Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość liszka1

Chcę dziś iść do spowiedzi, ale...

Polecane posty

Gość liszka1

... boję się! :( Mam na sumieniu dużo grzechów przeciwko 6. przykazaniu i wstydzę się :(. Msza o 18 a mi niedobrze... poradźcie coś. Nie bylam w kościele ponad rok.

Gość kokolo
to nie idz, skoro nie jestes pewna czy chcesz - proste

Gość a jakie to 6 przykazanie

Gość przygotuj się dobrze
bo ksiądz będzie pytał o szczegóły z ręką w gaciach. Ja dlatego nie chodzę do spowiedzi. Moja sprawa co robię i nikt mi do łóżka właził nie będzie.

Gość rtn ium i
po protstu powiedz,że grzeszyłaś przeciwko własnemu ciału-przeciez nie musisz mówić gdzie,z kim i dlaczego.Ja nie byłam u spowiedzi 2 lata,mieszkam z chłopakiem bez ślubu i nie dostałabym rozgrzeszenia...Powodzenia i nie martw się-pewnie poczujesz sie lepiej po tej spowiedzi.Ja nie jestem jakas bardzo wierzaca,ale pamiętam,że przed spowiedzią jak mialam 15 lat,wlożyłam sobie kamień do kieszeni,a po spowiedzi go wyrzuciłam i poczulam sie tak jakoś lekko.Później juz nigdy tego nie praktykowałam a teraz za stara jestem..

Gość liszka1
oj i sama, i z chłopcem, i z dziewczynką :( ale że się poprawię, to jest pewne. poprawa już trwa od jakiegoś czasu i dobrze mi z tym. 6. przykazanie to NIE CUDZOŁÓŻ!!!!!!!!!! jak można tego nie wiedzieć :(.

Gość można nie wiedzieć
ja np. nie wiedziałam :P

Gość *PROWOKACJA*
NIE ODPOWIADAC!!!!

Gość liszka1
aha to przepraszam :)

Gość TO CHYBA NAJTRUDNIEJSZE
do rozgrzeszenia przykazanie, księdzu łatwiej rozgrzeszyć morercę i złodzieja aniżeli tych którzy lubią się seksić

Gość kiedyś pewien ksiądz
powiedział: Miało się odwagę grzeszyć, to teraz miej odwagę iść do spowiedzi i wyznać grzechy.....

Gość ale jak to wyznać
to Bóg o nich nie wie czy co?

Gość liszka1
nikogo nie skrzywdzę, bo akurat od pewnego czasu jestem sama, więc się nie martw. kurczę, wiem, że powinno się mieć odwagę, ale jak ksiądz spyta o szczegóły, to chyba trupem padnę :(.

Gość ja nie klepię na ucho
jakiemuś facetowi moich najskrytszych sekretów, tym bardziej, że wspomniane tu 6 przykazanie jest łamane własnie przez nich Bóg nie potrzebuje pośredników

Gość wiesz paulinko że mi się
podobasz? Szkoda tylko, że masz chłopaka:(

Gość 543543
"nikogo nie skrzywdzę, bo akurat od pewnego czasu jestem sama, więc się nie martw." czyli sie puszczalas z nieznajomymi facetami? Oby sie ksiadz wyklal.

Gość liszka1
no wiem, ale ja jestem jednak katoliczką i uważam to wszystko za grzech, te rzeczy, które robiłam... muszę powiedzieć. tak mnie wychowali rodzice i już tego nie zmienię.

Tak, do Ciebie:) Chyba ze wszystkich dziewczyn, któe znam, Ty najbardziej mi się podobasz. No ale cóz...:) Fajnie, że złozyło się tak, że mogę Ci to anonimowo powiedzieć. Ciekawe czy Ci miło z tego powodu:)?

Gość liszka1
jejku, jak trudno czytać ze zrozumieniem. grzeszyłam jak kogoś miałam, a teraz nie mam, to i nie grzeszę, no ale to co zrobiłam wcześniej, powiedzmy przez pierwsze pół roku, muszę wyznać

Idz spokojnie. Ksiadz w konfesjonale wlasnie grzechów przeciw 6 przykazaniu wysluchuje najwiecej. Spokojnie. Kazdy to przezywa. Pomysl jak Ci bedzie dobrze pozniej. Zreszta, co Ci ten ksiadz zrobi? Zwyzywa Cie? Jak dobry ksiadz to nie powinien. On jest posrednikiem ma obowiazek przyprowadzac ludzi do Boga, a nie odrzucac Nie sluchaj przesmiewcow.

Gość liszka1
chyba jednak nie pojde do spowiedzi. wstydze sie i boje. wyplucze sobie tylko usta w swieconej wodzie oraz pochwe.

To wyznanie w Twojej stopce to pewnie w kierunku Twojego chłopaka? Szczęściarz:) Też bym tak chciał:)

Gość lola57
dobrze się przygotuj na dzisiaj, bo lepiej z tym nie zwlekać, później będziesz to tak przeciągać i... :/ więc lepiej dzisiaj pójdź na odwagę i... wszystko będzie dobrze:) 3maj się! :*:*

Ej, nie podszywajcie się pod autorkę :) Dziewczyno, daruj sobie i nie idź. Po co się stresować?

Gość liszka1
Wirtualnie, masz rację. Boję się tylko, że trafię na jakiegoś niewyrozumiałego księdza. Moim zdaniem muszę sprecyzować, że byłam z kobietą, chyba po wyznaniu tego padnę trupem :(. ALe zrobię to. Tak trzeba.

Gość liszka1
obym tylko nie trafila na ksiedza, z ktorym mialam w przeszlosci romans. Alez sie boje

Gość ja nie klepię na ucho
idź do starego, bo młodego tylko podrajcujesz :D