Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SamotnA30

Kto mieszka za granica i jest samotny?

Polecane posty

Hej dziewczyny- wlasnie wlozylam do piekarnika pizze i postanowilam zajrzec na kafe.. Desperite- dzieki za gratulacje,tez Ci zycze takiego fajnego maluszka. Lokki- moj synek nazywa sie David, wiec to takie raczej uniewersalne imie. Przy wyborze kierowalismy sie latwoscia wymowy, zeby nam obojgu(i innym) latwo bylo imie wymowic. A jakie imiona Tobie sie podobaja? Samotna- jak tylko bede mogla w czymkolwiek doradzic uczynie to z przyjemnoscia. To jest moj pierwszy dzidziulek i pamietam swoje obawy i pytania podczas ciazy i po. Dobrze robisz udajac sie na badania. Bedziesz wiedziec czy np. masz odpowiednia diete itp. Masz tam dobrego lekarza? Hej AAniaaa- co porabiasz w Belgii? jak dlugo juz tam jestes? Pozdrawiam:)

Przeczytałam cały topik bo chciałam nadrobić \"literaturę\" a nie teraz podpytywać , co już było powiedziane. Także po krótce o każdej z Was wiem już \"coś\" :) Jestem w Belgii od 2 lat, pracuję i uczę się języka chodź już jestem po 30-stce to przychodzi to z oporem. Wszelkie ambicje przez doświadczenia jakie mną smagały gdzieś się zatraciły ale właśnie wychodzę na prostą i chcę kontaktu z innymi ludzmi (dlatego jestem tu)aby zacząć normalnie funkcjonować i żyć. Zasmęciłam Wam ale wybaczcie mi ... i cieszę się, że mogę Was poznać

Czesc dziewczyny! Ja tylko na chwilke! Ale wlasnie znalazlam super animacje - cala prawda o moim kocie no prawie cala :D http://deser.gazeta.pl/deser/1,83453,4607819.html napisze wiecej we wtorekbo wtedy tesciowie wyjezdzaja, buzka!

Gość SamotnA30
Witam Was wieczorkiem :-) Jestem juz zdrowa :-D Pierwszy raz od chyba dwoch tygodni wyszlam dzis z domu na spacer :-D Pogoda byla piekna, wiec byla okazja, zeby rozruszac zastale kosci, he he. Cieszylam sie normalnie, jak piesek sie cieszy chcac isc na spacer :-D Upieklam dzis nawet ciasto, wiec to znak, ze wrocilam do sil. Jutro trzeba bedzie isc do szkoly :-P Kerima – no ja wlasnie nie wiem, od czego zaczac, wiec postanowilam poradzic sie lekarza. Diete mam chyba dobra, ale nie zaszkodzi pare rad od fachowca. Jest tu taki jeden ponoc bardzo dobry, do ktorego chodza wszystkie ciezarne Polki, wiec pojde do niego. Mam nadzieje tylko, ze sie dogadam, bo on tylko mowi po francusku. Moj sie smieje, ze za duzo mysle – dieta nie dieta, spacerki itd. ale ja chce byc w dobrej kondycji. Wiadomo, ze wszystkiego sie i tak nie zaplanuje, ale jesli mozna choc troche miec na cos wplyw, to czemu nie? AAniaaa – ciesze sie, ze trafilas na nasz topik :-) Ty sie nic nie przejmuj, ze Ci nauka jezyka ciezko idzie. Predzej czy pozniej wejdzie do glowy. Mi to tez jakos idzie nie najlepiej i checi nie mam wcale do nauki, ale jakos powoli do przodu :-) Nie poddaje sie, he he. Jak Ci sie tam zyje w Belgii? Dobre jedzonko, czy nafaszerowane chemia? Lokki – niezle, i wlasnie dlatego wole psy, he he ;-)

