Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blkgdkgk

odparzona pupa -az sie wszystko zlewa-masc od dr nie pomogła

Polecane posty

Gość blkgdkgk

co robic?:(

Gość blkgdkgk
sudocrem pentakrem linomag pimafucort nawet elocom a wszystko chyba przez moja głupote bo zmienilam piieluszki na inne a do tego byly upały i pomimo czestej zmiany taki skutek:(

Gość g_gosiaaczek
próbowałaś wykąpać w wodzie z nadmanganianem potasu? kilka kryształków w misce wody i niech posiedzi kilka lub nawet kilkanaście minut. Nasza lekarka nam poradziła i pomogło:)

Gość albo kapiel w krochmalu
I na suchą skóre też maka ziemniaczana

Tormentiol,bardzo dobra jest masć bepanthen ostatnio w złobku tak odparzali małej pupe że nie dawała się dotknac i tą maścią jej wygoiłam.Powodzenia.

mi nie pomogl sudokrem tylko bepanthen. w pierwszy dzien smarowalam sudokremem i niestety nie widzialam zadnych postepow . na drugi dzien postanowilam wyprobowac bepanthen ALE......tego dnia i nastepnego praktycznie przez caly czas kladlam niunie bez pieluszki.....scielalam jej na lozku pieluchy tetrowe a pod nimi folie i caly czas pranie suszenie pranie i suszenie. pupcie przemywalam woda i wycieralam platkami a nie husteczkami nawilzajacymi. gdy juz musialam zalozyc pieluche tj pampersa to pupcie smarowalam gruba warstwa bepanthenu...a pampersa nie zaponalam mocno tylko luzno zeby byl dostep powietrza to samo robilam w nocy. przez kilka dn zmienialm pampery gora co 2 godziny. i duzo wietrzylam pupcie niuni. zobaczysz szybko przejdzie... wiem ze jest jedna rzecz bardzo dobra na odparzenia -byc moze mozna to kupic w sklepie zielarskim-wilcze lyko. sypie sie to na pupcie i podobno 2 di i koniec z odparzeniami. nie probowalam ale slyszalam ze czyni cuda...

Gość blkgdkgk
mojpka a jak długo sie goiło? bo ja co widze poprawe w sensie ze blednie to wszystko to za 2 dni znow wyglada gorzej juz nie wiem-moze do innej lekarki pojde bo ta "nasza"moze nieutrafiła z mascia? nie moczył pupki w nadmanganianie musze kupic jutro moze pomoze..........moze i juz tetre zakladałam ale to taki sikacz ze co niespełna godzine musialam zmieniac tetre wiec sobie odpusciłąm nagorzej ze spi na brzuchu wiec w nocy te siuski chyba jeszcze bardziej podrazniaja(bo na przodzie tez ma odparzenie)a moze to uczulenie na pieluszki? a w nocy nie wybudzam go na zmiane pampersa a moze powiinnam?

Gość blkgdkgk
dziunka mam zielarski obok siebie w poniedzialek zapytam czy maja takie cudo

Małej przechodziło w ciagu 2 dni.Ale jak poprzedniczka pisała nie uzywaj w tym czasie chusteczek tylko woda przemywaj i duzo wietrz ja za bardzo już nie moge wietrzyć bo mała ma 19 miesięcy a na nocniku za chiny ludowe nie chce usiedziec więc mi robi po dywanie:)))Ale uważam że bepanthen jest bardzo dobry używałam go kiedys do piersi w okresie karmienia jak miałam pocharatane i tez sie spisał.Czasem używam własnie tez tormentiolu tylko to strasznie brudzi więc trzeba uważac:))

spytaj. ja akurat mam to u siebie w domu stymze moja znajoma ktora mieszka na wsi zebrala mi to na lace...ale nie probowalam na malekj jeszce i mam nadzieje ze nie bede musiala. sluchaj w nocy musisz przebierac niunie. wiem ze nie chce sie wstawac i budzic dziecka le jesli to wyglada nienajlepiej to budz i przewijaj i pampersa nie zapinaj mocno tylko luzniutko. najlepiej gdyby niunia nie miala body tylko sama bluzeczke. pamietaj jak najwiecej powietrza!!!!!i przez dwa dni kladz jak najczesciej bez pieluchy daj odpoczac pupci. zobaczysz pomoze.

sudokrem przy każdej zmianie pieluszki,ja tak robie i moje dzieci jeszcze nie mały odparzonych pupci.Jak można do tego dopuscic!!!!!!!!!

