Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SamotnA30

Kto mieszka za granica i jest samotny?

Polecane posty

co do upalu- to idzie sie z czasem przyzwyczaic. wszedzie jest klimatyzacja, takze jest ok. tylko jak sie na dwor wychodzi to jak sauna :) a to lubie:) chce sobie ogrzac mieszkanie- otwieram okno- chce miec chlodniej- wlaczam klimatyzacje :)

Gość susel
nio bez klimy to nawet w szwecji w domu jest za goraco my tez mamy klime latem chodzi non stop:):)desperatee jak tam mija dzien?ja bym na twoi miejscu codzienie lezala na plazy;p chetnie bym sie wykapala w morzu:(

wierz mi nie zdolalabys codziennie wysiedziec na tej patelni :) jak sie mieszka nad morzem to z czasem to chodzenie na plaze tez czlowiekowi brzydnie ;) te ostatnie dni czuje sie jakos slabiutka przez to chorobsko. tylko sobie siedze troche poprasuje, ugotuje, popiore i siedze przed komputerem. od tej naszej kafeterii idzie sie niezle uzaleznic :D samotna- jak tam poszukiwania kiecki slubnej? jak sobie przypomne to ja wogole nie moglam sie zdecydowac ktora wziasc az do dnia przed slubem. pamietam, ze mialam tylko jeszcze godzine i juz sklepy zamykali i w koncu trafilam na ta jedyna :D

Gość susel
to i taK MASZ duzo sily przy chorobie na prasowania i sprzatanie:(ja jak jestem chora to niemam nic sily tylko leze w lozko i gadam na kompie:)a co do plazy to kocham plaze w polsce tez mieszkam blisko morza codzienie chodze na plaze latem i plywam;p chyba mi to nigdy niezbydnie:(ty masz pewnie przepiekna plaze i wode bo u nas to co chwila budna woda:)

no ja to juz taka jestem. nie wazne czy chora czy nie prasuje, piore i robie wszystko mozliwe :) plaza jest ladna, ale woda strasznie ciemna! jak plywam to mam wrazenie, ze mnie zaraz jakas syrenka w zad szczupnie :D

Hej dziewczyny! Dzisiaj chodze padnieta po wczorajszej imprezie. Wypilam za duzo araku (z kokosa)na pusty zoloadek, poszlam pozno spac i teraz mam za swoje. Czy Wy pijacie czasami alkohol? Tutaj raczej nie spotyka sie pijanych na ulicy, a wesele jest chyba jedyna okazja do publicznego toastu.. Jakie trunki ludzie pijaja u Was?

Gość susel
CZESC WAM:)A U NAS WLASNIE SKONCZYLA SIE IMPREZKE GRILOWA JEDEN ZNAJOMY PRZYJECHAL I CHLOPACY POPILI;P JA NIEPILAM BO MUSIALAM ICH ODWIEZC:)OCZYWISCIE ZE PIJEMY W POLSCE CO TYDZIEN;P JA LUBIE WODKE WANILIOWA ZE SPRITEM I POMARANCZEM PYCHA;P WOGLE NIE CZUC WODKI:)AZ TERAZ SOBIE SMAKA NAROBIILAM HEHE

Gość susel
NIO I HUMOREK MI SIE POPRAWIL WLASNIE ZAREZERWOWALAM BILET DO MNIE MOJEJ PRZYJACIOLCE ZA MIESIAC PRZYLATUJE:)I WRRACA Z NAMI NA SSWIETA:)CIESZE SIE BARDZO TROCHE POSZALEJEMY:):)

Gość susel
czesc dziewczyny zyjecie??co tak pusto na tropiku?niema z z kim popisac:(

Czesc dziewczyny! ale nudno dzisiaj! moje szwagierki pojechaly z tesciowa do saudi! nie mam co robic! poszlam z moim sie przejsc! piekna pogoda- cieplo, ale nie za goraco! no i teraz siedze.

