanki tłuszczowej, ponieważ wiele kobiet w trakcie pierwszego trymestru nie tylko nie przybiera na wadze, ale wręcz chudnie.

Gość hybrydzia
ale przecież przy takich wymiarach nie jest bardzo szczupła, tylko normalna,a przy większych to już byłaby nadwaga... do tego jeszcze ciąża, po której możliwe, że prztytłaby po ciąży stałaby się monstrum, to się zdarza a bycie otyłym nie jest przyjemne ani zdrowe

Gość Siostra Behemota
hybrydzia, przecież tu nie chodzi o prezencję :O W zależności od budowy przy tej samej wadze i wymiarach jedna dziewczyna jest szczupła, a druga wychudzona. Jedna ma drobną budowę, wąskie biodra i na nich jeszcze trochę tkanki tłuszczowej, druga może mieć szeroką, grubokościstą budowę i zero tłuszczu. Ta pierwsza może bez problemu zajść w ciążę. Druga - niekoniecznie. Dlatego właśnie u dietetyka mierzy się tkankę tłuszczową. Waga i wymiary nie są dostatecznym kryterium, by określić właściwą wagę dla tej, konkretnej osoby.

Gość śmie mmie ćwa swdu pie
waga ok. ale zgadzam się ze na początku ciąży się chudnie... przynajmniej w mojej rodzinie :o

Gość This-is-me
może coś w tym jest... ja mam np. szerokie biodra 98 cm w obwodzie, ale wystają mi kości na biodrach, zupełnie tak, jak chudej dziewczynie a biodra mam szerokie tylko że tam wcale nie ma tłuszczu, ani grama... to jakbym przytyła w biodrach to już chyba byłyby monstrualne, jakby ktoś popatrzał z boku, chociaż wcale nie grube

Gość interesująca22
to mi chyba też musiałaby grozić anoreksja mam176 i waze 58kg ale lubię siebie i swoje ciało(mój chłopak też),nie jestem chuda tylko szczupła

Gość raczej tak bo jest lekki
jestes chuda a nie szczupla.

Gość interesująca22
mam b.ładną figurę nie lubię otyłości dbam o ciało moja waga jest w granicach 59-61

Gość twarz wychudzona do granic
a jakie masz wymiary..

57 przy Twoim wzroście to już anoreksja? Moim zdaniem lekarz przesadza, mam dość podobną sytuację, przy wzroście 160 ważę 47/48 kg i moja lekarka wiecznie mi truje, że za mało jem, źle się odżywiam, jestem blada itp itd. Na moje pytanie ile powinnam jej zdaniem ważyć, odpowiedziała, że co najmniej 55 kilo :O Więc sorry, ale moim zdaniem to gruba :D:D przesadza ;) Jeśli tylko dobrze się czujesz, nie jesteś osłabiona, nie masz zawrotów głowy- moim zdaniem wszystko jest ok i nie ma co panikować ;)) pozdr.

Gość moje zdanie ...
Myślę, że nie masz anoreksji Po pierwsze - anorektyczki nie przyznają się do choroby, ukrywają wagę, wmawiają innym że jedzą itp. Po drugie - 57kg przy 170cm wzorstu to super waga. 3 kilkowy spadek wagi to nic takiego. Gdybyś napisała, że przez wakacje schudłaś 30 kilko to można mówić o problemach z odżywianiem, ale nie 3kg. To pewnie wynik ruchu, tego że jest ciepło i mniej jadłaś, wiecej spacerowałaś itp. 🖐️

Gość zobaczymy elle jak szybko
zajdziesz w ciążę przy takiej wadze :) Ja przy takim samym wzrości ważyłam 46 kg i też się śmiałam z porad lekarza, a potem starałam się o dziecko przez trzy lata :O Zaciążyłam jak doszłam do 53 kg. I wtedy lekarz sie śmiał :)