Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jolkaszprolka

JAK TO JEST Z DUPLIKATAMI KARTY SIM ?

Polecane posty

Gość jolkaszprolka

jesli ktos ukradnie telefon i bedzie uzywal tego numeru (moze jest na tyle glupi) i mi wydadza duplikat karty to co wtedy ? beda dzwonic raz do mnie raz do niego ? a moze tu i tu na raz ?

Gość ale brednie gadaszz
jak blokuja ? ! jesli nie wyrzuci to ta skradziona jest wazna

Idziesz do sieci , albo dzwonisz , i mowisz ze zgubilas karte albo ze ci ja ukradli i wtedy tamta blokuja i daja ci nowa . Niewiem jak teraz ale dawniej kosztowalo to chyba 30 zl .

Gość mc_czarnulka
buheheh co Ty gadasz? zeby dostac duplikat idziesz do salonu swojej sieci i oni po weryfikacji twoich danych daja Ci duplikat z tym samym numerem i automatycznie blokuja tamta karte, blokuja SIM a nie numer tłumoku

Gość mc_czarnulka
dokładnie outsider

Gość operator sieci era
jestem fachowcem w tych sprawach i prawda jest inna. my jako era nie jestesmy w stanie tego tak naprawde zablokowac. Jesli ktos nie wywalil karty to moze byc czasami tak ze dzwonic bedzie sie do tej skradzionej osoby (ale tylko czasami)

Gość mc_czarnulka
A ja pracuję w Orange i u nas jest to możliwe i nawet ja miałam taka sytuacje ze skradzionym telefonem i wszystko mi zablokowali, płaciłam 30zł

Gość mc_czarnulka
dokladnie. cieniasy z was

Gość hahaahh ja to wiedzialem od
lat ze era to cieniasy. Idea jest duzo razy lepsza.

jeśli chodzi o erę to musisz iść do punktu lub sklepu ery ewentualnie salonu (duze kolejki) i poprosić o zablokowanie kart sim. podajesz numer telefonu imię i nazwisko właściciela oraz hasło. Wtedy konsultant w Twoim imieniu prosi o blokadę kart sim mozesz też zrobić to sama poprze BOA. natępnie w ciagu tygodnia musisz odebrać duplikat kart sim operacja jast płatna koszst 30,50 gr. Jeśli zgubiłaś też telefon możesz też zablokowac numer imei ale wtedy telefon nadaje się już tylko do śmieci. Chyba że był to jakiś starszy model i złodzieje zdążyli zmienić numer imei. pozdrawiam