Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kotek mietek

Problemy z tamponem.. Boje sie!

Polecane posty

Gość kotek mietek

Dziewczyny mam taki problem ze jak wkladam nawet najmniejszego tampona to po ok 2 min robi mi sie slabo goracao i mam plamy przed oczami... Jak wyjme to juz jest ok.... Podejrzewam ze jestem po prostu uczulona na tampony bo o zadnej powazniejszej chorobie nie ma mowy nie mam takich objawow. Ale boje sie jednego. tamponow oczywiscie nie nosze zreszta wole podpaski. Ale boje sie ze moge miec problemy z seksem.... No wiecie... Co jesli zaczne uprawiac seks z facetem i on mi wlozy i zrobi mi sie slabo tak jak w tamponie???!!! czy to mozliwe czy moge tak reagowac rowniez na obecnosc penisa we mnie???

Gość kotek mietek
A moze ktoras z was tez ma lub miala taki problem z tamponem ale z seksem bylo ok?? Blagam pomozcie

Gość a u mnie działa
a włóż palce sobie i sprawdz czy tez ci sie zrobi słabo(POWAZnie)to bedziesz miała odpowiedz na swoje pytanie

Gość fkryetsa
a może to tzw....pochwica? (poszukaj na goooglu)

Gość kotek mietek
Nie nosze tamponow absolutnie! zawsze bylam ich przeciwniczka, ale sprobowalam raz czy dwa razy tylko go zalozyc i zobaczyc czy to wygodne, i jak tylko go wsunelam odrazu zrobilo mi sie slabo. Dlatego tymbardziej jestem przeciwniczka tamponow. Boje sie tylko ze tak samo jak na obecnosc tamponu w mojej pochwie moge reagowac na obecnosc penisa!!!

Gość kotek mietek
no jakos po 2 min od wlozenia i momentu kiedy przestalam czuc tampon zrobilo mi sie slabo....

Gość oczywiscie że
ale penis nie bedzie tam siedział dwie minuty bez ruchu..wiec to nie jest to samo

Gość kotek mietek
Moze jestem uczulona na jakies wlokno z tamponu??

Gość kotek mietek
ale mimo wszystko bedzie tam siedzial.... tak jak tampon...

Gość kotek mietek
Kobieta ktora ma TSS odczuwa jej objawy dopiero po jakims czasie noszenia tampona... Odczuwa je dopiero w ktoryms dniu miesiaczki. ja odrazu po wlozeniu tampona poczulam sie slabo. I poza tym nie mialam takich objawow. To byl wydaje mi sie taki maly szok termiczny moj organizm chyba tak zareagowal na obecnosc w pochwie obcego ciala... czy tak samo bedzie z penisem??? Ratunku.........

Gość kotek mietek
palcem???

Gość kotek mietek
ok sprobuje palcem.... Ale czym go wysterylizowac? Nie chce zadnych zarazkow:(

Gość kotek mietek
Nie porownuje penisa z tamponem! Tylko z faktem ze "obydwaj" wchodza do pochwy...

a co do dezynfekcji - najbardziej skuteczną metodą jest sterylizacja w autoklawie, temp. 121 C przez 15 min. Jeśli akurat autoklawu przy sobie nie posiadasz, możesz włożyć palec do wrzątku i potrzymać go tam jakieś pół godziny

Gość misiek sisiek
do wrzatku??? Do cholery jak to wytrzymac!

Gość kotek mietek
Do wrzatku??? Do cholery jak to wytrzymac!

to syndrom szoku toksycznego (TSS) - przeczytaj ulotke tamponow - powinna byc o tym informacja. Tez to mam i po prostu nie moge uzywac tamponów - musialam sie przerzucic na podpaski ale po kilku miesiacach wrócilam do tamponów (ale tylko w wyjatkowych okolicznosciach np na imprezie i nigdy na noc) i jest OK.

Gość kotek mietek
Czyli nie masz Tss skoro w ogole mozesz je zakladac

widze ze nie zdajesz sobie sprawy z tego ze choroba przebiega u ludzi w roznym tempie, ale nic tu po mnie skoro wiesz lepiej :P

Gość kotek mietek
Lucy, a, jesli to robilas, to mialas problemy z seksem??

Gość kotek mietek
Nie mowie ze wiem lepiej!! No dawaj powiedz cos wiecej plissss. Tzn ze ja moge miec objawy juz zaraz po wlozeniu a ktos inny dopiero po kilku dniach noszenia tampona??

nie, nigdy. tamponow zaczelam uzywac jeszcze jako dziewica, problemy pojawily sie dopiero po kilku latach - po prostu nagle robilo mi sie slabo i mialam podwyzszona temperature (zazwyczaj od drugiego dnia) - skoro takie objawy pojawialy sie tylko podczas okresu to nietrudno bylo zgadnac co bylo przyczyną.

Gość kotek mietek
"nie nigdy" ----> to odpowiedz na pytanie czy mialas podobne problemy z obecnoscia penisa w pochwie??

Gość kotek mietek
Ale ja mialam objawy juz po wlozeniu tampona tak??