Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Postaram się pomóc

Masz pytanie-chętnie pomoge

Polecane posty

Gość panikara straszna
dziekuje za odpowiedz. zawsze sie zastanawiam czy takie bole jak przed miesiaczka to nie ciaza:) ale o torbielach nie pomyslalam. przechodzilam ostatnio kilka razy badanie z powodu nadzerki, wiec i badanie przed aplikacja solcoginem i po celem kontroli i kolposkopia etc. mam juz dosc tego:( mam pytanie bardzi osobiste.. przepraszam. czy Pani dr jakby brala / bierze tabletki.. zabezpieczalaby sie pani dodatkowo prezerwatywa.. czy dalaby sie umiesc wodzom fantazji... ptzepraszam za tp pytanie:(

Gość Yonai**
teraz mam miesiaczke ju 3 dzien oczywiscie leje sie ze mnie,przed miesiaczka mialam uplawy koloru zołtego,teraz mam taka zgrubiona krew podczas miesiaczki....leci mi krew z tym koloru takiego bordowego ciemnego....wykryto mi nadzerke 2 gr.,a takze liczne bakterie i zapalenie...a mam pytanie uplawy swiadcza o zapaleniu a o czym jeszcze???

Gość sara 1983
mierze tempke regularnie.i po okresie wacha sie w granicach od 36.3 36,5.w dni plodne mialam 37,0 a teraz mam 37,1 37,3 co to moze oznaczac????prosze o odpowiedz.a jesli kobieta zachodzi w ciaze to jaka powinna byc temperatura?????

Gość Dafiś
Mam pytanie 4 dni temu kochałam się z chłopakiem .Wzięłam 1 tabletkę z nowego opakowania (biorę juz 3 miesiące),teraz są moje dni płodne(chyba dobrze obliczyłam, bo zrobiłam to 1 raz) i poleciało mu trochę tylko nie wiem dokładnie w którym momęcie!! i boję się że moge być w ciąży........ :( CZy to jest możliwe? mam taki jasnożółty śluz... Proszę o pomoc...

Gość Majusia24
mam pytanko-dzis odebralam wynik cytologiii jest napisane: "..rozmaz jest odpowiedni do oceny warunkowo.Przyczyny:rozmaz niezbyt czytelny z powodu licznych komorek zapalnych.."w szczegolach stwierdzono niespecyficzna infekcje bakteryjna.Czy moze mi pani pomoc w interpretacji tego wyniku?

dziekuje bardzo :) ide jutro, panstwowo, zawalcze o badania :) pozdrawiam,

Gość carmina86
Bardzo serdecznie dziękuje i pozdrawiam. Ania

Gość Dafiś
Bardzo prosze o odpowiedź ja nie mogę być w ciąży ... a czym wcześniej się dowiem tym lepiej...

Gość ASIACZUNIEK -*
MAM PYTANIE: JEŚLI UPRAWIAŁAM SEKS ZA SWOIM CHŁOPAKIEM, BYŁAM W 25 DNIU CYKLU ALE GDY DOSZEDŁ I WYCIĄGAŁ PENISA Z MOJEJ POCHWY TO PREZERWATYWA SIĘ ZSUNEŁA I ZDAJE MI SIĘ, ŻE TROCHE NASIENIA SIĘ DO MNIE DOSTAŁO. CZY JESTEM W cIĄŻY???

Gość maaaaaalaaaaaaaaaaa
tabletki byly ulozone w grafik dniowy kazdej odpowiada dany dzien..w sobote wzielam z soboty w niedziele zamiast tabletki oznaczonej niedziela wzielam piatek ktory konczy opakowanie..w poniedzialek zauwazylam ze cos mi nie gra ze tabletka z niedzieli jest niewzieta a przeciez wzielam..w posiechu wzielam tabletke z nd i pon czyli 2 na raz i teraz pod koniec opakowania braknie mi jednej tabletki..jeszcze mam pytanie jesli mam zrobic 7 dni przerwy to np jesli koncze w czwartek to w nastepny czwartek zaczynam??

