Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MaRcYcHa

LEJĄCE SIE I MIĘKKIE WŁOSY-JAK TO ZROBIĆ

Polecane posty

napewno wiecei o co chodzi.co zrobic,tzn.jaki kosmetyk stosowac i w jaki sposob zeby wlosy byly takie mieciutkie i lejace?

Gość ulaaaaaaaaaaaaa
kosmetyk, kosmetykiem albo na to wplyw ma wiele innych czynnikow lejące i miekkie włosy to takze, typ wlosow z jakim sie urodzsz i chocbym nie wiem jak sie starala zmiana bedzie minimalna po pierwsze zegnasz sie z suszarką (chyba ze zimny strumien powietrza, jakas lepsza firma), prostownica, zero kosmetykow typu zel/lakier/pianka delikatne szampony odpowiednio dobrane odzywki (nie 2 minutowe, bo to nic nie daje) regularne podcinanie koncowek sama wyprobowalam, ale efekt nie byl natychmiastowy zastosowalam sie do ok. 90 % tego co napisalam i po kilku miesiacach moj wlos bez stylizacji wyglada o niebo lepiej niz z bog wie czym ;) moze dla innych to co napisalam do pier.dolenie glupot, ale powie Wam to kazdy dobry fryzjer

hmmm jedwab musze wyprobowac ,a co do lnu to kiedys widzialam w aptece taka odzywke z lnem bo w sklepach nie....a dzis moja kolezanka powiedziala ze wlasnie takie wlosy ma po szmponie i odzywce dove do farbowanych wlosow.mozliwe?

Gość do szkoły
jedwab w płynie czyni cuda! sprawdziłam i wiem co mówię. używam bioslik

Gość ulaaaaaaaaaaaaa
co do jedwabiu owszem, ale bez przesady jesli przyzwyczaisz wlos, to bez uzycia jedwabiu luski wlosa nie beda chcialy sie zamknac i wlos nie bedzie gladki i lsniacy

Gość ulaaaaaaaaaaaaa
zadne pantene i timotei szampon barwa ziolowa - pokrzywa i cos am jeszcze (taki zielony) po zadnym szamponie moje wlosy nie byly tak miekkie duzo osob zachwala szampon 3 ziola odzywka? zalezy od rodzaju wlosow... ja ide na saune 9kuracja 7-8 zabiegow) do fryzjera, bedzie to wax (znajdiesz o nim na forum duuuzo informacji) a taka ze sklepu polecam glisskur (ale zadne splukiwanie po 2 minutach to nic nie daje, jesli juz to maska lub odzywa w sprayu bez splukiwania)

dzieki ulaaaa.a wlasnie wczoraj kupilam ten szampon sila 3 ziół czy jakos tak ale jeszcze nie mylam nim.odzywke mam nivea wygladzanie i regeneracja,taka z pomaranczowa nakretka,moze bede ja dluzej trzymala na wlosachn i potem splukac.ostatnio robilam tak ze taka odzywke mr.potters z aloesem i keratyna nakladalam,folia obwiazywalam i recznikiem i siedzialam z tym pol godz i splukiwalam i nawet sie ladniej ukladaly potem.tylko ze mialy zapach \"ziolowy\"

Gość darietta
dziewczyny a moze poradzicie mi cos na zbyt mocno przetłuszczające sie włosy juz szału dostaje myje je co drugi dzień i obawiam sie ze bede musiała myc codziennie a jak wiadomo nie zawsze sie chce i ma sie czas

moja siostra ma dosc tluste wlosy i myje szamponem st,ives z zielona herbata,mowi ze jest ok

Gość darietta
a gdzie można go kupić i ile kosztuje jak wygląda opakowanie bo nazwa mi nic nie mówi twoja siostra mówi ze jest oki a jak często myje włosy i czy opóźnia przetłuszczanie włosów

Gość frzzisss
ja mam takie włosy, ale nie polecam nikomu bo są strasznie cienkie i wypadają, wolałabym grube szorstkie i kręcone ;-)

Ja tez takie mam, cieniutkie i delikatne jak jedwabne niteczki - i wcale nie jestem z nich zadowolona. Ciezko sie je uklada, bo sie rozsypuja, sa gladkie az do przesady, do przyklapniecia, wprawdzie slicznie lsniace, ale co z tego, przy pucolotawej buzi niewielka pociecha. Tez wolalabym sztywniejsze i grubsze. Do zmiekczenia rowniez polecam jedwab.

