Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Katanga

Co wam osobiście stało się złego podczas rządów PIS?

Polecane posty

Gość =*=*=*=
ja rowniez , zaglosuje obojetnie nawet na co , byle to nie byl PiS :O nie znosze braci Kaczynskich.. Ich polityka zakrawa o najgorsze wzorce w historii... :O

Gość wole byc anonimowa
musze czesciej ogladac skrzywione twarze kaczorow:O ten widok mnie poraza...

Gość wole byc anonimowa
rzad jawnie dyskryminuje osoby innej wiary i homoseksualistow a to mnie bardzo boli (choc mnie nie dotyczy) bo w panstwie wszyscy powinni byc rowni...

za czasow SLD tez było źle, były afery nie zaprzeczam ale to co sie teraz dzieje przechodzi ludzkie pojęcie! co chwile jakis minister odwolywany, burdel, mnostwo kasy NASZEJ kasy wydawanej na utrzymanie rządu, wiecej niz w poprzednich latach, poza tym mi po prostu nie odpowiada to zacietrzewienie ta konserwatywnosc i bezwzgledna surowosc rządzących, to nie ma byc państwo policyjne tylko demokratyczne, żeby człowiek nie mógł powiedziec co myśl ze strachu ze później bedzie go gonic policja tak jak sławnego bezdomnego Huberta jesli sie nie myle, chce żyć w nowoczesnym państwie na miare naszych czasow a nie w średniowieczu i zacofanych pogladach

Gość mam dosc Pisu

\"mi\" - podrozaly niektore produkty spozywcze - pogorszyly sie warunki kredytowe (przez to jeszcze nie wzielam planowanego wczesniej kredytu) - podrozaly mieszkania i dzialki - a planowalam cos sobie kupic - nie wspomne juz o tych 3 mln obiecanych mieszkan i pomocy dla mlodych malzenstw - zabieraja mi czesc zyskow z moich oszczednosci, ktore inwestuje w fundusze - nie dosc, ze sama to odkladam i staram sie jakos mnozyc to oni jeszcze mi czesc zabieraja

Nic sie złego nie stało:P Ludzie czy wy macie taką wybiórczą pamięć??? Czy np. jak rządziło SLD to było tak super ??:D Część osób nawet nie wie za co tak nienawidzi PIS: D, chyba dlatego że w niektórych kręgach jest to modne:O

a mnie to wali. Czytam wiadomosci i sie smieje. Na szczescie mnie to nie dotyczy. Nie mieszkam w Polsce - na szczescie. Nie wyjechalam do anglii zeby zarobic, po prostu wyjechalam dla siebie- zeby zyc wsrod normalnych ludzi w normalnych warunkach. Prace moge znalezc wszedzie. Do Polski bede wracac tylko na swieta

Myślę, że to nawet nie kwestia wybiórczej pamięci, tylko brak własnego zdania (niezależnie od wykształcenia) i całkowite poddawanie się temu, co serwują media (tak na marginesie: od dawna się zastanawiam, czy powiedzenie \"media=czwarta władza\" jest prawdziwe, w sensie... czy na pewno dopiero czwarta?). Da się zauważyć coś bardzo charakterystycznego. Ludzie zazwyczaj pieją na tych, którzy aktualnie są u władzy, natomiast to co się działo kilka lat wstecz nie ma już najmniejszego znaczenia (i było tak zawsze). Dokładnie tak samo jest niemal ze wszystkimi dziennikarzami - zawsze są antyrządowi, zawsze po stronie opozycji (czyli domyślnie... przyszłej władzy) niezależnie od tego co się dzieje i kto rządzi. Dziennikarz powinien być bezstronny, stanowisko tak prorządowe jak i antyrządowe jest niewłaściwe, bo to już polityka, która z rzetelnością informacji nie ma nic wspólnego. A ciemna masa (wyborcy) bez własnego zdania żyje tym, o czym się mówi w mediach, nie rozpatrując niczego \"długoterminowo\" (większość nawet się nad tym nie zastanawia :o ).

Gość synowa geja
Bo jak włączam tv czy biorę gazetę do ręki to czuję się zażenowana jak nigdy wcześniej. A to nie ja powinnam się wstydzić.

Gość kubusssssssss
no sorrry ale ten wstyd przed cała europa za naszych włodarzy.Niepotrafia sie zachowac -tylko jak buraki zacofane.I przyzwolenie na mieszanie sie do polityki ksiezy-niedopomyslenia. I nic nie robia z tego co obiecali, ciagle tylko kłótnie itp -pytam gdzie ta polityka prorodzinna,gdzie mieszkania???? poprostu wstyd przyznawac sie za granica ze jest sie z POlski

Gość synowa geja
Całe szczęście, że Halinka pojechała na wakacje i nikt już szyb nie tłucze! (To też z tych niedobrych mediów)

poza tym chyba nigdy nasze kontakty z innymi krajami nie były w takim stanie, żenada, to nie jest tak ze nie mam wlasnego zdania i sugeruje sie tylko tym co mowia media nie jestem ograniczona zeby nie umiec logicznie myslec i dostrzegac tego co sie dzieje

Gość bggchcvhgvhghgcfgf
nic. będę głosować na PIS.