Gość SamotnA30
Czesc Wam ! Zyje, ale denerwuje sie ostatnio strasznie. Az mnie moj dzis troche ,,opierniczyl,, ze sie tak wszystkim stresuje. Ech... Suselku, ciesze sie, ze juz Ci lepiej! :-) Mam nadzieje, ze chorobsko minelo juz zupelnie. Ja jak jestem chora, to tez nie mam sily nawet do lazienki wstac, wiec Cie doskonale rozumiem. Zadne sprzatanie nie wchodzi nawet w rachube. Ale masz fajnie, ze psiapsiola przylatuje! Zazdroszcze tych nieprzespanych nocy spedzonych na milym, kobiecym paplaniu! Kerima – ja tam czasem pije jakies drineczki, ale ze mnie taki pijak, ze wstyd :-D Dwa drinki i mam dosyc, he he. Czasem dlugo, dlugo nic, a potem na imprezie mam ,,cug,, i na drugi dzien zdycham. Nawet moja mama sie smieje, ze powacham kieliszek i juz sie upije :-D No ale wszystko wymaga treningu, a ja jakos nie trenuje ostatnio czesto :-D Desperate – podziwiam! Mnie by juz nerwy zzarly, ze nie mam kiecki, a Ty w dniu slubu jeszcze biegalas po sklepach! Ja szukalam sukienki, ale nic nie ma, co by mi sie podobalo :-( No ale mam nadzieje, ze jeszcze cos upoluje. Poki co mam dwa dni, zeby sie zastanowic nad napisami na obraczkach. Desperate, masz cos wygrawerowane na swoich?

Gość SamotnA30
Dzieki Desperate - czytalam te napisy, bo w tym sklepie bede zamawiac obraczki :-) Mam juz kilka swoich typow, teraz tylko trzeba podjac decyzje, co wygrawerowac. Dzwonilam dzisiaj do domu, powiadomic rodzinke. Malo z krzesla nie spadli, ale sie wszyscy bardzo ciesza :-) Ech, chociaz jedno z glowy :-D

Samotna-ja na swojej obraczce mam wygrawerowana date oraz krotki zwrot po ang. \".....(imie mojego meza) to .....(moje imie)\", a on na odwrot, np James to Peggy,2007:) i Peggy to James

Gość ////////////////////////
Przychodzi Rydzyk z Jankowskim po śmierci do raju … Przed bramą wita ich święty Piotr i pyta - A wy panowie czego tu szukacie ? Rydzyk odpowiada: Jak to, my księża Polacy, narodowi katolicy, my tu mamy miejsce zagwarantowane. Św. Piotr odpowiada: - W żadnym wypadku, na ziemi opływaliście w luksusach, a do nieba bogatym trudno się dostać. Jankowski na to do Rydzyka: Chodź Tadziu, co będziesz z Żydem gadał.

Gość susel
czesc wam:)ale u nas cicho nikt niepisze:(u mnie po staremu nic sie niedzieje jeszcze rowno miesiac i bede w domku:) samotna no widze wlasnie ze od kiedy planujesz slub juz rzadko jeestes na topiku:(i jak tam masz juz sale jakos na oku??

Gość susel
jade jutro z moim dolim do weterynarza bo te plamki mu niezeszly tylko sie powiekszyly:(mam nadzieje ze to juz nie jest nic groznego:(:(

Czesc dziewczyny! Cos ostatnio widac wszystkie ograniczamy nasza dzialalnosc na kafe :) Ostatnio zabralam sie porzadnie do pisania pracy magisterskiej,moze wreszcie oddam do pierwszej poprawki przed swietami (oby) susel - mam nadzieje ze juz sie lepiej czujesz i Twoj piesek tez bedzie zdrowy, ja wracam do Polski 22 grudnia ale tylko na 5 dni :( BAw sie dobrze z psiapsiulka :) do mnie kolejna przyjezdza dopiero w marcu :( kerima - Finlandia to jest taki kraj gdzie pije sie duuuuzo, myslalam ze to w Polsce pije sie duzo ale zmienilam zdanie po przeprowadzce tutaj :D SamotnA30 - nie daj sie spokojnie :) wszystko da sie zalatwic a sukienka? - juz gdzies tam na Ciebie czeka :) i na jakie napiy sie wreszcie zdecydowalas? Desperate - a kobieta zwyczajowo srebra nie powinna nosic? A jak sie ktorejs bardziej srebro podoba? Czy to w zasadzie nie ma znaczenia? Buziaki! Ide pisac prace ;(

