Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomoddda

GROZI MI ANOREKSJA ...MAŁO JEM I JUŻ WAŻE 57 KILO..JAK SIE ZMUSIC DO ŻARCIA??

Polecane posty

Nie planuję ciąży przez najbliższe pare lat. A w większej wadze nie czuję się zbyt dobrze :)

Gość hybrydzia
a ja? waże 65 kg przy wzroście 169 wymiary: biust - 93 talia-72 biodra-99 to o.k?

Twoje BMI jest jak najbardziej prawidlowe, wazysz normalnie, watpie zebys miala kosci na wierzchu i nie mogla zajsc w ciaze. Poza tym chyba nie bardzo wiesz co to jest anoreksja, anoreksja to JADLOWSTRET, anorektyczki waza po 30-40 kg wiec o czym tu mowimy.

Moja Droga, anoreksja jak ktoś dobrze zauważył jest chorobą, którą się ukrywa przed wszystkimi, a nie trąbi o niej... Co do wagi to nie uważam, że kilogramy mówią coś o tym jak ktoś wygląda. Dla mnie optymalna waga to 55 - 58 kg przy 181 cm wzrostu. Ważąc 65 kg czuję się jak wieloryb i patrzeć nie mogę na siebie. Znajdź taką wagę, w której będziesz się dobrze czuła, no i dietę odpowiadającą. Będzie dobrze :) Pozdrawiam

Gość hybrydzia
powinno się podobno ważyć o 110 mniej niż ma się wzrostu czyli w twoim przypadku : 170 - 110 = 60 lekka niedowaga, to żadna tragedia, jest prawie dokonale

Gość a tam
ja mam również 170 cm i 56 kg! pozatym studiuje położnictwo , także chodze do ginekologa i jak narazie żaden mi nie powiedział ze moja waga przeszkadza w zajsciu w ciąży pozatym jak mi wiadomo przynajmniej tak mnie uczą na uniwerku że jesli jesteś zdrowa , odżywiasz sie racjonalnie a więc nie głodzisz i jesli z twoim układem rozrodczym jest wszystko w porzadku tak wiec nic Ci nie grozi!!pozatym co 2 polka ma twój wzrost i wage!!

Gość MYSZUNIA175
a ja mam 17 lat,174 wzrostu i 53kg waże i moje BMI wychodzi że mam niedowagę! wQrza mnie pielęgniarka z ośrodka zdrowia która mówi,że powinnam przytyć..... jak przytyje to będę miala śniadą twarz?? bo nie rozumiem :/ no i te ciągłe gadanie rodziny:jaka Ty blada jesteś!!!Qrwa!jestem blada i nie poradze nic na to! mam zimne dłonie i stopy no i co?i najlepiej by mi wmówili,że jestem anorektyczką! Nie jem różnych rzeczy takich jak: -kiełbasy(bo nie lubie) -tłustych mięs(bo po prostu jak mam takie coś w ustach to mam odruchy wymiotne) Waszym zdaniem jestem pojeb...a??? pozdraviam :P *by-nieanorektyczka*

Gość ej nie przesadzajcie
jak dla mnie autorka tego topiku jest zupełnie normalna, nawet nie jest szczupła. Ja mam 168cm wzrostu, ważę 51kg, wymiary 85-61-89 i jakoś za chuda nie jestem, żaden lekarz mi nie mówił nigdy, zebym przytyła, a ciąży to zagraża nie mała waga, ale zawartość tłuszczu w organizmie kobiety mniejsza niż 13%, bo wtedy ustaje w ogóle menstruacja. Często się tak dzieje u kulturystek, baletnic czy sportowców wyczynowych. Ale kobiety mają normalnie ok. 20% tłuszczu, nawet jak mało ważą. Dla mnie autorka tego tematu jest zupełnie normalna, nie nazwałabym jej w ogóle szczupłą, skoro ma 70cm w talii... Od 90 cm obwodu w talii kobieta już powinna się zacząć niepokoić, bo jest to nadwaga niebezpieczna dla jej serca.🖐️

Gość elle - emanuelle
może i zajdziesz w ciążę, ale na pewno jej nie donosisz śmierć grozi i tobie i twojemu dziecku

Gość elle tobie grozi śmierć
z braku rozumu, klerykalna dewoto, ukryta żydówko;)

hm...170cm i 57kg... ja mam 165 i waze 45kg...nikt mi nie mowil ze bede miec jakies problemy,a juz na pewno nie zarzuca mi sie anoreksje. a Ty wazysz calkiem norlamnie,wymiary tez masz w porzadku.

Gość idiotka...
chyba jestes glupia ja waze przy podobnym wzroscie 50 kg, to dopiero jest powod do obaw!!!