Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wczasowiczka2007

TATRALANDIA 2007 - baseny termalne na Słowacji

Polecane posty

Gość Wczasowiczka2007

Witajcie! Przejrzałam archwium tematów i znalazłam coś na temat Tatralandii ale sprzed lat. Co roku coś tam się zmienia i dochodzą nowe rzeczy. Interesuje mnie jak tam jest w tym roku. Szukałam noclegów w pobliskich wioskach, ale mało jest stron ze słowackimi noclegami :( A jak już coś jest to zajęte i drogie. Jestem ciekawa, czy jak pojadę "w ciemno" to cos znajdę. Przeczuwam, że co drugi dom na trasie do tatralandii to nocleg. Może coś znajdę taniego? W cenniku aquaparku wyczytałam, że bilet całodobowy dla dorosłej osoby wynosi 590 SKK (70 zł), drogo :( Ale jak ktoś nikt nie był to warto zobaczyć... Ktoś mi wcześniej mówił, że wejściówka kosztuje 50 zł. Jak ktoś tam teraz był albo też się wybiera - zapraszam na pogadankę :)

hej! byłam tam z rodzinka jakies 2 tygodnie temu.. rzeczywiscie bilet dla doroslej osoby kosztuje 70 zł... dla dzieci jest znizka ale tylko dla tych pozej 140 cm wzrostu.. (jesli dobrze pamietam... ) no ale coz.. jest bardzo fajnie.. :D co chcialabys jeszcze wiedziec? s;uze pomoca :)

Gość Wczasowiczka2007
Dzięki kochana za odpowiedź! Bardzo się cieszę, że nawiązałam kontakt z kimś kto był w tym roku :) Aha, to wejście kosztuje 70 zł. Ale zjeżdżalnie są wliczone w cene biletu? Domyślam się, że masaże itp opłaca się dodatkowo. Ale zjeżdżalnie, gorące źródła? Jak tak to fajnie! Głównie chodzi mi o to, żeby pogrzać się w tych 38 stopniach :) Jestem zmarzluchem :) Żeby była pogoda, bo jak będzie padać to zostanie tylko siedzenie w krytym basenie. Nie byłam tam nigdy, ale słyszałam, że jest fajnie, zwłaszcza dla dzieci. Dla dorosłego co tam jest fajnego? Jadę w ten weekend. Jak tam jest z jedzieniem w aquaparku? Drogo? Chodzi mi jeszcze o te szatnie. Wyczytałam, że dostaje się jakiś zegarek, który otwiera i zamyka szafkę, to prawda? To darmo? Jak duża ta szafka? Zmieści się torba i obrania? Można tam zostawić bezpiecznie aparat, telefon i trochę drobnej gotówki? No i jeszcze nie wiem co wyjdzie z noclegiem. Napisałam kilka maili, ale połowę odpisało, że zajęte. Chyba pojedziemy "w ciemno". Mogłabyś mi powiedzieć gdzie mieszkaliście? I ile płaciliście za osobę? Może masz do polecenia jakieś ciekawe atrakcje turystyczne do zwiedzania? Słyszałąm coś o jaskiniach i zaporze. A byłaś może w aquaparku Basenova? tam ceny chyba podobne. Nie wiem tez ile kasy mam wymienić w kantorze. 1 SKK to chyba 0,12 zł. Musze porachować ile mi trzeba funduszy :) Słyszałam też, że można gdzie niegdzie płacić polskimi złotówkami. Aha, chciałabym jeszcze sobie kupić jakieś trunki, jak są tanie... Zwłaszcza chodzi mi o likiery. Sorki, zea mase pytań :) Ale jestem zielopna jeśli chodzi o pobyt za granicą :)

Gość Wczasowiczka2007
Znam tą stronę chyba już na pamięć :)

Gość Wczasowiczka2007
Na Węgrzech? Słyszałam coś o tym, ale tam chyba dalej niż na Słowację :(

Hmmmmm.... no to tak :) Na początek o tych biletach. Po kupieniu ich jest sie na całym obszarze basenow i zjezdzalnie, gorace zrodla sa juz oczywiscie za darmo.. Dla dzieci naprawde jest tam bardzo ciekawie.. jest okolo 20 rur. :) Jest chyba 3.. zbiorniki z goracą wodą. Sa tam roznego rodzaju masaże wodne itd.. Woda naprawde goraca.. a tez lubie posiedziecc w takiej :) tym bardziej ze gdy my bylismy pogoda byla nie za ciekawa :( ale coz.. Na terenie tym jest tez sauna i jakies profesjonalne masaze, niestety za to trzeba placic oddzielnie. Dalej... przy kasie gdzie kupuje sie bilety jest kantor gdzie mozna wymienic pieniadze. Zlotowkami nie moglismy zaplacic... Co do szatni to są takie, ale my znich nie korzystalismy, poprostu wszytsko wzielismy na teren basenow a ciagle ktos przy tym siedzial. Nie chce Cie oklamywac takze nie napisze jak to jest z tymi szatniami.. Jedzenie.. jest tam wiele barów itd, takze jest co zjeść.. jednak powiem Ci szczerze ze w porównaniu do Polski jedzienie.. troche.. gorsze :) Co do noclegów tez Ci nie pomoge poniewaz my mieszkalismy w Polsce a tam poprosru jezdzilismy.. Alkohol kupilismy w sklepie przy samej granicy w łysej Polanie. POZDRAWIAM.

Gość Wczasowiczka2007
Dzięki dziewczyny! Rzeczywiście na Węgrzech też jest ładnie! Super te jaskinie!!!!!

ja bylam rok temu i w tym roku tez się wybieram:) z tego co pamiętam to chyba są jakies znizki dla studentow i uczniow. Sztanie są...placi sie kaucję za kluczyk przy kupowaniu biletu a potem zwracają ci tą kaskę:D

Gość Wczasowiczka2007
Hej. Właśnie wróciliśmy z Tatralandii. Tam jest SUPER!!!!! Extra baseny i te gorące termy! 38 stopni :) Polecam wyjazd na 2-3 dni, na dłuższy czas nie polecam, bo można się zanudzić. Ps. Drożej tam niż w Polsce :-(

Gość Kajtka79
Był ktos jeszcze tam?

Ja wczoraj stamtąd wróciłam. Obawiam się że trochę ta tatralandia przereklamowana. Drogi wstęp, kolejki do zjeżdżalni, pełno ludzi. Pomoczyłam się chwilę w tej gorącej \"zupie\" razem ze starymi babami i dziećmi w pieluchach, zjechałam kilka razy w rurach, a resztę czasu spędziłam na basenie pływackim. I pewnie więcej tam nie pojadę. Nic specjalnego.

Gość niewiedzacaa
ile kilometrów jest z Zakopanego?