Gość susel
czesc wam:)o widze ze mamy nowa kolezanke:) witam ania:)i jak ci sie mieszka w belgi??ja tak jak ty ucze sie jezyka pracuje mieszkam w szwecji.a ty jak dlugo planujeszz zostac tam??bo ja juz bym chciala wrocic do polski:)niema to jak w domku samotna nio to ciesze sie oby cos zrobil w tym kierunku a nie tylko na gadaniu sie skonczylo:)ja mojemu o zareczynach niegadalam zrobil mi niespodzianke przy calej rodzinie;p milismy parapetuwe naszego nowego mieszkanka w polsce a tu nagle on kleka przedemna malo niepadlam z wrazenia:D a o slubie to ja mu ostatnio wspominalam bo rok wczesniej trzeba sie zajac planowaniem slubu bo pozniej wszyskie fajne domy weselne maja zajete terminy:( a u mnie niedziele szybko jakos zleciala pracowalam do 15 pozniej moj zrobil pyszny obiadek:)i na spacerku bylismy z dolarkiem;p moj pierwszy raz od wakacji mial wolna niedziele

Gość susel
a jutro ja sie obijam mam wolne od pracy i od szkoly:)

Gość susel
aa samotna czytalam ze do polski lecisz na swieta jednak:)ktorego lecisz??ja 18grudnia plyne promem:(

czesc aania- jak tam sie w belgii zyje?nauczysz sie jezyka nie martw sie! pracujesz, masz kontakt z ludzmi- gorzej ze mna bo ja w domku siedze a moj mezus caly czas po angielsku nawija :( lokki- ja mialam tutaj kota- jak pies- gryzla meble, rzucala sie na mnie strasznie zla kocica. a czlowiek kocha takiego stwora :D samotna- ciesze sie, ze ci juz lepiej! do szkoly nic przyjemnego isc ale trzeba!!! biedactwo ciekawe czy duzo bedziesz musiala nadrobic? pewnie, przebadaj sie teraz i idz do dentysty, zanim bedziesz miala fasolke! :) kerima- moglabys napisac przepis na biryani? tutaj sa te przyprawy ale jak gotuje to i tak w restauracji podaja lepsze. chodzi mi o taki orginalny :) susel- no to fajnie masz ze twoj ci obiadek ugotuje. moj checi ma- ale na tym sie konczy- jakos boi sie przypraw uzywac i to wszystko takie jakos bez smaku wychodzi, ale oczywiscie mowie ze pyszne, zeby sie cieszyl :D

a chcialam powiedziec, ze wczoraj pierwszy raz sprobowalam sushi! zmusila mnie do tego moja szwagierka. umaczalam to to w sosie sojowym i am- nie wyplulam, ale iiiiiiiiiiiiiiiii :D wkoncu to surowe! najgorsze, ze to nie byla ryba tylko krab!!! ble!!! nie lubie krabow i innych glizd morskich fuj!!!

Gość susel
czesc desperate:)moj gotuje ale tylko czasem jak mnie nie ma i jak ma wolne teraz ja pracowalam w nd a on siee obijal;p dobrze przyjsc do domku jak obiaadek na stole:)dzisiaj moja mama miala wypadek to znaczy nie z jej winy stala na swiatlach i jakies koles wjechal w nia a ona walnela w busa sprzadu:(naszczescie nic jej si niestalo tylko sie troche obila bo miala pasy zapiete caly fotel sie rozdwoil na ktorym siedziala i oczywiscie auto rozwalone i sprzodu i z tylu:(:(ale sie wystraszylam:(:(szyba jej cala wyleciala z przodu:(ale jestem roztrzesiona:(

Hej :) Jestem juz spakowana, wykapana i generalnie gotowa do drogi... Ruszam jutro z samego rana. :) Bede obladowana jak choinka... Ach te ciuchy na zime... ;) :D Jestem pozytywnie nastawiona... :) Podjelismy z S. ostatnio kilka waznych decyzji (napisze wiecej przy najblizszej okazji)... Mysle, ze wszystko pieknie sie ulozy - nie moze byc inaczej :) To jest moj ostatni wpis z Francji... nastepny bedzie juz z Brukseli :) Pozdrawiam :)

Gość w Polsce nie jest niestety
i milej dalszej dyskusji choc bezowocnej. do dna przykro mi