Ariane84 ---> nie było tak źle???? :o - Rywingate - Orlengate - afera z prywatyzacją PKO - afera starachowicka - afera Pęczaka - afera sprzętowa - afera z Jakubowską - mafia paliwowa - mafia węglowa Wymieniać dalej? To tylko najważniejsze, lista jest baaardzo długa :o W ostatnich miesiącach poprzedniego rządu nie było TYGODNIA bez poważnej afery! A zdajesz sobie sprawę ile MILIARDÓW zostało w tych aferach utopionych? Dziesiątki, jak nie setki!! Żaden rząd nie jest idealny, wręcz daleko im wszystkim do ideałów, ale jeśli ktoś twierdzi, że obecny rząd jest gorszy (a zwłaszcza dużo gorszy) od poprzedniego, to już naprawdę musiał postradać zmysły 🖐️

Gość religia od października
będzie wliczać się do średniej ocen.

Wielbicielu ja nie napisalam ze nie było źle, wiem ze były afery tylko ile czasu rzady sprawowalo SLD, a PIS rządzi od niedawna i juz dzieja sie takie rzeczy, Giertych ministrem edukacji Lepper wiceministrem przeciez to zakrawa na jakas szopke juz nie wspomne o tym ze dzieki tej calej koalicji z Lepperem PIS zyskało sobie elektorat, a jak Lepper nie był potrzebny to został zdymisjowany, to ma byc normalny rząd? odechciewa sie ogladac wiadomosci ze strachu przed jakas kolejna seksafera

Gość synowa geja
Tanie państwo też pełną parą działa na tyle, że trzeba było zatrudnić ok 1500 dodatkowych urzędników w poszczególnych ministerstwach. To tworzenie nowych miejsc pracy tak? Jeszcze seksafery, wzajemne siebie nagrywanie to już chyba będzie standard. Każdy poseł już chyba ma coś do ujawnienia, i na kogoś haka. A co na to opozycja???

a ten stosunek do innosci? do homoseksualistow .. jesteśmy w Unii a poglady na te sprawy naszego rządu sa godne pożałowania:O

Ariane84 ---> tak, do tej pory kontakty z innymi krajami były w miarę poprawne, bo godziliśmy się na wszystko, czego chciała zagranica, z koszmarnymi warunkami wstąpienia do UE włącznie. Gdyby ktoś wtedy naprawdę bronił polskich interesów, też nie byłby lubiany a kontakty nie byłyby najlepsze 🖐️

Gość synowa geja
no, Prawo i sprawiedliwość, z partią gdzie wielu posłów ma na pieńku z prawem egrhhhhh

ok Wielbicielu tak uważasz szanuje to :) pozwól ze zostane przy swoim zdaniu :) wazeliniarstwo wobec USA chyba łączy oba rządy, poprzedni i obecny

Ariane84 ---> porównujesz afery SLD z seksaferą??? :o Co ma wspólnego afera obyczajowa z aferą gospodarczą, gdzie giną miliardy złotówek? Czy Ty wiesz o czym mówisz? Jak chcesz krytykować i porównywać, to chociaż dobierz odpowiedni kaliber argumentów :o

Gość synowa geja
Lepper z Giertychem pfff A jak miałam już ndzieję, że ten Legutko sprawdzi się na stanowisku to od razu wypłynęla sprawa z tą nieszczęsną religią. Facet chce a i tak nie może. Katoland...

Gość synowa geja
A cała dziwna afera z CBA to oczywiście nieporozumienie, które niebawem będzie nam wyjaśnione. Ciekawe tylko czemu Ziobro, ma taką nietęgą minę.

Mnie osobiście: - zaczęłam się czuć jak obywatelka nie IV RP, ale IV kategorii, bom bi, nie mam dzieci ani męża, nie chodze do kościoła itd. Nieważne, że płacę podatki, nic od państwa nie ciągnę, studia sama finansuję, mieszkanie sama kupuję itp. - i tak nie jestem patriotką (bo nie popieram PiS), prawdziwą kobietą (bo - o zgrozo - żyję na kocią łapę i używam środków antykoncepcyjnych) ani Polką (bo myślę o emigracji). - widzę, jak rząd przepieprza wzrost gospodarczy - już inflacja i stopy ruszyły w górę, a giełda wyhamowała. Dalej będzie jeszcze gorzej. - jak jadę za granicę, to wsyt się przyznawać, skąd jestem - z powodu polityków właśnie (sama się lecz, autorko, chyba że nigdy nie wychyliłaś nosa poza swoją pipidówę i masz gdzieś to, co o nas myślą i mówią na świecie). - co chwilę ktoś próbuje sięgać do mojej kieszeni - a to akcyza na paliwo, a to OC. - wiadomości powoli przestają dać się oglądać - ja rozumiem, że politycy wszystkich opcji kradną, ale przynajmniej takie Millery nie puszyły się pod sztandarami nieskazitelnej moralności - słowem poziom hipokryzji władz przekroczył moją wytrzymałość.

Wielbiciel-> nie porownuje tych 2 afer, w temacie topiku pyta sie autorka co zle zrobilo mi PIS, wiec pisze co mi przeszkadza w obecnych rządach, nie chodzi tutaj o porownanie poprzedniego i obecnego rządu

Ariane84 ---> napisałaś \"nie było super ale nie było też tak źle jak jest teraz\" - by to stwierdzić, musiałaś porównać obydwa rządy i ich afery i w Twoim porównaniu obecny rząd wychodzi o wiele gorzej, no świetnie :o 🖐️