sorry, ze sie dlugo nie wpisywalam, ale za kazdym razem jak cos napisalam i chcialam wyslac, to kafe sie zawieszalo. cos strasznie sknocili ostatnio. mam nadzieje, ze teraz sie uda ;) samotna- jak tam obraczki i zakupy? masz juz co potrzeba? lokki- pewnie, ze zaklada srebro jak jej sie podoba! tylko tu to taka tradycja jest, ze kobieta powinna nosic zloto a mezczyzna srebro- nawet jest o tym napisane w koranie. zloto dobrze wplywa na babskie sprawy. tu kobiety co staraja sie o dziecko nosza duzo zlota- i to pomaga. mezczyzni tu zlota nie nosza-tylko srebro. jak mezczyzna nosi zloto to jego \"hormony meskie\" slabna. no cos w tym jest. zawsze jak widzialam chlopow obwieszonych zlotem(szczegolnie turcy) to to takie lalusie byly :D

Hej Dziewczyny! Jak ten czas leci-juz niedlugo grudzien i Boze Narodzenie! Macie plany na Sylwestra? W przyszlym tyg. sa mojego przyjaciela urodziny- tak sie zastanawiam nad prezentem, bo gosc praktycznie wszystko ma...moze macie jakies sugestie? Jakis orginalny prezent w dobrym smaku i z odrobina humoru? jakie macie pomysly na prezenty gwiazdkowe dla swoich ukochanych? ja chce wszystko zaltwic wczesnie, zeby pozniej w ostatniej chwili nie biegac po sklepach. Pozdrawiam serdecznie. Depserite-dzieki za porade odnosnie kremiku.

Prezenty gwiazdkowe - nasza zmora :) musze znalezc 14 (czyzby pechowe) prezentow, na szczescie 6 juz mam a kolejne 2 wiem tylko musze kupic.... czyli w sumie miesiac czasu a musze sie glowic tylko nad 6 prezentami. Najwiekszym problemem sa jednak 3 - mama mojego chlopaka -tata mojego chlopaka - maz starszej siostry mojego chlopaka Dla jego rodzicow poniewaz uwielbiaja kawe myslelismy o jakims fajnym porcelanowym komplecie - kubek z takim dluzszym talerzykiem ze mozna kawalek ciasta polozyc (oni tradycyjnie zawsze o 3 maja deser w domu wiec moze by im sie podobalo). Niestety nie moge nigdzie nic ciekawego znalezc, a jezeli nie to to nie mam absolutnie zielonego pojecia Natomiast jego szwagier (tak to sie nazywa) to kompletna tragedia - facet niczym sie nie interesuje, zero hobby, nawet nie pije (bo myslelismy o jakims zestawie do otwierania i przechowywania wina) nie mam zadnego pomyslu! Dla swojego faceta tez zabardzo pomyslu nie mam, tzn mam juz jedna czesc prezentu ale poza tym to nie wiem.... kurcze... jak ja czasami nie lubie tych swiat.... Doradzcie cos!

jesli chodzi o prezent dla twojego to poloz sie na lozku, przewiaz czerwona wstazka i : merry christmas :D taki zestawik do kawy to dobry pomysl, napewno im sie spodoba. a szwagier- no musi sie czyms interesowac! podpytaj szwagierke!

No taki prezent by mu sie spodobal ale watpie czy dziadkom i mojej mamie tez :D Siebie zapakuje po powrocie z Polski a na razie ciagle mysle nad czyms bardziej pasujacym pod choinke :D A co do tego szwagra - to nawet szwagierka sie nas pyta czy jakis pomyslow nie mamy :/ ona sama ma co roku problem.... po prostu masakra, najwyzej kupimy mu jakas ksiazke i duzo slodyczy i tyle... bo nie bede wrzodow przez niego przeciez dostawac :) ale jakbyscie dziewczyny mialy jakis pomysl to bede wdzieczna.