No widze ze dzis cos pusto na topicu! Tesciowie ode mnie wyjechali, poplakali sie na goodbye zapakowalam im sucha krakowska :D Aaniaaa - czesc! nie martw sie prawie kazda z nas ma problem z jezykiem susel - mam nadzieje ze Twoja mama juz sie lepiej czuje! Kurcze ja szukam teraz jak do domu na siweta dojechac i nie bardzo mam czym ;( szczesciara z Ciebie margot - i jak tam Bruksela? Pewnie mase zamieszania i troche Ci teskno? I co to za plany :) ? SamotnA30 - no to super gratuluje!!!!! ... kurcze chyba tylko ja zostalam na topicu taka nieokreslona :D Kerima - no my chyba tez pojdziemy na taka opcje zeby imie bylo latwe do wymowienia dla wszystkich, ale dzieci to u nas jeszcze odlegla przyszlosc, tylko od czasu do czasu sobie tak gadamy jak to bedzie za pare lat :) Ide pisac aplikacje na staz, trzymajcie kciuki!!!

czesc dziewczyny! susel- wspolczuje, ale zes sie strachu najadla! cale szczescie twojej mamie sie nic nie stalo. ja zawsze pasy zakladam, bo jak sie jedzie to wystarczy sekunda, zeby cos sie stalo. Margot- jak tam w brukseli? tesknisz za francja? :P lokki- fajnie, ze masz takie dobre stosunki z tesciami, moji tez sa w porzadku :D

no lasagne w piekarniku!!! jestem glodna jak wilk!!! jakis ten dzien dzisiaj kijaszczy. usnelam dopiero nad ranem takze obudzilam sie pozno i jakos mi bee! nudno. musze gdzies wyskoczyc bo ostatnio tylko w domu siedze. i tylko prac gotowac zmywac i tak w kolko. jakis urlopik by sie przydal :P

Czesc dziewczyny- nie pojawialam sie przez chwile bo nasz piesio zachorowal i jezdzilismy od weterynarza do weterynarza. Ugryzl go kleszcz i ma goraczke. Mam nadzieje ze wkrotce poczuje sie lepiej.. Margot-napisz jak Ci sie podoba nowe miejsce jak tylko sie zadomowisz Desperite- niestety nie mam przepisu na orginalne biryani- sama je kupuje ze sklepikow- jest tanie i smaczne:) Wyobrazam sobie ze musisz bys zmeczona po calodziennej krzataninie po domu. Jak sobie poprawiasz nastroj? -bo ja typowo- wybieram sie na zakupki albo na dobry masaz:) Susel- szczescie w nieszczesciu- dobrze,ze twojej mamie nie stalo sie nic powaznego. Samotna- daj znac jak Ci poszla wizyta u lekarza. Ze swojej strony zalecam Ci jak najwiecej spacerow i ruchu, zeby pozniej nie miec problemow z waga. Ja przed ciaza wazylam 55 kg przy 162 wzrostu, w czasie ciazy przytylam 15 kg, a teraz waze 60:) Lokki- fajni Ci Twoi tesciowie, na moich nie narzekam, ale nie utrzymuje z nimi zbyt bliskich kontaktow( kloca sie ze soba non-stop).Ile kg przewiozlas tej suchej krakowskiej???:)

Gość susel
czesc dziewczyny:)juz lepiej z mama jest ok;p gorzej z autem:D bo u nas strasznie dlugo ciagna sie sprawy z wyplaceniem kasy na auto:( kerima nio to wspolczuje sie choroby pieskaa moj tez raz cos zjadl ze ledwo co odychal w nocy cala noc czuwalam przy nim balismy sie ze zdechnie a tutuaj niema nocnych dyzurow weterynarzy,dostal antybiotyk i mu przeszlo:)juz niemuwie ile zaplacilismy za wizyty;/ 300zl plus 100zl antybiotyk niezle co?naszczescie narazie nam niechoruje mojej kolezanki pies zlamal noge i zaplacila 3tys za weterynarza:(straszne ceny tu maja:(a jutro w polsce swieto zmarlych a w szwecji mamy 4listopada to swieto ale i tak niepojde na cmentarz bo niemam kogo odwiedziec:( lokki a ty czemu nielecisz do polski na swieta?niema zadnych polaczen??

