Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Będę szczery...

Cała prawda o kobietach z portali randkowych, zrobiłem test.

Polecane posty

Gość hmm..hmm..
kiedyś kolega zrobił ten sam eksperyment tylko z profilem kobiety. Wkelił zdjęcie seksownej blondynki, napisał jakieś puste frazesy, przeklinał, robił błędy, olewał wszystkich piszących. I co? Skrzynka mu sie zapychała od wiadomości napalonych panów.

Gość nie wiem wiec pytam
dziewczyny na poziomie nie puszczaja sie w "kiblu"

Gość a wy zboki to nie macie
lepszych zajęć niż te wklejanie cudzych fotek i krytykowanie tych odpisujących???

Gość badzmy szczerzy
atrakcyjnosc fizyczna jest jednym z pierwszych elementow na jaki zwraca uwage kazda z plci! mezczyzni ogladaja sie za proporcjonalnie zbudowanymi kobietami (wciecie w talii, szersze biodra, zgrabny biust) a kobiety wola wysokich mezczyzn o sredniej (ani chudy ani napakowany) budowie ciala! nie badzmy hipokrytami, liczy sie pierwsze wrazenie! dlatego na portalach randkowych kluczowe jest dobre zdjecie. uwaga - dobre - nie musi zaraz oznaczac ze masz wyjsc jak model/ka, ale zaprzezentuj sie, pokaz usmiech, swoje dobre usmiechniete oczy albo bystre spojrzenie - to Twoja wizytowka... mniej atrakcyjnym osobom latwiej jest w realu, bo moga porozmawiac, znalezc jakis pretekst, podtrzymac kontakt, zainteresowac swietnym zartem, blyskotliwa rozmowa i wtedy wyglad juz przestaje miec znaczenie. nie zgadzam sie z ponizajacym kobiety pogladem autora watku, ze to tylko kobiety patrza na wyglad. otoz ja tez zrobilam kiedys eksperyment. zalozylam profil na sympatii - ladny, SZCZERY, opis, brak zdjecia. odezwalo sie do mnie raptem kilku panow, z reguly 10-15 lat ode mnie starszych... okej - zalozylam nowy profil, nowy nick, dodalam zdjecia - MOJE WLASNE, przedstawiajace mnie w roznych sytuacjach (do brzydul sie nie zaliczam) - i jaki efekt? setki maili dziennie, kwiatki, karteczki, wyznania, propozycje roznorodne, nie nadazalam z odpisywaniem, aa... i jeszcze jedno - wiekszosc tych panow nie czytala najwyrazniej mojego opisu, w ktorym rozpisalam sie i bylam szczera - napisalam mianowicie ze jestem na portalu na chwile, z ciekawosci i naprawde nie szukam tam zwiazku (zgodnie z prawda) - malo kto to przeczytal, ogladali zdjecia i wysylali do mnie posty.... ale znam kilka szczesliwych par, ktore poznaly sie na takich portalach, wiec oznacza to ze jesli ktos chce i jest szczery, to i w taki sposob znajdzie swoja polowke :)

nie wiem wiec pytam hehe, faktycznie mało jeszcze wiesz. Widzę w klubach panienki z uczelni, które są pilnymi i niby ułożonymi studentkami. A co robią w wolnym czasie to już inna sprawa.

Gość uuuuuuuuuuuu to stary kawaler
jestes, nie dziwię się, że tu szukasz na forum babskim jakiejś kobitki. Pewnie i dziewczyną w ciąży z jakims przystojniaczkiem nie pogardziłbyś.

Gość pragmatyczna
Jakiego przedziału wiekowego dotyczył ten test? Ja widzę inne zjawisko. Faceci w wieku 40-stu i więcej lat do tej pory nie zauwazyli, że przygodny sex to niebezpieczna zabawa. Zaczynają sie robić niesmaczni i prymitywni. W pewnym wieku, po pewnych doświadczeniach należaloby wyciągnąć jakieś wnioski i szukać wartości, a nie łomotania na potęgę...bleeee.

Gość nie wiem wiec pytam
a ja mam 26 lat i jestem z Wawy ;)

Gość sweet little thing
fickander,nie wrzucaj wszystkich do jednego worka.nie kazda pieknisia jest puszczalska i lazi po klubach,a nie kazdy pieknis krzywdzi.to samo tyczy sie mniej urodziwych ludzi.ja spotykam wielu bardzo atrakcyjnych ludzi na poziomie,zalezy,gdzie bywasz i czego szukasz

