Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

savona

chce zeby PARTIA KOBIET pokonala LIS w wyborach. A wy?

Polecane posty

skad sie bierze to czepianie slowa plec? przeciez chodzi o interesy dotyczace 53% naszego spoleczenstwa...

Gość moj 30-letni
ja tez jestem za partia kobiet :)

Gość frk-09
Bo taki spec ;) jak frk-09 nie zajmuje się rzeczami nieistotnymi :classic_cool: a taką jest PK natomiast, że Manuela się w to bawi to słyszałem :D

Gość frk-09
A ty dalej o tej płci.. Przecież sama sobie zaprzeczasz, przecież sama PK podkreśla płciowość już w nazwie... To jaki to ma sens?

a co do roznych metod antykoncepcji, to przeciez samo informowanie nie jest naklanianiem. Ludzie z LPR wiedza co popierac a przeciw czemu protestowac. czy na naukach przedmalzenskich nie omawiaja wszystkiego? z naciskiem na to co wolno a czego nie?

Gość frk-09
LPR to jest wrzód na ciele Rzeczpospolitej. Mam nadzieję, że już pęknie i będzie spokój. Z Radiem M. i LPRem nie ma rozmowy, oni wiedzą lepiej. Nie raz słuchałem dyskusji na temat antykoncepcji w RM. Spirala - wiadomo dzieciobójstwo. Tabletki - niszczące, rakotwórcze (co częściowo jest uzasadnione, po prostu jednym schorzeniom zapobiegają a innym mogą sprzyjać ale to dotyczy wszelkich lekarstw, specyfików) i wreszcie prezerwatywa. Co tu można wymyślić??? Ha! Zabić tym nie można, więc co? Uczulenie na lateks :D tylko, że nie wszyscy to mają :D Z nimi nie da się rozmawiać. To jest margines i powienin powoli sczeznąć.........

Gość terla
Dlatego przez ta durna antykoncepcje do kosciola juz nie chodze, tak mnie to dobija - ich postawa ze 'witki' mi opadaja:D PK - ciekawy pomysł i jak pomysle ze ryzykuje glosujac na PO czy Pisiorów, to moge poniesc inne ryzyko i glosowac na PK! Moze sie nie znaja, ale Ci co sie znaja wiecej przekretów robią. I tez nie podoba mi sie wiele rzeczy w PK, ale w koncu to kobiety.... I czas pokazac rypanym zboczuchom z Samoobrony, radykałom z LPR gdzie ich miejsce!

,,Partia Kobiet ma już w Łodzi więcej członków niż PiS,, jakies to pocieszajace jednak:)

No, ale chyba nie zależy nam na samym tylko informowaniu, prawda? Zależy nam, a przynajmniej mi, na taniej, jeśli nie bezpłatnej, antykoncepcji hormonalnej np. A o to już na pewno nie będą, a przynajmniej nie powinny (ze względu na swoje poglądy) zabiegać osoby wierzące (których ponoć mamy w kraju ponad 90%)

ale przyznajcie sami, jezeli PK udaloby sie wypchnac z sejmu Lis to byloby chyba lepsze dla nas. Chociaz przyznaje ze SO ma bardzo staly elektorat- ich wyniki prawie sie nie zmieniaja.

Gość frk-09
To chętnie przyznam...

Gość terla
ale czemu osoby wierzace nie moga o to zabiegac? Przeciez to ze ja sie z czyms nie zgadzam, albo mnie nie dotyczy, nie powinno oznaczac jednoczesnie ze bede glosowac przeciwko temu. Wiele jest kobiet wierzacy i stosujacych taka forme antykoncepcji, wiec roznie moze to wygladac.

Gość frk-09
Kobiety wierzące i stosujące antykoncepcje zwyczajnie grzeszą. jak się chce należeć do klubu, który nazwya się Kościół Katolicki to trzeba się stosować do jego reguł. A nie mówić: należę do klubu ale nie przestrzegam pewnych reguł bo mi nie pasują :D

Ewo- jak widac stajemy sie bardziej liberalni. Uwazam, ze osoby o niskich dochodach powinny miec refundowana antykoncepcje, a nawet jestem za naklanianiem tych osob do tego- np taka instytucja jak MOPS gdzie sklada sie wnioski o zasilki moglaby informowac i finansowac to zadanie. I to nie powinno nawet dyskusji podlegac, przeciez w przypadku narodzin kolejnego dziecka panstwo na ,,dzien dobry,, placi 2 tys. Gdzie tu logika i ekonomia? koszty spirali (poza mirena) sa w granicach 80-140 pln i to starcza na 5 lat- z tym ze czesto lekarze zeruja na kobietach pobierajac 300-500 pln oplat za ,,zalozenie\'\' I tu rodzi sie plotka, ze to takie drogie. O kosztach tez trzeba informowac. a sens istnienia PK jest taki, ze skoro walczy o podobne cele jak SLD w kwestii kobiet, to bedzie na podobne ustawy w sejmie glosowac. Przy czym ma szanse przyciagnac elektorat nie sympatyzujacy z postkomunistyczna partia.

Gość terla
chyba ze stosuja z powodów zdrowotnych:O a to juz inna sprawa. A poza tym mozna byc wierzacym, chodzic do kosciola i grzeszyc, wybor jest jasny - nie chodzisz do spowiedzi i nie przyjmujesz komunii. Jest tez opcja bez kosciola w tle.