Gość susel
czeesc wAM:)bylismy wczoraj z psiakiem u weterynarza pobrala mu do badania troche tego czerwonego muwila ze to bakteria niegrozna ze sama zejdzie dziwne ma juz to od 2 tyg i nic nieschodzi a pozatym to coraz wieksze juz jest.muwila ze jak bedzie wiecej to dopiero cos przepisze na to:(tutuaj jest dziwnie idziesz z dzieckiem do lekarza jak jest chora to tez niedaja ci lekarst tylko kaza lezec w lózko no nic mam nadzieje ze mu przyjdzie:) a co do swiat to ja tez mam zawsze problem z prezentami najbardziej to niewiem co kupic mojemu a wy macie jakies pomysly;p dla rodzinki to zawsze cos znajde.w polsce dopiero zajme sie prezentami ttuaj jak juz dokupie jakies pierdolki;p na sywlka tez niemamy jeszcze planu raczej pojdziemy do jakiegos pensjonatu ale niemoge jakos znalezc nic ciekawego:(

Gość susel
ja lokki plyne 18grudnia do polski 19jestesmy:)a czemu tak krotko zostajesz?nawet na sylwka niebedziesz wdomu?my wracamy 7stycznia spowrotem:)

czesc Wam, Desperite- ten kolega ma 27 lat, kawaler, zakochany w swojej hondzie:) Zupelnie nie wiem co mu podarowac. Lokki- dla mojego szwagra zawsze kupowalam cos drobnego i smiesznego, jakies skarpetki z nadrukiem, czapke z daszkiem ,szalik , porcelanowy kubek, plyte z ulubiona muzyka, i czekoladki (bo jest lasuchem), wspolne zdjecie rodzinne (przerobione na photoshopie) oprawione z ramke. Z tym kompletem do kawy to niezly pomysl:) Susel-biedny ten Twoj piesek, moj na szczescie wyzdrowial po drugim juz ataku goraczki, oby Twojemu tez sie polepszylo. A Wy dziewczyny co dostajecie zwykle pod choinke? :) Moj zawsze wsykakuje z jakas fajna niespodziana w postaci bizuterii lub ksiazki:)

Moi! Siedze sobie siedze i probuje napisac troche mojej magisterki, wreszcie zaczelo jakos to wszystko isc.... kerima - no mysle ze ostatecznie wybiore cos takiego jak mowisz. A ten wielbiciel Hondy - to ma samochod czy motor? Bo jak motor to ja mam w domu motonite wiec moge Ci podpowiedziec pare pomyslow :) susel - mam nadzieje ze psiutek szybko wyzdrowieje. Do domu tylko na 5 dni, planowalismy na nieco ponad tydzien ale wtedy loty wychodza nam zbyt drogie (ponad 1000euro). Wracamy tuz przed sylwestrem - bo mamy to o wiele wiecej znajomych w Finlandii niz w Polsce, tam by nas czekalo tylko siedzenie w domu a tutaj pewnie pojedziemy do miasta gdzie poprzednio mieszkalismy na jakas domowke :)

kerima- to faktycznie trudno mu cos kupic. ja tez zawsze sie zastanawiam co mam kupic mojemu ;) a moze taki komplet- dlugopis+ portfel+...wybierz jakas dobra firme. ja kupilam cos podobnego mojemu i strasznie sie ucieszyl. ja od niego dostaje przewaznie bizuterie, albo na moim koncie pojawia sie magiczna sumka :D susel- no mam nadzieje, ze piesek wyzdrowieje szybciutko! nie lubie jak biedne zwierzaczki choruja :(

Gość susel
witam moj piesku dobrze sie czuje ale ma wiecej tych plamek idziemy dzisiaj jeszcze raz do weterynarza zeby dala jakos masc:( ja w tamtym roku na swieta dostalam mojego pieska:)wyskoczyl z torby w kokardzce byl wygladal przeslicznie taki malutki:)bardzo sie ucieszylam bo marzylam od piesku tutuaj w polsce mam male zoo w domu a tu nagle zadnegi zwierzaczka:)