Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SUUPER

Iel kosztuje wesele???? Ale wiejskie

Polecane posty

Gość SUUPER

Chodzi mi o wszystko ale takie zwykłe wiejskie wesele czyli w remizie strazackiej na ok 200 osob kapela fotograf i kamerzysta noi czasem jeszcze sa tez górale bardzo prosze o cene tak z przyblizenie:D zgory wielkie dzieki. Aha i ile sie daje na zapowiedzi i ksiedzu na słub??

Ile kosztuje takie wesele to niestety się ni orientuję - napewno mniej niż w jakiejś restauracji. A na zapowiedzi to przeważnie 50 zł :)

Gość lili bazili
moje będzie organizowane w sali w internacie, na ok 120. koszt w przybliżeniu 20-22 tys., czyli na 200 osób 30tysięcy napewno

Gość lili bazili
no może trochę mniej niż 30:)

moje nie bedzie w remizie ani internacie ale bedzie okolo 150 osob okolo 40 tys nas wyniesie..nie wiem jeszcze dokladnie bo wszystkiego jeszcze niemamy zalatwionego...ale narazie mamy sale za ktora placimy 3500 ale sala jest nowa dopiero wybudowana dlatego drogo...i szukalismy zeby miec swoje kucharki..do tego zespol bo tyle mamy zalatwione to koszt juz 10 tys. a w remizie nie wiem..a nie lepiej tansza sale zamiast remizy? duzo jest takich...

wesele w domu weslnym w okolicach radomia w czerwcu br bylo pierwsze wesele...wiesz sala 3500 kucharki 2700 zespol 2100 ale oszczedze na owocach za to i warzywach bo rodzice maja sklepik z tym wiec ceny beda nizsse jak tat zalatwi i takie tam no a ogolny koszt podalam tak na oko bo nie znam na razie wszystkich kosztow takze wiesz

..prawdą też jest,że salę na wesele/z zapleczem kuchennym,chłodnią/można wynająć już za kilka stówek+ opłata za prąd,gaz,wodę.Ta sala za 3500,jak piszesz to chyba w jakimś pałacu.

nie nie jest w palacu..niestety w tamtych okolicach tak biora...a nie musisz od razu rzucac sie z dogadywaniem...

poza tym sale dostaje od 1 do 7 pazdziernika wiec mam ja tydzien...wiec sory..ale dziewczyna sie pytala wiec odpowiedzialam..po drugie...moja sprawa ile place...po trzecie takie sale jakie nam sie podobaly w tych okolicach tyle kosztują

..wszystko fajnie,ale ono nie cygani i tak jest jak pisze,a salę dostaje się też na tydzień...mówimy wszyscy zgodnie z tematem.\"Ale wiejskie\".Zrozumiałe jest,że aby było taniej trzeba dużo rzeczy samemu przygotować,a na to potrzebny jest czas...i zaplecze kuchenne,dobra kucharka z pomocnikami np.za 1500 PLN..cdn.

Gość uwierzyc nie moglam
uwierzyc nie moglam jak mi znajoma powiedziala ze za wynajecie sali zaplacili 10 tys zl dla mnie szok, sala piekna ale nie za taka cene.

Gość do widzenia madame
ja mialam takie, tylko remiza miała chłodnie, lodówki, całe zaplecze kuchenne- wiec po co restauracja? w restauracji zazwyczaj robią przyjęcia na ścisle określoną liczbę osob - a my wolelismy kucharkę, która robi jedzenia na MNIEJ WIECEJ iles tam osob. remiza - ok. 1000 kucharka - 1200 pozostale rzeczy, jak fotograf (400zł) i kamerzysta (500 zł), muzykanci (1000 zł) nie różnią się chyba od innych miejsc ...

Gość mój fotograf wzial
1200 , ale zdjecia sa przesliczne, oryginalne, z duchem jak u mmurrayphotography :) I tak tanio, bo inny za to samo chciał dwa razy tyle. Na fotkach nie ma co oszczedzać, to najpiękniejsza z pamiątek.

Gość wiejskie wesele
Mieszkam w małej wiosce na mazowszu mamy tu salę na 200 osób, ale szczerze mówiąc w tych czasach mało kto chciałby mieć wesele w takich warunkach (1 toaleta, stoły ze zwykłych desek, itp) moje wesele będzie kosztowało ok 35 tyś,Za salę i catering, - płacimy 80 zł myślę że to nie jest wysoka cena od osoby.Do tego kapela 2,400zł, foto, video, limuzyna - ok 3,000zł, no i alkohol ok 5,000zł

Gość Daria...85
Ja mieszkam w malopolsce i za sale w remizie place ok 1500 (razem z poprawinami).Za dwodniowa impreze na ok 150gosci zaplacimy ok 30tys:/

...kapela weselna/cztery duszyczki,w tym jedna laskowata,bębny akustyczne nagłośnione../1900 PLN za jeden dzień...cdn.

Gość szok.sads
w hotelu cyprus robila kolezanak a to jest pod Warszawą i wcale niedrogo wysżło

Gość przedwojenna85
tez mam w OSP- 120 osób -2 dni wynajęcie sali 1000 zł + 3,5 od tzw.talerzyka kucharki 24 zł/osoby= ok 3000 ceremonia slubu 400 zł zapowiedzi 50 zł orkiestra dośc droga bo 4000 za 4 osoby (ale tak sie to u nas w łódzkim przedstawia) samochód własny-dekoracja własna zaproszenia równiez robie sama poszukuję kamerzysty i forografa

Gość ja też płacę za salę 3500
i jeszcze plus światło. żeby wynająć salę na 250 osób z zapleczem, chłodniami itp. za 1000 zł to nie widziałam takich ofert. u nas poniżej 2 tys nie schodzą.

Gość ja też płacę za salę 3500
ceny od talerzyka nie różnią aż tak bardzo u nas (małe miasto, ja akurat jestem ze wsi) i np. w tańszych lokalach w warszawie tylko że właściciele tych u nas nie widzą różnicy w wygladzie lokali w stolicy a tych swoich... a co do kosztów to można zrobić drogie wesele z kucharką (nie oszczędzać na jedzeniu itp.) i tanie w lokalu (wybierając najtańszą wersję) więc to zależy na co kogo stać. myślę, że z lokalem zawsze można się dogadać. moja siostra była na weselu kuzynki jej męża w warszawie i było ono zrobione tak jak na wsi (młody to warszawiak ale strasznie mu się spodobały wiejskie wesela) i dania były podawane na półmiskach a nie porcje na talerzach jak zazwyczaj, zamówił zespół ze wsi, stół wiejski itp. (dla nas to normalne wesele było, dla niego i jego rodziny natomiast ogromna atrakcja).