Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Arleta M

Mąż mnie zdradza- jak to udowodnic przed sądem?

Polecane posty

Witajcie. Mam 30 lat, mąż takze. Mamy tez 4 letniego synka. Od jakiegos czasu mąż bardzo sie zmienil. Zostawal dluzej niby w pracy, nie odpisywal na smsy i nie odbieral telefonow. Unikal tez bliskosci. To mi dalo do myslenia. Potem zaczal mnie oklamywac takze w innych sprawach. Stalo sie- w koncu powiedzial mi prawde, po wielu moich namowach i dociekiwaniach. Przyznal sie ze ma kochanke. Mężatke, 44 latke, z 24 letnia corka. Spotykaja sie niby od 2 miesiecy ,ale ja podejrzewam ze co najmniej od czterech... Ona mieszka w innym miescie, ale on zawsze po pracy przejezdza przez to miasto, wysiada z autobusu i dalej juz jada razem samochodem gdzies tam... A my z synem sami i sami, caly czas. Swiadkiem tej rozowy telefonicznej byla moja siostra. Wczoraj juz zarzadalam rozwdu. On sie zgodzil, nawet zauwazylam ze mu na tym zalezy. Mowi niby ze sie waha co robic, ze sie boi tej decyzji, ze mu sie zycie skomplikowalo, ze sytuacja go przerasta i ze ta decyzja moze go wiele kosztowac.Ale ja juz jestem pewna, teraz musze powoli wszystko przemyslec, isc do prawnika zeby nie zrobic jakiegos bledu... chodzi o syna, podzial majatku (mieszkanie mamy na kredyt). Chcialam Was spytac w jaki sposob moglabym zdobyc DOWOD JEGO ZDRADY? Bo juz mi oswiadczyl, ze on sie w sądzie do niej nie przyzna. Mysle powaznie o detektywie, bo jakos nie widze innej mozliwosci, ale moze macie jeszcze jakies inne sposoby? Czekam i licze na pomoc.

Gość martika123
może ma jakieś sms-y od niej, to jest dobry dowód, tylko musisz zabrać mu telefon,również świadkowie,możesz też kupić dyktafon i go nagrać

Dziekuje za odzew! Mysle wlasnie o kupnie dyktafonu. Swiadkow niestety takich zeby ich widzieli razem nie mam. ale mysle powaznie o detektywie. I faktycznie ten telefon z smsami. Tylko jak mu go zabrac ..????????? Zorientuje sie przeciez.

mysle ze mąz zrzeknie sie swojej polowy na mnie i juz. i mnie nadal beda pobierac kredyt z konta. A jak nie to sąd przeciez po rozwodzie z jego winy powinien dac nakaz opuszczenia mieszkania.

Ciezka sprawa...Musisz naprawde miec niezbite dowody ,ze to jego wina, moja kolezanka byla w takiej sytuacji,maz zlozyl pozew a ona udowodnila ze on zdradzal i poszlo z jego winy. ale oprocz swiadkow miala jakies rozmowy z nim na gg wydrukowane,meile,nagrana rozmowe na dyktafon,a nawet tlumaczone przez tlumacza przysieglego smsy w zagranicznym jezyku.

Gość stokri
wiesz nie mozna sie zrzec kredytu wzial kredyt wspolny to musicie go wspolnie splacac . A jak jest teraz z ratam kto je placi??

Gość xcvb
Pozory zdrady to też powód do rozwodu, dobry prawnik Ci to wyjaśni dokądnie i doradzi.Pozdrawiam

Gość blue78
Editha, ja natomiast mysle, ze powinnas powalczyc o to malzenstwo.. przemawia przez ciebie teraz gorycz i rozpacz a takze bunt.. jak ja cie rozumiem.. nie mam jeszcze meza, ale wierz mi, znam to uczucie.. masz rodzine, nie pozwil by jakas stara baba z corka, prawie twoja rowiesnica odebrala ci sens zycia i stabilizacje... w czym ona jest lepsza od ciebie? jestes na pewno piekna kobieta, masz prace, wartosci w zyciu.. byle jakie pudlo ci namiesallo w zyciu wiec walcz!!!! odszukaj ja, jedz do niej, powiedz co o niej sadzisz, daj jej ultimatum, ale zrob to w taki sposob abys nie stracila swej godnosci... pokaz swa klase i wyzszoc... zapytaj ja ile twoj maz jej placi za seks bo (i tu ja wymownie zmierz wzrokiem) nie sadzisz by byl tak zdesperowany na seks z takim starym sflaczalym pudlem (nawet jesli sie dobrze ta baba prezentuje ). powiedz, ze jesli musi tak zarabiac na zycie to pomozesz jej znalezc prace, ale niech zostawi twoja rodzine w spokoju. mezowi nie ulatwiaj zycia, nie dawaj mu rozwodu, skoro jemu o to chodzi. WALCZ KOBIETO!!!!!! to twoja rodzina... rozwod to ostatecznosc, zwazywszy, ze on pojdzie do innej, tobie zostana ochlapy, dziecko na wychowaniu, kredyt i jak znam zycie marne alimenty... nie pozwol na to!!!!! moja rada WALCZ!!!!!!