Gość na moje dziala
rewelacyjnie szampon i odzywka elseve rozowy (proteiny perly) :)

Gość czapusia
ja tez mam takie włosy - miękkie, lsniące - i doprowadzają mnie do szału, nie dadza sie ułożyc, bo sie leją i rozsypują, nic sie nie utrzyma wyglądam, jakby mnie krowisia polizała chciałabym, żeby były troche bardziej szorstkie

Też mam problem z włosami, dokąd nie robiłam żadnych zabiegów były własnie takie lejące, ale słabe, delikatne i przyklapniete....po kilku latach zabiegów typu: trwała, farbowanie, prostowanie zrobiły mi się takie nijakie...ni proste ni kręcone, strasznie suche, bez połysku. Uzywam jedwab, wax i błoto, zrezygnowałam z suszarki i prostownicy...nie wiadać efektu tzn w dotyku sa miękkie, ale wygladaja fatalnie....muszę jeszcze dodać, ze myję codziennie...może to błąd :O....chciałabym żeby były takie jak kiedyś..

Gość czapusia
to może zetnij , niech sie wzmocnia i odrosną już porzadne

Ja podcinam a nawet obcinam wiecej dosc regularnie i od góry sa w porządku, ale tak od połowy fatalne a ostatnio obcinałam pod koniec lipca

Gość marceliona
a dziewczyny,mozliwe jest cos takiego,zauwazylam ze odkad uzywam odzywke mr.potters z aloesem i keratyna to mi wlosy zaczely mocno wypadac.....a przeciez keratyna ma niby wzmocnic?

ja też mam takie włosy, lśniące, błyszczące, lejące się i beznadziejne w układaniu, bo tak jak dziewczyny już pisały, nic nie da się z nimi robić, bo są zbyt gładkie, do tego niestety cienkie i delikatne. nie mogę ich nawet za uchem zebrać, bo się wysypują!

Gość olkenssssss
sproboj pic codziennie po szklance skrzypu i pokrzywy albo przynajmniej polewac wlosy takim wywarem (po kazdym myciu) rezultaty beda wdoczne po jakims miesiacu.

Gość aneta2452
bardzo dobry jest jedwab do wlosow z firmy LEO mozna go kupic na allegro i w sklepach fryzjerskich cena 27zl.Wlosy sa lekkie,blyszczace i mieciutkie :)

Gość zdaje mi sie ze chyba ma ja mo
ja polecam suplementy diety jak belissa.wzmacniaja wlosy i paznokcie.tylko ze tak od razu nie pomagaja dzien po dniu.trzeba je lykac 3-4 miesiace dla dobrego efektu.ja wyprobowalam i jestem zadowolona.co do skrzypu to mozna go pic pod warunkiem ze nie beda to fixy z torebek[maja slabsze dzialanie]tylko skrzyp sypki.dziekuje

Gość alagdansk9323
podobaja mi sie wlosy Evy Minge

Gość kasienka22x
miekkie i lejace wlosy wcale nie sa fajne. ja sama takie mam i tylko sie wkurzam ciagle. nie da sie ich porzadnie ulozyc, nawet zrobienie kucyka jest dla mnie nie lada wyzwaniem. zeby fryzura sie nie rozwalala musze najpierw potraktowac je guma, albo po zrobieniu fryzure nakladam na nie gume. porazka jednym slowem. chcialabym miec geste, mocne, grube wlosy takie jak maja np te amerykanskie gwiazdeczki hehehe ale to tylko moje marzenie. lykam tabletki silica juz od miesiaca no niby nie wypadaja az tak bardzo, no ale sa choelrnie miekkie;/ co radzicie kochani?:)