Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak tylko...

Cukrzyca - przekazanie genów

Polecane posty

Gość tak tylko...

Witam!!! Jestem w 7 miesiącu ciąży i coraz bardziej zastanawiam się nad tym jakie jest prawdopodobieństwo, że dziecko odziedziczy chorobę po ojcu. Mąż cukrzycę ma nabytą - powikłanie po grypie. Choć znam przypadki gdzie w takiej sytuacji dziecko jest zdrowe to nadal nie wiem nic konkretnego. Nigdzie nie potrafię znaleźć informacji na ten temat i mam nadzieję, że uzyskam tu jakiąś konkretną odpowiedź.

Gość jeśli mąż miał nabytą
to nie ma obawy

Gość tak tylko...
czyli mogę spać spokojnie?? To znaczy, że nie mam się czym martwić?? Dzięki za szybką odpowiedź.

Gość garbata
Nie ma czegos takiego jak genetyczne dziedziczenie:)mozna ja sobie wypracowac,jezeli przekazemy te same sposoby myslenia,no i sposoby spozywania posiłków:)cukrzyca zreszta jest wyleczalna

Gość garbata
A czym tu się martwić???

Gość jeśli mąż miał nabytą
Garbata, cukrzyca nie jest wyleczalna, zalezy od jej rodzaju, ale większość niestety nie jest i nie jest to sprawa spożywanych posiłków tylko zaburzenia pracy trzustki, a tego psiłkami nie da się załwtić, tylko lekami. Też popieram naturalne metody, ale wtedy kiedy są one możliwe. Jesli mąż ma faktycznie nabytą to jego materiał genetyczny jest zdrowy, tylko trzustka uszkodzona

Gość tak tylko...
Garbata - cukrzycy insulinozależnej nie wyleczysz. Mąż choruje od 11 roku życia i wież mi wiedział by o tym. Są różne próby i naukowcy cały czas pracują nad wyleczeniem ale jak narazie nie ma takiej metody która wyleczyła by cukrzycę.

Gość tak tylko...
Garbata- jak to czym się martwić. Każda matka troszczy się swoje dziecko i nie chciałaby żeby jej dziecko było naco kolwiek chore.

Gość garbata
A ja jakoś lecze cukrzyce:)co Ty mi bedziesz powtarzac po lekarzach:)miałem juz z nimi wiele starc ale i tak wyszło na moje,:)wiem co pisze:)

Gość garbata
Nie ma sie o co martwic,dziecko wcale nie musi byc chore wszystko zalezy od Ciebie:)

Gość tak tylko...
jeśli mąż miał nabytą - no powiem ci szczerze, że w taki sposób to nawet nie myśleliśmy. Tak na chłopski rozum to faktycznie tak jak piszesz przy nabytej powinien materiał genetyczny być czysty ale tak to jest jak nie ma z kim o tym pogadać ;)

Gość tak tylko...
garbata - mąż też leczy cukrzycę co nie znaczy, że się wyleczy. Leczenie to nie zawsze jest równoznaczne z wyleczeniem. Bo jak inaczej nazwiesz przyjmowanie 3 razy dziennie insulinę czy stosowanie specjalnej diety??

Gość garbata
słuchaj wiem co pisze,juz zeby zjadłem na tym,lekarze tylko wzruszaja ramionami,trzeba poprostu pobudzic cukrzyce do pracy,a zreszta cukrzyca to tylko główny organ produkujacy insuline,najnowsze badania wskazuja ,że produkuje ja również mózgi inne organy:)

Gość tak tylko...
A co to ma znaczyć wszystko zależy ode mnie?????

Gość garbata sami piszesz
że leczysz cukrzycę, ale jej w takim razie nie wyleczyłaś. Cukrzycy nie da sie wyleczyć niestety. Mam kolegę, on ma cukrzycę, jego siostra i ojciec, tu niestety sprawa jest genetyczna, nie ma jak od tego uciec. Organizm nie wytwarza odpowiednich hormonów, a jak te hormony wedłu Ciebie zastąpić?

Gość garbata
Ja jednak wyleczyłem nie jedna cukrzyce i z podawania 3x dziennie po 10jednostek insuliny mozna było zejsc do zera:)czyli mozna???

Gość garbata
jak to nie wyleczyłam???lecze i wylecze:)a po co zastepowac hormon???trzeba pobudzic czustke do pracy i hormon bedzie:)

Gość tak tylko...
Po pierwsze cukrzyca to choroba a nie organ do produkcji insuliny (hahahahaha) Takim organem jest trzustka a mózg tylko przesyła dane ile ma jej wytwożyć. Ale jak chcesz to pobbudzaj. Powodzenia. Jak trzustka jest uszkodzona to nie ma mocnych nie będzie funkcjonować tak jak powinna.

Gość garbata
a kto mówi że cukrzyca jest organem???No to pobudzam ,sa mocni:)ale jak ktos chce sie meczyc jego sprawa jego wybór:)

Gość cukrzyca jako organ
????/ Cukrzyca to choroba, a trzustka to organ produkujący insilinę i glikogen

Gość tak tylko...
" zreszta cukrzyca to tylko główny organ produkujacy ..." - to tylko twoje słowa garbata

Gość garbata Twoja wypowiedź
garbata słuchaj wiem co pisze,juz zeby zjadłem na tym,lekarze tylko wzruszaja ramionami,trzeba poprostu pobudzic cukrzyce do pracy,a zreszta cukrzyca to tylko główny organ produkujacy insuline,najnowsze badania wskazuja ,że produkuje ja również mózgi inne organy

Gość garbata
przejezycznie:)a ty sie widze czepiasz szczegółów ,a nie zalezy Ci na prawdzie tylko żeby sie posprzeczac na nie!!!wiem co pisze mam przykłady i skutki sa bardzo dobre

Gość garbata jaki typ cukrzycy miał
???/

Gość tak tylko...
bez obrazy ale uśmiałam się nieżle czytając tą wypowiedź :D

Gość tak tylko...
nie garbata ja nie chcę się kłucić tylko czasami głupoty piszesz.

Gość garbata
pisze w pospiechu bo jestem w pracy,ale wiadomo o co chodzi,a Ty czepiasz sie nie wyleczenia cukrzycy tylko czychasz na przejęzyczenie rozmówcy:)heh

Gość tak tylko...
A właśnie jaki typ miałaś???

Gość garbata
głupoty????Nie tobie to oceniac:)pisze jak jest,a ty nie wiem co taka przeciwna jestes wyleczeniu cukrzycy???wiec trudno niczego nie mozna robic na siłe:)ludzie czasami tak bardzo przyzwyczaja sie do chorób że nie chca z nich rezygnowac:)

Gość tak tylko...
Nie czycham zresztą nie tylko ja zauważyłam to "przjęzyczenie"