Gość do blue78
blue78 smieszna jestes mowiac o godnosci a potem radzisz autorce jak ma potraktowac jego kochanke...ty to nazywasz godnoscia???to dopiero ponizenie....Zreszta nie tylko kochanaka ponosi wine wiec niech moze autorka skupi sie bardziej na swoim mezusiu a nie wyzywa na jego kochance

nie jestem taka pewna czy nawet jesli mu udowodnisz wine to bedzie musiał opuścic mieszkanie. W sprawie podziału majątku musicie dogadac się smai, albo sąd podzieli na pół i każe którejś stronie spłacić drugą. Albo tak jak miała moja znajoma, wydzieli pokój dla męża i bedzie mógł tam prawnie przebywac. Udowodnienie jego winy pomoze CI tlyko przy alimentach dla Ciebie, i chyba nic więcej Ci nie da. Pogadaj z prawnikiem. A swoją droga to niezły palant z niego skoro bierze sie za starsza.

Gość do taka jedna niewiedzaca
chyba chodzilo Ci o to, ze ma jej powiedziec ile ona placi jej mezowi za sex.... :) Chociaz ja jestem troche innego zdania, nie chcialabym juz zyc z kims kto mnie zdradza, wiec zostaw cepa, widze, ze jestes rozsadna kobieta, porozmawiaj z prawnikiem. Mysle, ze detektyw to dobry pomysl, tylko chyba troche drogi co?

Gość blue78
do osoby z godz. 15:16. zadna walka o swoje nie jest ponizajaca.. a juz na pewno nie o swoje rodzine!!!! Editha zrobi to, co uzna za najlepsze dla siebie i swojego dziecka. mezusiem tez trzeba sie zajac ale najpierw trzeba dotrzec do zrodla problemu.. mysle, ze to ty jestes smieszna, w tym co mowisz moja droga. pozdrawiam!

Gość do blue78
ale piszesz ze ma to zrobic z klasa a tu nagle tekst do kochanki ponizej krytyki....chyba nie wiesz sama co to znaczy klasa.

Gość do blue78
jesli juz to pretensje do mezusia a niue do obcej baby....dobijaja mnie takie osoby jak ty co to wywalaja pomyje na kochanki a mezus jest cacy i trzeba go uwolnic od tej babby co to go sila wziela do lozka hehehhe klasa!!!???jeszcze duzo ci do niej brakuje....

Gość blue78
no coz...powyzsza wypowiedz zostawie bez komentarza.. na niektorych szkoda czasu.. trzymaj sie Editha!

Gość blue78
to mialo byc do tej madrez z godz. 15:26

Kurde,przeciez to nie jest wina kochanki.Jakby on nie chcial,to by sie z nia nie zwiazal.Proste jak budowa cepa

Jeszcze raz dziekuje Wam za odzew. Piszcie nadal, prosze!!! Oczywiscie do prawnika jestem juz umowiona na wtorek. Mam nadzieje sie duzo dowiedziec. Walczyc nie bede, bo skoro tak wybral, tak nas skrzywdzil to niech poniesie konsekwencje! Nie moglabym zyc z kim kto mnie i syna tak potraktowal, przytulac sie do niego....chyba ciagle myslalabym o tej zdradzie. Moze faktycznie ona mu placi za sex, on tak bardzo lubi pieniadze... o tym nie pomyslalam mowiac szczerze. Ale to tez mozliwe. Ja jego rozmow na gg ani mali nie mam poniewaz zablokowal je haslem. Telefon ciagle ma przy sobie a jak polozy na polke to od razu wylacza a ja nie znam pinu:( Dyktafon to dobry pomysl, tak jak i detektyw. Na pewno skorzystam z tych rad. Kredyt na mieszkanie mi sciagaja z konta, ale my z synem mieszkania NIGDY nie opuscimy, mozliwe zeby po wyroku dostal nakaz eksmisji? Spytam we wtorek prawnika. Faktycznie do najbrzydszych i najglupszych nie naleze- jednak dawalam sie oklamywac, wykorzystywac. Szkoda, ze wczesniej tego nie zauwazalam- chyba mialam za duze zaufanie do niego. Mam nadzieje ulozyc sobie zycie na nowo.. na pewno nie od razu, ale czas goi rany. A jak to jest z nazwiskiem dziecka po rozwodzie? Wiecie?