Czesc dziewczyny! Ale u mnie wieje dzisiaj.... Zwialo ostatnie listki z drzew ;( desperate - tesciowie mnie bardzo lubia, i ja ich tez. Szkoda ze teraz tak daleko od siebie mieszkamy. Pewnie pojedziemy ich odwiedzic tuz przed swietami. kerima - przykro mi z powodu pieska, mam nadzieje ze juz sie lepiej czuje, a suchej krakowskiej wzielam 3 kielbachy to nie wiem ile to jest 2-3 kg? :D moze wiecej :D susel- no lece do polski na swieta ale tylko na 5 dni, bo to jedyna opcja, za cos takiego zaplacimy kolo 500e (musimy sie jeszcze turlac pociagiem z Wawy do Gdyni) a gdybysmy wybierali jakiekolwiek ine polaczenie to wychodzi nam cena 1000 euro!!!! po prostu szok. Promem nie mozemy bo moj nie ma tyle urlopu zeby dodatkowo nadlozyc drogi ;( no nic takie zycie....

Gość susel
czesc no wlasnie co tak pusto??ja dopiero z pracy wrocilam i padam normalnie:( lokki no to masz naprawde nieciekawe poloczenie do gdyni bilety tez nietanie ale na swieta u nas tez tyle kosztuje:(ja mam prom godzine od odemnie i plyne do gdanska a stamtad to mam 4omin i jestem w domu:)od mojego miasteczka w szwecji mam 10min do lotniska ale niemaja tanich lotow tylko lot:(jagby bylo to bym co 2 tyg byla w domu:D

Gość susel
samotna gdzies sie podziewasz??czyzbys sie szykowala do slubu:)

Znowu sie przejadlam- ale to u mnie nic nowego :D hehe! Wlasnie wrocilam od rodzinki, jak zawsze w weekend- pelno roznych slodkosci i innych dobr :P i jak zawsze za duzo :P kerima- przykro mi z powodu pieska- nie lubie jak zwierzaczki choruja, sa takie bezbronne. Mam nadzieje, ze wyzdrowieje szybciutko :) Przez co ja przechodzilam jak odbieralam porod mojej kocicy- to sobie musicie wyobrazic!!! No na nastroj najlepsze sa zakupy i jakis treatment: masaz, kosmetyczka albo byczenie sie na plazy :) lokki- ojej nie przypominaj mi tych golych drzew-ohyda!!! tu palemki nawet w zime zielone :) susel- nie pracuj tyle dziewczyno! :P samotna- no wlasnie, gdzie jestes? Moze poleciala do Las Vegas sie zenic :P

Gość susel
czesc dziewczyny:)jak tak kto?? desperate jutro tylko na 4godzinki ide wiec odpoczne sobie;p ja bym sie tutuaj zanudzila nic nierobiac:)ale nudno tutuaj w kazdy wekend zamulamy w domku bo niema z kims tutuaj gdzies sie wybrac na dyskoteke.ale juz jest nadzieja ze niedligo zjade do polski:)zobaczymy czy sie uda;p

no powoli robi sie chlodno. w nocy spalam z otwartym oknem! a dzis po raz pierwszy wylaczylam klime! Jakos ostatnio ze mnie straszny len. nic mi sie nie chce robic! Tylko bym sobie siedziala i ogladala tv :)

Gość susel
czesc a u mnie wczoraj w nocy pierwszy snieg spadl nawet opon na zimowe niezdazylismy zmienic ale teraz juz naszczescie chlapa sie zrobila snieg topnieje no i coraz zimniej jest:(a jjutro znowu do pracki trzeba isc:P):)a wy co porabiacie?? samotna gdzie sie podziewasz??

ojej! snieg! zawsze lubilam patrzec jak pierwsze platki spadaly- dlaczego snieg nie moze sie utrzymac w cieplej temperaturze? straszne nuuuuudy!!! do tego od paru dni boli mnie glowa! a zaraz ma lekcje- daje korepetycje z angielskiego, potem chyba sie poloze

Gość susel
czesc desperate no mi tez sie strasznie nudzi a szczegolnie wlasnie wekendy bo zawsze w polsce gdzies na imprezke sie idzie a tutuaj nie ma co robic:(juz sie niemoge doczekac swiat w polsce:)a ty desperate wybierasz sie do polski?