mam zespół policystycznych jajników. od zawsze chyba. wkrótce chciała bym mieć dzidizusia. proszę o odpowiedź, jak długo moze trwać leczenie i czy jest bardzo drogie? na czym polega? :(

nie wiem czy bedzie w czego gratulowac , chociaz mimo tego ze zaczełam plamic, bo okresem tego nie mozna nazwac( bo zawsze zaczynał mi sie brazowymi plamieniami, a potem okropnym krwawieniem) , teraz jest inaczej i bawet mnie brzuch jak na okres nie boli tylko ten jajnik prawy... juz nie wiem co myslec

Gość NoBo
dziękuję bardzo

Bardzo proszę o jak najszybsza odpowiedz!!! wiem ze to głupie ale jestem przerażona... ostatnio mój chłopak \"wszedł\" we mnie od tyłu tak nie dokładnie wszedł ale nie wiem jak inaczej to nazwać... ja go nawet nie czułam w sobie... czy w takim bądź razie mogłam zajść w ciążę

Gość mundi
Droga Pani Doktor, chciałabym poradzić się w sprawie plastrów evra: uzywam ich od kilku miesiecy, kilka dni temu wróciłam z wakacji i niestety wskutek wysokich temperatur i kapieli plaster praktycznie sie odkleił. miałam okres tuz przed wyjazdem 16.08.tj, w czwartek. w poniedziałek 20.08.przykleiłam 1 plaster. w czwartek wieczorem zauważyłam, ze plaster bardzo luzno przylega i odchodzi, ale przytrzymywałam go mocno dłonią i wydawało sie ze jest ok. niestety w piatek sytuacja sie powtórzyła, wiec zdjelam ten stary plaster i nakleiłam nowy zaczynając tym samym nowy 4-tyg.cykl. (nie jestem pewna czy dobrze zrobiłam ale wydaje mi sie ze minelo wiecej niz 24 h, wiec postapiłam wg ulotki). Moje pytanie jest nastepujące: w piatek rano kochałam sie z chłopakiem bez dodatkowego zabezpieczenia, czy mam wiec powody do zmartwienia, mimo ze był to sam poczatek cyklu? mocno sie tym denerwuje. dodam ze wczesniej przez kilka lat stosowałam tabletki antykoncepcyjne, mój cykl jest bardzo regularny, zawsze 28dni. z góry dziekuje za odpowiedź

Gość pacjentka 1001
Proszę o poradę. Od tygodnia mam bardzo lekkie plamienia (brązowe z domieszką czerwonej krwi) i nie wiem dlaczego? Co one mówią? Co mogą oznaczać? Kiedy należy je konsultować z lekarzem? Plamienia dostałam w terminie okresu, ale ostatnio okres mi się przesuwał o kilka dni, tydzień do przodu (pewnie przez stres) więc teraz też mogłabym mieć później. Do tego zaczęły mnie boleć piersi, tak jak na okres właśnie. Mam 25 lat, leków żadnych nie biorę, anty też nie. Zabezpieczałam się durexem i powinno być ok, ale stres jest :/ Czy mogę swobodnie poczekać na bieg wydarzeń czy to sytuacja alarmująca w jakiś sposób?

Gość eorit
Droga Pani Doktor! Zaczynałam ten temat w innym miejscu, ale nikt nie odpowiedział. Dzisiaj zauważyłam, że jest na forum naprawdę kompetentna Osoba, więc proszę bardzo o odpowiedź na to pytanie. Zakłada się, że cykl miesiączkowy trwa przeciętnie 28 dni, czyli, że każdy następny dzień bez okresu to już coś nie tak. Mój cykl trwa 33 dni, wobec tego analogicznie każdy następny dzień może oznaczać opóźnienie spowodowane różnymi przyczynami. Dobrze wnioskuję? Kolejne pytanie: nawiązując do tego, że faza od owulacji do krwawienia trwa 14 dni, czy wobec tego stres, który podobno może opóźnić okres, wpływa wyłącznie na opóźnienie owulacji, co owocuje odpowiednim przesunięciem krwawienia, czy też może wydłużyć ten okres od owulacji do miesiączki? Dziękuje bardzo za ewentualną pomoc.