Do dreptus- nie chodzi o kase!!!! Chodzi o zasady! Dlaczego to ja mam odejsc z dzieckiem skoro to on nas oszukal???? Moze mam mu jeszcze zostawic mieszkanie w prezencie? Po moim trupie. Musi poniesc konsekwencje za to ze zachowuje sie jak smarkacz!

Editha,masz klase. Odejdz od drania jak najszybciej,niech zobaczy ze poradzisz sobie bez niego.A na pewno poradzisz;) Ile synek ma lat?

Zalezy mi na tym, zeby moj niespelna 4 letni syn nosil takie samo nazwisko jak ja! O to tez zapytam prawnika. Nie wierze, ze On sie na to zgodzi, to nierealne!Tak samo watpie, ze bedzie chcial sie zrzec swojej czescie mieszkania... ale zobaczymy. Chyba o wszystko bede musiala walczyc!

Gwiazdka- dziekuje za komplement. Czuje ze Ty tez jestes kobieta z klasa. Teraz juz przeszly mi emocje i staram sie po prostu myslec zdroworozsadkowo. Boje sie tego rozwodu, ale trudno. Tak mi sie w zyciu ulozylo.I nie mam zamiaru sie poddac.

Gość dreptus
czyli o kase chodzi jednak dla mnie sprawa jest prosta - jak facet ma klase to nie trzeba w sadzie isc na noze. powinien zrozmiec ze po zdradzie (i to jeszcze tak upokarzajacej zone - no bo wiadomo jak facet bzyknie malolatke to mozna zwalic na hormony, niedojrzalosc etc. ot standardz, bala az do bolu, natomiast jak regularnie posuwa duzo starsza babke, to kazda zdradzana kobieta musi czuc sie fatalnie, pewnie pojawiaja sie pytania...co go w niej skusilo czego ja nie mama..brr nieprzyjemne) nie masz ochoty z nim mieszkac. powienien zatem zapewnic dziecku i jeg matce godne warunki zycia (alimenty w odpowiedniej wysokosci, mieskzanie etc.)..bez zdanych klotni. to naturalne jezeli natomiast tego nie robi to jest dupkiem, zwyklym dupkiem, jezeli przewidujesz ze bedziesz musiala od niego wyciagac na sile kase..ale to ozancza ze wcale mi Ciebie nie zal. Bo jesli wyszlas za dupka to teraz cierp. Faceci nie zmieniaja sie po slubie. Widzialy galy co braly. Teraz placz jest spozniony. Tez zaplac za bledy. Jak znam zycie to pewnie olalas kiedy jakiegos pozradnego faceta zby sie z tym obecnym zwiazac. Blad.

Do dreptus- A Ty nie wiesz, ze ludzie sie zmieniaja? Kiedys mial klase, ale mu przeszIo. Zdarza sie no nie? Powtarzam, ze nie chodzi mi o kasę. Ale o ZASADY! I o to, ze trzeba ponosic konsekwencje swoich decyzji. I nie znasz za dobrze zycia, bo nie porzucilam nigdy zadnego faceta, choc trudno w to uwierzyc On byl moim pierwszym powaznym partnerem, bylismy przed slubem 6 lat!!!! Męzczyzni potrafia sie niezle maskowac, jak widac...

Editha - chylę przed Tobą czoło! Ja sama zostałam przez męża zdradzona, ale nie miałam tyle klasy, co Ty, by nie obwiniać o wszystko jego kochanki. Oj, leciały pod jej adresem różne inwektywy, leciały :( Późno, bo późno, ale w końcu (na szczęście!) dotarło do mnie, że zobowiązania wobec mnie miał tylko on i to właśnie on zachował się, jak świnia. Jestem po rozwodzie i jedyne, czego teraz żałuję to, że w ogóle o niego, po tym, co mi zrobił, walczyłam. Trzymaj się dzielnie!

Gość o nie do konca tak jest
Moje Drogie kochanka tez ponosi wine jezeli wie, ze mezczyzna, z ktorym sie zwiazala jest mezem i ojcem. Wiadomo, ze mniejsza od niego, ale jest winna. Ja nie odebralabym innej kobiecie mezczyzny, mysle ze Wy tez...