Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pauli78

staramy sie ponad rok..

Polecane posty

witajcie.staramy sie z mezem o dzidzie ponad rok czasu i nic.maz robil badania i wszystko jest ok.teraz na mnie kolej.od czego powinnam zaczac?jezeli macie podobny problem napiszcie!pozdrawiam

no my przez poltora probowalismy i tez juz nam rozne zle mysli do glowy przychodzily-az tu pewnego dnia niespodzianka!wlasnie czekamy na rozwiazanie(jestem juz 3 dni po terminie)

jesli masz ochote dolaczyc zapraszam na topik \"chce miec dziecko\"\\nas w takiej sytuacji wiele oj wiele... sama staram sie juz ponad rok.....i to o drugie dzieciatko. Warto zbadac jajowody czy masz drozne. To badanie Hsg i polega na wpuszczeniu kontrastu do macicy i na usg obserwuje sie czy przechodzi on swobodnie przez jajowody. Warto tez wiedziec czy masz owulacje.Czy proces ten nie jest czyms zaburzony.

DO ANETA WIEDEN -SERDECZNIE GRATULUJE u mnie lekarz pare miesiecy temu powiedziala,ze mam cyste.mam kontrolowac co jakis czas.ale nigdy nie myslalam,ze moge miec problemy z poczeciem dzidziusia.trzeba zapisac sie do lekarza w nalblizszym czasie.pozdrawaim o dzieki za odpowiedzi

pauli78- na pewno zbadaj sobie hormony...główne PRL ale wskazane byłyby wszystkie...taka diagnoza ułatwi ewentualne leczenie... u mnie \'tylko \" PRL jest za wysoka...pozostałe badania wyszły ok...no i mąż nie miał najlepszych wyników ale ostanio bardzo się poprawiły...u nas jest to bardziej skomplikowane ale mam nadzieje ze nie beznadziejne ;) ja już 3 lata się staram ..natomiast odkąd leczę PRL minął juz rok ...cały czas jestem pełna nadziei mimo tak dłuuugiego czasu.. pozdr.

czesc Gabonilk.czyli pierwsze co to mam zbadac hormony?chce poczekac z wizyta do pazdziernika bo we wrzesniu wyjezdzamy z mezem na 3 tyg,wiec moze zmiana klimatu....OBY !moze do tego czasu zaczne mierzyc tampke?nigdy tego nie robilam.miesiaczki mam regolarne co 28 dni i mysle,ze sa calkiem normalne.dzis jest 20 dzien cyklu i mam dziwny bol brzucha,jak by miesnie bolaly.nie przyjemny,nie spalam prawie cala noc.to moze cysta sie odzywa. trzymajcie sie dziewczyny.pozdrawiam

Pauli o hormonkach tez miałam wspomniec i ...zapomnialam. Dobrze zbadac te płciowe-prolaktyna,testosteron,progesteron,lh oraz tarczycowe-Tsh ,Ft4,anty TPO W koncu to głownie One kieruja naszymi cyklami. Jesli od tej strony wszystko bedzie w normach to wtedy mozna pojsc dalej .Jak własnie zamonitorowac owulacje.Czy jest? czy pecherzyki rosna ? czy pekaja? A potem sprawdzic te droznosc -bo jesli bylaby uposledzona to czasem samo badanie moze pomoc i kontrast przerywa małe zrosty a jesli nie-wiadomo jak jest przyczyna.

a co myslisz o mierzeniu temperatury?widzisz,bo ja mam zazwyczaj bardzo niska temperature...pare dni temu mialam 35.8,i tak przez pare dni.chyba cos jest nie tak! pozdrawiam

kazda z nas ma indywidulana seoja tempke. Warto mierzyc przez kilka cykli aby do tego dojsc bo kaza zmiana jak stres ,choroba,wyjazd ...zmienia takze nasza ciepłote ciala. Warto mirzyc -jasne. Dzieki temu mozna łatwiej okreslic owulacje .. Tylko zawsze rano,przed wstaniem z łozeczka ,przed siku itp.Pierwsze co to tempka.Mniej wiecej o stalej porze po minimum 5 godzinach snu.

dzieki Olinek,ze jestes!!zadaje glupie pytania,jestem sama...tzn.mieszkam w Rzymie,nie mam jeszcze za duzo kolezanek no i fajnie jest sobie porozmawiac.tym bardziej,ze to powazne tematy. dzieki serdeczne

Pauli to wcale nie sa pytania głupie:) a kto pyta -nie bladzi...podobno:D Mam nadzieje ze juz niedlugo przyjdzie ci sie cieszyc z 2 kreseczek na tesciku. Jak cos to pytaj do woli. Troche badan juz za mna...wiec o tyle o ile -cos moze bede mogla podpowiedziec Jesli cos -zawsze znajdziesz mnie na moim topiku \"chce miec dziecko\"-tam sie wspieramy,wymieniamy doswiadczenia i wspolnie cieszymy sie z sukcesow i wspolnie smutamy....oczywiscie piszemy nie tylko o starankach ale tez o codziennych sprawach:) Ja obecnie przeszlam wszystkie te powyzsze badanka.Badal sie tez moj M.Jestem po 2 nieudanaych inseminacjach i przed laparoskopia w celu zdiagnozowania przyczyny niepowodzen. Rozwazamy tez z M in vitro jesli okazae sie laparaoskopia nie pomoze.