W psychologii istnieje okreslenie \"efekt aureoli\". Tą aureolą jest jakas cecha która maskuje wszystkie defekty. Na tej zasadzie przystojniak lub atrakcyjna dziewczyna mimo robienia błędów ortograficznych, marnych zainteresowań itd i tak bedzie cieszyć sie dużym zainteresowaniem. Wiadomo ze nie mozna uogólniac, bo czesc osób widzac np. błędy ortograficzne w prostych słowach szybko zamknie dany profil, ale wielu odbiorców oczarowanych uroda osoby na fotce nie bedzie chciało widziec błędów w ogóle lub bedzie sobie tłumaczyć ze to drobne przeoczenie pieknosci ze zdjecia. Na tej samej zasadzie osoba niezbyt atrakcyjna moze znacznie poprawic swój wizerunek jezeli bedzie sie pozytywnie wyróżniać czyms innym niz wyglad. 🖐️

Do autora Wiesz, z mojego doswiadczenia to dziala w obie strony. Mialam kiedys strony na portalach randkowych i dokladnie takie same wnioski z tego wynioslam. Kiedy wstawilam lekko zalotne zdjecie pisalo do mnie mnostwo mezczynz a pozniej mialam takie w kurtce wiosennej i dlugich spodniach i niewielki odzew a to bylam ta sama ja...:) Tak samo wejdz na czat i wpisz prostacki nick-w rodzaju super kochanek, 25 cm, moge cala noc albo biust 80 E i zobaczysz co bedzie... Dlatego ja dalam sobie sw spokoj z czatami i internetowymi znajmosciami:)

Gość fickander byly na poziomie
bo... ladnie wygladaly??przeciez ich nie znałeś nie wiem wiec pytam --> z tym ze nie tylko baby leca na kase to zes dowaliła:O przeciez to bylo jawne przyznanie sie do tego ze po prostu lecicie na kase ale spoko trafił sie jeden co tez leciał wiec jestes usprawiedliwiona hahaha

Gość hmm...hmm..
fickander to że ktoś chodzi na studia nie znaczy że jest na poziomie. Pootwierały się jakieś prywatne szkoły, których jedeynym kryterium przyjęcia jest kasa. Widziałam takich "studentów" poubieranych w dresy, stojących przed uczelnią z piwem i przeklinajacych. Przenieśli sie z ławek pod blokiem na studia.

No coż,jak miałam prowokacyjne(specjalnie) zdjęcie,to dużo panów pisało,a teraz mam jedno normalne tylko,wchodze tam czasami z nuduow popatrzec na tych pseudo pięknisi i w ogole to wchodzą owszem,ale juz mniej.Jaki z tego wniosek,bardzo prosty. :P

Gość wniosek takie że
kazdy leci na wyglad i kase w mniejszym czy wiekszym stopniu. atrakcyjnosc przyciąga po prostu

Gość TKM
Jaki towar na wystawę postawisz, takiego klienta złowisz. - stara handlowa prawda ale jak widać jeszcze nie wszystkim znana.

patrza na wyglad bo trudo oceniac charakter po paru wpisach( dodam ze faceci postepuja dokladnie tak samo). dopiero po spotkaniu w realu da sie ocenic jaki kto jest...nie jest sie w stanie tego stwierdzic czytajac pare zdan ktore ktos napisal

Gość nie wiem wiec pytam
fickander byly na poziomie - " z tym ze nie tylko baby leca na kase to zes dowaliła przeciez to bylo jawne przyznanie sie do tego ze po prostu lecicie na kase " to byla odpowiedz na zarzuty w kilku postach wyzej :) , widze ze czytanie ze zrozumieniem nie nalezy do twoich mocnych stron ....