Gość joguś
mam ytanie... prosze o szybka odpowiedz. cąła noc miałam biegunke, tabletki biore o 7.30 rano... Wziełam tabletke, ale o 8 juz musiałąm biec do łązienki, czy to osłąbia działanie tabletek? czy mozę wezme jeszcze jedna z opakowania?? Prosze o odpowiedz

Gość ja też mam pytanko
już raz je zadałam na innym forum, ale nikt mi ni odpowiedział, a chciałabym wiedzieć. Otóż, na początku sierpnia odstawiłam pigułki na stałe bo kiepsko sie po nich czułam. Trzeciego dnia od wzięcia ostatniej pigułki dostałam krwawienia-tak jak zwykle- obecnie nie biorę pigułek. Po jakim czasie powinnam dostać okres? czy jeszcze przez jakiś czas będzie on tak regularny jak podczas brania pigułek, czy teraz jest zagadką kiedy przyjdzie?

Na kolejne pytania odp.dopiero jutro(jak się wyrobie to być może jeszcze wieczorem) natali87---nie ma za co :) panikara straszna---Nie ma za co przepraszać :) biore pigułki i nie zabezp.się dodatkowo gdyż wiem że pigułki wystarczająco dobrze mnie chronią więc zanim wydawać dodatkowe pieniążki na gumki wole kupić sobie jak każda kobieta bluzeczke :D Yonai*---To tylko świadczy o stanach zapalnych,ew.grzybach.A ,,konsystencja\" Twojej miesiączki jest w normie :) sara193---Jeśli teperatura przez 16 dni wykazuje powyżej 37 stopni to można podejrzewać ciąze. dafiś---Nie ma powodu do stresu,pigułki dorbze Ciebie zabespieczają.Jeśli zażywasz je regularnie to wszystko jest ok carmina86---nie ma za co :) pozdrawiam ankad_07--- orgametril może być również zawodnym środkiem tak jak i inne specifiki rynkowe.Ale uważam że możesz spróbować. ASIACZUNIEK*----Nie ejstem wstanie stwierdzić to czy jesteś w ciąży czy też nie.Najlepiej zrób test. maaaaaaaalaaaaaaaaaaaaaa---- jeśli kończyć pigułki w czwartek to nalerzy dodać sobie 7 dni przerwy licząć od piątku(bo piątek będzie 1 dniem bez pigułki)i wtedy zawsze będziesz wiedziała kiedy przyjąc 1 pigułke z nowego op. pumeksol---Niestety Leczenie zazwyczaj trwa dość dlugo, ale to zalezy również od organizmu(nawet kilkanaście miesięcy) Czasem, kiedy terapia farmakologiczna niepłodności nie przynosi oczekiwanych efektów, może być konieczne leczenie operacyjne. Najczęściej wykonuje się laparoskopię.Lekarz na pewno zleci wykonanie różnych badań diagnostycznych: przede wszystkim USG jajników, oznaczenie stężenia hormonów we krwi (testosteronu, androstendionu, estradiolu LH)-a to dlatego żeby ocenić jaką terapie wykonać. gloria444---tylko mi się nie załamuj :) NoBo--nie ma za co :) nowonarodzona----Czy robisz coś z okresem(leczysz się?) bo to jest straszne że masz raz na pół roku.A co do ciąży nie ejstem tego stwierdzic-bo niby jak? mundi---Być może taka kiepska seria się Tobie rpzytafiła że plastry non stop się odklejają.W takim wypadku tak naprawde cięzko jest stwierdzić czy on Ciebie chronią pacientka1001---często u kobiety występują plamienia śródmiesiąckzowe.Jednak jeśli nie bieżesz hormonów zaciągnełabym opini swojego lekarza.Ponieważ tak naprawde przed zbadaniem cięzko jest odp na Twoje pytanie. eorit----Jeśli Twój cykl trwa przeciętnie 33 to nie ma jeszcze odchylenia.Nie pokój powinny budzic cykle powyżej 35 dni. Stres może nam tak namieszać że może wydłużyć od owulacji do miesiączki majusia24---Wynik prawidłowy,stan zapalny.Lekarz napewno przepisze leki przeciwzapalne lub środki chemiczne a gdyby terapia farmakologiczna nie pomogła wtedy lekarz (pewnie)zastpsuje inne leczenie tzn zabieg .

