Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Postaram się pomóc

Masz pytanie-chętnie pomoge

Polecane posty

gloria444---- zanim plemnik dotrze na właściwe miejsce zajmuje jemu 3-6 dni.Okres może być dziedziczny nie tylko po mamie ale nawet i przez babcie :) Bardzo dużo kobiet ma tyłozgięcie macicy(ja tez mam wrrr)Tyłozgięcie macicy nie jest chorobą, lecz inną niż zwykle budową kobiety. Może być dziedziczone, jednak najczęściej jest wtórne.Macica pozostaje odchylona do tyłu, gdyż więzadła ją podtrzymujące nie są zdolne skierować jej do przodu.Tyłozgięcie macicy nie ejst przeszkoda na zajście w ciąze czy tez na jej donoszenie. xyx---- a czy robiłaś w tym kierunku sobie badania?? czy mąz był badany??? Niestety w ciąże nie ejst tak łatwo zajsc jak się chce. no to ładnie....----tydzień to za wcześnie na objawy ciązowe.Tak więc narazie nie ma czym się martwić.

Gość no to ładnie...
Naczytałam się tu różnych opini i mam takiego stracha,że hej. Nie wiem, czy aż tak często można chodzić siku, co pół godziny i czy to objaw już po tygodniu:(

Gość no to ładnie...
tylko czemu ludzie takie rzeczy wypisują,że gumki są nieszczelne, mają mikro dziurki, niewidoczne gołym okiem, przez które przechodzą plemniki.? A po ilu tygodniach się często sika? Jedna z opini już poznałam na, gdzieś na tym forum,że nawet po kilku dniach,że to wina hormonów,

ja mam roblemy z prolaktyna raz mam wysoka a ra niska teraz mialam w normie i lekarz mi kazal odstawic tabletki ciekawe czy zas mi podskoczy :(

Gość big mamy
jeszcze jedno ... ja tez mam tyłozgiecie, i podobno trudneij jest kobiecie zajsc w ciaze, ale dobra metoda jest kochac sie od tyłu, to prawda?? wg moich przypuszczen moge byc w 3-4 tyg, bo ostatnio kochałam sie w dni płodne tzn pod ich koniec, potem byl okres, niby grypa zoładkowa a teraz te objawy ale boje sie ze na tescie zobacze jedna kreske

blig mamy----- Napewno kobiecie przy takiej macicy jest troszke trudniej zajść w ciaze ale ejst to naprawde możliwe.Tak,często się zaleca pozycje od tyłu a po stosunku podłożyć poduszke pod pupe,podnieśc nogi i oprzeć je o ściane.Główka do góry :) będzie dobrze! musi być dobrze.

Gość wiljeczkaa
Nie nie pale i to wiem własnie ze nie wolno palić gdy zazywa sie tabletki:) Bardzo bardzo Ci dziekuje za odpowiedzi jestes kochana:):D Dobranoc

Gość emkakanika
jaka tabletke wybrac? czym sie kierowac? czy wszystkie sa 100% pewne? i ktore sa najmniej inwazyjne? poniewaz teraz potrzebuje zabezpieczenia ale w niedalekiej przyszlosci planuje ciaze i nie chcialabym miec problemow z zajsciem no i z zbyt dlugiem czekaniem z odstawienia;/ prosze o pomoc kto jest zorientowany w tabletkach z gory dziekuje

mam jeszcze prosbe prosze mi obliczyc dni plodne ostatni okres 28.07 trawal 4-5dni, cykle wypadaja co 28-30 dni

wilijeczka---- To super że nie palisz :) i jeszcze raz przepraszam za pomylenie się :) gloria---- Najbardziej płodne dni u Ciebie wypadły między 5 a 12 sierpniem. emkakanika---Jeśli chodzi o wybór pigułki to już ustala lekarz.Po dokładnym wywiadzie oraz badaniu.Teraz są pigułki nowej generacji tak więc nie robią dużego spustoszenia dla organizmu.Problem w zaście w ciąze nie lezy tylku po stronie wyboru antykoncepcji.Jeśli chodzi o odstawienie to w tym wypadku są naprawde podzielone zdania.Jednio mówia o miesięcznej przerw,drudzy o 3 miesięcznej a jeszcze inni zalecają pół roczną. Ja tylko na chwilke weszłam,tak więc jeszcze raz kolorowych snów.

Gość klauducha
Proszę o pomoc ! Biorę Rigevidon od pół roku wszystko do tej pory było ok . Dzis biorę 9 tabletkę z 6 opakowania i od rana mam jakies dziwne plamienie . co to może oznaczac ? dlaczego tak się dzieje ?

Witam mam 3 pytania!! i bardzo prosze odpowiedź!! 1. jestem w 29 tyg ciaży.. w 24tyg u polskiego lekarza miałam robiona glukoze i wyniki były ksiażkowe. dzis byłam na badaniach u irlandzkiego lekarzai zmierzyli poziom cukru który był ponoc wysoki. czy jest mokzliwe ze było to skutkiem zjedzenia płatków czekolaowych batonika i wypicia bardzo słodkiej cherbaty?? czy jest mozliwe ze jest to cukrzyca?? 2. tutejsi lekarze niebafaja ginekologicznie) wewnetrznie) lekarz badał mi brzuch mocno ucikaja na dole łożyska i górze . niedawno zaczoł mnie bolec brzuch tam gdzie uciskal. czy to z tego powodu ze naciskał dość mocno?? 3 od tygodnia wystepuje u mnie swedzenie kohnczyn górnych i dolnych.. niejest to grzybica na pewno !!! sweznie pojawia sie niespodziewanie . najgorzj jest gry sedza piersi.. czy mam podstawy by myslec ze to chomeostaza??? z góry dziekuje za odpowiedz!!! pozdrwaim

