Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość misiakowa24

Pierwszy smoczek i pierwsza butelka! POMOCY!

Polecane posty

Gość misiakowa24

Wybrałam sie po zakup dla mojej nienarodzonej córeczki smoczka i butelek. I oczywiście wróciłam bez nich:) Jest tak ogromny wybór, tak wiele rodzajów i kaształtów smoczków, i smoczków do butelek ze nie miałam pojęcia jaki kupic. Pomóżcie. Co polecacie. Czy warto kupować te droższe, np firmy NUK? Czy spokojnie sie sprawdzą i nie firmowe? Dzięki za pomoc.

Gość misiakowa24
hej hej, nikt nie pomoze...??

Gość danis
ja dla mojej córci kupiłam smoczek nuka od 0-3 miesięcy ale powiem, że niepotrzbnie dokonalam zakupu bo nie brała go wogóle do buzi. Butelkę uczyła się ssać przez 2 miesiące bo była na piersi Butelka Aventa

misiakowa24 🌻 każde dziecko jest inne, dlatego to nie zdecydujesz jaki bedzie dobry smoczek i jaka butelka, moze być tak ze będziesz karmić piersią i nie bedzie ci potrzebna butelka, ze smoczkiem też , jak od początku nie weźmie to zbedny zakup, ale jezeli chcesz b ardzo kupić to polecam faktycznie nuka z płaskimi smoczkami, bo z okrąglymi smoczkami maluszki takie mają prblemy..... jak masz jeszcze jakieś pytania to pytaj ,będę tu do ciebie zaglądała.... jak masz gg, to jeszcze lepiej...

hej ja mam nuka i canpol i sa spoko, mam tez disneya do butelek ale maly nie chce z niego pic aventu nie kupywalam bo mialam spokojne dziecko wiec dla mnie to bylby zbedny wydatek, zreszta karmie piersia wiec smoczek byl potrzebny tylko do uspokajania ;) aha i mam zwykly gumowy nuka i silikonowy canpola powiem tak co dzieko to inny smoczek ;)

Gość jak najczesciej
oliwia - mi akurat butelka przydala sie odrazu - pokarmu nie mialam, dziecko sie darlo w nieboglosy z glodu, polozna kazala dokarmiac; dobrze ze mialam butelke w domu ale maz i tak musial latac za mlekiem;

Gość danis
kupowałam butelkę tylko ze względu na to, że po macierzyńskim wracałam do pracy i musiala umieć ssać butle. Bo 3 miesięczne dziecko jest zdane na mleczko. Zatem odciągalam i opiekunka dawała jej.

Gość misiakowa24
Dzięki dziewczyny. Właściwie to jeśli będę miała pokarm to zamierzam karmić przez 3 miesiące, ale mówiono mi ze butelki i tak się przydaja.. Więc juz sama nie wiem. A smoczek w takim razie kupie nuka płaski. A z butelkami moze narazie sie wstrzymam... Choć mówili by kupić, jedną szklaną do mleka a drugą plastykową.

mozesz kupic butelki, zawsze sie przydadza jak bedziesz musiala gdzies wyjsc ;) a co do smoczka nuka takiego plaskiego to bardzo polecam, jest dobry dla takiego maluszka ktory ma bardzo duzy odruch ssania w pierwszych miesiacach zycia ;)

Gość misiakowa24
no to super:), do smoczka juz jestem przekonana:) Dzięki. A jakie smoczki do butelek??

W ciągu pierwszych 6 tygodni raczej powinno się nie dawać dziecku smoczka-uspokajacza. A przynajmniej tak piszą w mądrych książkach :) Więc nie wiem, czy jest sens się śpieszyć :)

Chemikal ja bardzo chcialam wychowac drugie dziecko bez smoczka, ale po dwoch tygodniach lezenia przy dziecku z cycem w jego buzi doszlam do wniosku ze smoczek jest potrzebny :P nie mialam czasu nawet sie umyc, wiec cos musialo mu zastapic cycka po tym jak sie najadl, i po podaniu mu smoczka mialam wiecej czasu na zrobienie pozadkow, ugotowanie obiady, zabawe ze starsza orka i takie tam :)

misiakowa24 🌻 do butelki też sa takie płaskie jak uspakajacze więc p[olecam też nuka a z tą szklaną butlą sobie daj spokoj, bo plastikowa tańsza, a też podgzejesz w podgrzewaczu, mikrofali nie ma problemu.... a jest bezpieczniejsza..

wlasnie ksiazki ksiazkami a w rzeczywistosi czasem jest inaczej :P i tez poleam do butelek smoczka nuka i plastikowe butle ;)

Ja smoczek miałam już w szpitalu tzn mąż mi dowiózł . Nie miałam pokarmu i mały plakal więc smoczek był dla mnie zbawienny. Co do Canpola to bylam średno zadowolona u nas najlepiej sprawdzil się Avent. Również polecam wylącznie butelki plastikowe.