joguś---biegunka nie osłabia działania pigułek ja też mam pytanko---Dobre pytanie :) ale tak naprawde cięzko na nie odp.Naprawde bardzo często okres po odstawieniu pigułek jest nieregularny a nawet może zaniknąc i wtedy trzeba wywoływać.Ale u Ciebie może być też zupełnie inaczej tzn będziesz krwawiła tak samo jak w czasie brania pigułek.

Gość ja też mam pytanko
no to ku... pięknie:O

Gość gigusienka
Mam pytanko....kochalam sie z chlopakiem podczas dni plodnych( w sumie sluz juz nie byl sliski), uzywalismy jednak prezerwatywy. Nie pekla, nie zsunela sie ani nic z tych rzeczy. Niepokoja mnie 2 rzczy. 1 to oczywiscie to czy nie jestem w ciazy a 2 to....no wlasnie. Moj partner posiada czlonka pokaznych rozmiarow, co na poczatku wywolalo maly bol..( po stosunku zaczela mi troszke leciec krew) teraz czasami jak jestem w toalecie, na papierze dostrzegam slady krwi. dodam, ze ginekolog powiedzial mi, ze mam w pochwie przegrode, ktora trzeba przeciac. czy mozliwe zatem, ze chlopak mi ja przerwal, podczas stosunku, no i ze nie jestem w ciazy.? pewnie sie matriwe na zapas, ale prosze o pocieszenie

ok, kupilam juz orgametril tylko jeszcze jedno pytanie. przypuszczalnie okres bede miala 15 wrzesnia tak mialam w sierpniu. na ulotce napisane jest zeby zaczac brac go na 14 dni przed planowanym okresem. czyli zaczne brac 1 wrzesnia i do kiedy mam brac te tabletki ? dopoki nie bede chciala miec okresu ? dziekuje za odpowiedzi

lekarz mi tez powiedzial zebym czesto nie myslala a u mnie nie ma dnia takiego,zeby o tym nie myslec,ostatnio spoznił mi sie okres 5dni i juz myslałam ze jestem w ciazy powiedziałam mamie o tym a tu za pol godz okres dostałam,codziennie widze kobiety w ciazy albo z wozkami a ja jestem na siebie wsciekła,mam pytanko bo pisala mi pana zeby maz bral witaminy na poprawe spermy np c e,witamina e w czym wystepuje?prosze mi pomoc bo zwariuje,jesli wtedy bym nie poroniła to bym była juz w 8miesiacu;-[

Gość eorit
Dziękuje Pani bardzo :) za dużo tutaj osób, które mając blade pojęcie potrafią nieźle namieszać. Ciesze się, że na Panią trafiłam. Dużo zdrówka i pociechy z bobasa ;]

Gość Basia004
Mam pytanie..."zażywałam" Nystattyne dopochwowo, teraz Lactocvaginal (czy coś takiego) i zastanawiam się 1.czy ta wydzielina ktora pojawia sie potem w ciągu dnia (w sumie w kolorze tych globulek) to tabletka sie rozpuszcza? 2.czy to jest prawidlowe? bo głeboko przecież wkładam:/ A pod koniec stosowania nystatyny miałam jakby opuchniętą pochwę 3.ma to jakis związek z lekiem? Bardzo proszę o odpowiedz:/