Gość wiedzma kadencja
dzien dobry pani dr. wiec ja chcialam sie tylko upewnic... ostatnio mialam kten zabieg solcogynem o ktorym pisalam... moja ginekolog powiedziala, ze spokojnie mozna sie kochac, a ze chlopak moj wrocil dzis...:) zabezpieczam sie tabletkami... nie zabezpieczalam sie dodatkowo prezerwatywa.. stposunek do tzw. konca.. nie mam sie czego obawiac...? dziekuje za ewntualne uspokojenie:) i oczywiscie za odp wogole dziskuje ze jest ktos, kto udziela fachowych porad na forum bo to, co czasem tu czytam...., wola co najmniej o pomste do nieba!!:)

Gość aniaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaM
Witam. Jakie wyniki trzeba zrobic przed ciaza???Dodam ze dlugo sie staramy o dziecko:(

Gość emkakanika
postaram się pomóc ........ dziękuję.. a możesz jeszcze przybliżyć mi które z dostępnych tabletek są tabletkami nowej generacji? i po których nie utyję;/ z góry dziękuję

Gość zzzxxxcccbvvvbbb
dzieki wielkie za odp:*

Gość chiuała
" czy w 36 dniu cyklu mozna zajsc w ciaze?? moj cykl trwa okolu 38 dni do 40 a dzis jest juz 45 i nadal nic, a w 36 dniu kohalam sie z chlopakiem bez gumki nie doszlo do wytrysku, bola mnie piersi i brzuch na dole oraz odczuwam suchosc.Pomozcie!! aha czy mozna zrobic wieczorem test bo dzis kupie i nie wytrzymam do rana!dodam ze zmienialam klimat i otoczenia oraz sposob odzywiania się " zrobiłam test wieczorem, wynik negatywny, chyba dobry po 10 dniach po stosunku:):):):)

Gość wiljeczkaa
Dziekujje ale nasuneło sie mi jeszcze jedno pytanko :) Czyli jak wszystkie tabletki maja ten sam skład to nie moge zaczac od trzeciej tego jednego opakowania gdzie juz dwuch sie pozbyła wczseniej i pozniej zrobić krutsza przerwe a nastepnie normalnie z nowego opakowania i norlamnie przewe po 21 tabl.??

Gość 17stka
Witam!! Mam pytanie jaka jest najlepsza antykoncepcja dla 17stolatki?? Chodzi mi miedzy plastrami tabletkami i prezerwatywa+globułka badź krem. Bardzo dziekuje z góry za odpowiedź

klauducha---- Plamienia moga się takie pojawić nawet po pół roku czy roku stosowania pigułek(nawet jeśli wszystko było wproządku).Może potrzebujesz większej dawki hormonów(ale po 1 dniu plamienia nie wpadałabym jeszcze w panike).Przy plamieniach czyli tzw.nietrzymanym cyklu skutecznośc pigułki jest zachowana. bebolek 20--- 1.czy badanie na poziom glukozy mialaś robione na czczo??? 2.Ból może być spowodowany dużym uciskiem 3.swędzenie ciała moze byc oznaką nadkwasowości skóry jak również może to być cholestaza wątrobowa. Najlepiej zrobić badanie enzymów wątrobowych (ALAT i ASPAT) z krwi. Najlepiej zgłoś to lekarzowi wiedzma kandencyjna----Jak najbardziej możesz się kochać bezstresowo (pigułki doskonale Ciebie chronią).Tak więc życze upojnych nocy :) aniaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaM----Planując ciążę, warto wykonać podstawowe badania krwi - morfologię, poziom glukozy, badanie ogólne moczu oraz bardziej specjalistyczne badania przeciwciał przeciw toksoplazmozie i cytomegalii,warto tez zrobić badanie cytologiczne,jeśli nie znasz swojej grupy krwi i partnera to też radze. emkakanka----Np.Yasmin,Novynette,jeanine ,cilest,harmonet chiuała--- Mało prawdopodobne byś vbyła w ciązy ale test najlepiej zrobić rano kiedy to jest największe stężenie hcg.Dlatego też po 3 dniach nalerzy powtórzyć test

wiljeczka--- novynette dwa rodzaje tabletek o różnej dawce progestagenu w jednym opakowaniu.Dlatego też bym radziła zacząc pigułki nie naruszone. 17stka---- Prezerwatywi i globulki są dobre pod warunkiem nawet że jak zajdziemy w ciaze to nie bedziemy rozpaczać :) dlatego też napewno jeszcze nie chcesz mieć dzidziusia dlatego też radziłąbym plastry lub pigułki. plastry- nie obiążają wątroby ale też mają skutki uboczne jak inne leki lekkie podrażnienie, zaczerwienienie skóry lub swędzenie w okolicy plastra; bóle i zawroty głowy, wzmożone napięcie i powiększanie się piersi, nudności, obrzęki. Większość z tych objawów - o ile się pojawią - jest krótkotrwała i zwykle ustępuje po kilku tygodniach. Zazwyczaj dotyczą niewielu kobiet, a poza tym często korzyści z hormonalnej terapii przewyższają możliwe niewielkie dolegliwości. Jednak w każdym przypadku, jeżeli zauważymy coś niepokojącego, zgłaszamy to lekarzowi. pigułki-Tabletki jednofazowe tzn ze wszystkie tabletki w opakowaniu maja taki sam kolor i skład. Harmonet, Logest, Cilest. sa to najlepsze tabletki dla młodych kobiet,bo zawiaraja najmniejsza ilosc hormonów.

Gość masakrrrra
jak nazywaja sie tabletki ktore bierze sie po stosunku zeby zapobiec ciazy ? po ilu dobach mozna je jeszcze wziasc i czy sa na recepte ?