Gość g_gosiaaczek
arielka13 uwierz że mozna. Moja miała pupę smarowaną, pieluchy często zmieniane a dostała odparzeń, uczulenie na chusteczki nawilżane i trzeba było leczyć. blkgdkgk jeśli używasz chusteczek trzeba je odstawić, tak nam radziła nasza lekarka i to pomogło. Teraz wcale nie używamy i (odpukać) tyłek gładki:)

odparzyc pupke to sie moze nawet i od jakiegos uczulenia pokarmowego. ja o moja dbam jak o jajko ale czasem wstala np z kupka i juz dupcia załatwiona, a miala taki czas ze kupke robila nad ranem , wystraczyla godzina lub dwie i juz byl alarm. u nas sudocrem jeszcze bardziej szkodzil. kupilam do kapieli balneum herbal i tez taki krem, ale na odparzenia u nas pomagal tylko linomag. wiec ja to polecam, goilo sie od razu, na drugi dzien juz bylo blade a na 3 znikalo. na szczescie. bo placz byl niesamowity. zycze powrotu do zdrowia 🖐️

Gość 5r43r4
maśćz kwasem bornym, na receptę/ rewelacyjna

Hejka U mojego synka sprawdzał się sudocrem. Ale pisałaś, że u Twojego nie zadziałał... Teraz mam na aukcji podobno świetny niemiecki krem na odparzenia firmy Bubchen - schodzi jak świeże bułeczki, więc musi być dobry, ale ja go nie testowałam, bo mój syn już jest duży,a wcześniej o marce Bubchen nie słyszałam Moje allegro: http://www.allegro.pl/my_page.php?uid=6992792

ja miałam na odparzenia: ATODERM na wykwity itp. koszt ok.40 zł :( :( :( :O :O :O wiem że dużo, ja miałam akurat próbkę, działał rewelacja :) pupka gładziutka :) odparzyły nas husteczki pampersa :( kazali odstawic i przemywac sama woda :) wszystko razem pomoglo :) obecnie mam w pogotowiu Linomag, dziala. lekarka polecila mi krem do robienia w aptece, koszt 5zl :) i tez dziala :)

Gość blkgdkgk
jutro pewno jeszcze raz lekarza odwiedze dziwne to jest-juz wydaje sie blade i podgojone a za 2 dni znow masakra

Ja Ci mogę polecić dwa kremy : Mustela -krem witaminowy na odparzenia ( rewelacja - mój mały rok temu miał koszmarne odparzenie i żaden z w/w kremów nie pomagał a po tym w kilka dni wszystko znikło) oraz Tormazol ( krem wygląda jak Tormentiol tylko nie zawiera kwasu bornego niedozwolonego do stosowania u takich małych dzieci). Ten pierwszy kosztuje ok. 20 zł w aptekach a ten drugi dostałam niestety tylko w aptece internetowej a kosztuje chyba ze 2-3 zlote.

Gość Bziabziułka
a tormentiol, tylko to przyniosło efekt dla mojego dziecka, gdy miało rany od odparzeń do dziś go używam. Poleciła mi go moja koleżnka pediatra, mówiłą, że w szpitalu tylko to używają

Duże odparzenia i nadżerki to już często zmiany grzybicze:( dlatego polecam klotrimazol - niestety chyba na recepte i nadmanganian potasu.

Gość do......
do moniaAnia---> nie wszystkie produkty firmy Bübchen sa dobre.Na przypadek ktory autorka topiku opisuje nie nadaje sie ani "Po Schutz Pflege" ani "wundschutzcreme" tutaj nie pomoga. One sa raczej stosowane w momencie jak pupcia zaczyna byc czerwona. Jesli sprowadzasz te kosmetyki z niemiec to najlepsze sa te ktore w "Öko-Test" dostaly stopen "sehr gut". Rowniez test "Warenstiftung" mowi duzo o jakosci. Jesli masz mozliwosc zakupu masci "Multilind" to jest najlepsze co sie znajduje na rynku niemieckim do odparzonych pup. Jezeli ten stan sie nie poprawia to istnieje mozliwosc grzybicy.Nie nalezy odkladac wtedy wizyty u lekarza!!!! I jeszcze jedno: wielu smieje sie na forum ze mnie ze mam "starodawne poglady" i ze mam "starodawne Metody" ale ja nigdy nie mialam takiego problemu :-P Wyrzuccie te okropne chusteczki nawilzane!!!!

kąpiel w krochmalu i mąka ziemniaczana - stary \"babciny\" sposób, spróbuj, jak nie pomoże, to napewno nie zaszkodzi.

Gość bez wzgledu na to co było
TORMENTIOL !!!! rewelka !!!