Witajcie, a co w tym dziwnego że zarówno kobiety jak i faceci zwracają najpierw uwagę na zdjęcia? Na sympatii jest ponad 2,3 mln profili i nie sposób przejrzeć wszystkich kobiet czy mężczyzn. Fotki są zwykle pierwszym filtrem, jaki stosują ludzie aby zawęzić wyniki wyszukiwania. A na randkach internetowych jak w życiu, zdarzają się zarówno intrygujący, inteligentni, mądrzy i ci mniej również. Generalnie kobiety szukają przede wszystkim zrozumienia, chcą się wyżalić z problemów, zabawić kosztem napalonych frustratów i robią to, ale wyłącznie z facetami, którzy na to pozwalają. A faceci? Szybkiego, niezobowiązującego seksu lub romansu na boku. Jeśli jesteś facetem, wyobraź sobie totalnie nieatrakcyjną dziewczynę, ale taką że nie bzyknąłbyś jej nawet za milion dolców :P Dobra, może trochę przesadziłem:P ale wiesz o co chodzi:) Gdybyś taką spotkał na mieście, to czy miałbyś ochotę ją poznać? I odwrotnie, wątpię aby kobiecie chciało się poznawać faceta, który w jej przekonaniu nie ma absolutnie nic ciekawego w swoim wyglądzie. Czy może masz inne zdanie na ten temat? Również miałem profil w randkach i do Waszych spostrzeżeń dorzucę swoje. Nie jestem typem fotomodela, nie wychodzę rewelacyjnie na zdjęciach. Umieściłem swoje zdjęcia z beznadziejnym opisem, w stylu jestem jaki jestem. Większość wiadomości otrzymywałem od dziewczyn najdelikatniej mówiąc \"mało skomplikowanych\" i z takimi bykami ortograficznymi, że momentami byłem za aborcją;) Jak leci, co porabiasz, co u Ciebie było na porządku dziennym. Były też wiadomości od kobiet które były przekonane, że po jednym zdaniu z ich strony będę udowadniał że mam olej w głowie. Najciekawiej jednak było gdy napisałem bardzo ostre kryteria w rubryce o wymarzonej partnerce, dotyczące wyglądu, inteligencji, osobowości i cech charakteru. Niektóre się oburzały i bulwersowały, próbowały mnie obrazić lub w jakiś sposób dokopać. W treści opisu o mnie ukryłem wiadomość, rozszyfrowanie jej wymagało umiejętności kojarzenia faktów, znajomości literatury i kilku filmów. Czytaliście kiedyś Szatana z siódmej klasy? Zawarłem wskazówki a wiadomość można było przeczytać po jednej literze z każdej linijki. Zaczęły pisać naprawdę fajne kobiety, atrakcyjne, interesujące, ale ukrytej wiadomości nikt nie rozszyfrował. Co ciekawe, gdy usunąłem swoje zdjęcia po paru dniach, liczba przychodzących wiadomości zmalała tylko nieznacznie. Najbardziej zaskoczyła mnie pewna kobieta, która.. ale pewnie Cię to nie ciekawi;) Są ludzie, którzy poznali się przez randki internetowe i są w udanym związku. Dlatego uważam, że warto spróbować wszystkich sposobów.

Gość teraz już wiem czym jest

Gość niestety taka jest prawda
i dotyczy to zarówno mężczyzn jak i kobiet. Nikły odsetek ludzi będzie widział to kim jesteś, a nie to jak wyglądasz. To prawda stara jak świat i nic tego nie zmieni. Niemniej jednak są również pośród nas osoby patrzące umysłem i sercem.

Gość Bądź szczery
:) Ojojo, jaki świat okrutny :p Powiedzcie mi, gdzie w portalu randkowym można błysnąc intelektem w sowim profilu, oczarować piekną duszą i dobrym charakterem? Jak dupy nie pokażesz - pies z kulawą noga nie zajrzy

Gość mkmkmkmkm
no ale o co chodzi ? napisalo do ciebie 20 kobiet a tam jest ich conajmniej 4000 pewnie... wiec nic sie nie martw reszta uznala sie za debila...

tez mam konto na randkach. Bez zdjecia. Od czasu do czasu ktos sie odzywa. Generalnie odzywaja sie normalni (o takich mi chodzi) i zaintrygowani lowcy (tych unikam). Mam teraz kilka dobrych znajomosci.

Szczery a czym się przejmujesz?:) Jak tak uważasz, do pokaż d*pę ;);)

Gość ale autor topiku chciał
pokazac cos innego.....fakt ze ładni maja lepiej - o tym wiadomo nie od dziś. ale napisał ze pisały madre inteligentne kobiety, ktore powinny odrazu odrzucic takiego faceta z uwagi na płytki opis. ja rozumiem ze małoletnia blondi której zainteresowania siegaja tak daleko jak od jej domu do solarium to poleci na takiego cwaniaka. tymczasem kobieta , z której opisu wynika ze ma cos wiecej w głowie, nie powinna sie takim gościem wogóle zainteresowac..a jednak pisały i to dla mnie jest troche przerazające. czy na portalach sa na prawde az tacy desperaci? czy inteligentna kobieta moze zainteresowac sie totalnym pustakiem tylko ldatego ze jest przystojny? autorze topiku odsłoniłes troche dwulicowość niektórych z tych panienek, co twierdza ze patrza na charakter i to co facet ma w głowie, a tak na prawde patrzą na cos innego...

Gość prawda jest brutalna..
na randkach i czatach nie ma ladnych kobiet, sa te z kompleksami i problemami z poznaniem ludzi w normalnym swiecie (np w autobusie) a faceci - fakt szukaja glownie rozrywki, choc nie zawsze chodzi o sex. Dlatego trafia sie tutaj fajni goscie.

Gość uwielbiam takie stereotypy
:)

Gość Mrott
Taaaak, prawada rzeczywiście jest brutalna - jeśli ktoś jest ograniczony i wciska rzeczywistość do ciasnych jak jego łepetynka szufladek, to otaczający świat jawi się mu czarno-białym...