Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cloridia

sposób na za duże buty !??!

Polecane posty

Gość cloridia

witam! kupiłam ostatnio buciki, balerinki, w takim oto stylu: http://www.allegro.pl/item226752406_super_modne_nowe_balerinki_atmosphere_roz_38.html (mam na dzieję, że to dozwolone, wklejanie linków z allegro) :) był to mój rozmiar, długość wkładki się zgadzała i podejrzewam że mniejsze byłyby na mnie za małe. jednak te okazały się ciut za duże. podejrzewam, że taki ich urok i w takim modelu stopa i palce zawsze lecą do przodu. bo u mnie tak się dzieje i przez to między mą pięta a tyłem buta tworzy się przestrzeń, dziura.. wyglądają przez to jakby były za duże. przykleiłam do nich tzw. zapiętki ale to niewiele dało i dalej mi stopa lata w tych butach.. co mam zrobić? bardzo mi się podobają te buciki i chciałabym je zatrzymać. czy znacie jeszcze jakiś sposób na dopasowanie butów???

wszyj sobie gumke na kostke, albo nieco nizej albo \'pociasnij\' ich przednia czesc. ewentualnie idz do szewca oni pomagaja ale nie wiem czy w przypadku botow z materialu tez cos poradza

Gość cloridia
dzięki :)

Gość cloridia
jeszcze jakieś pomysły?? :)

Ja słyszałam o takich specjalnych wkładkach silikonowych do butów,żeby stopa nie leciała do przodu.Ponoć te wkładki zdają egzamin przy butach na obcasie,bo są antypoślizgowe.Gdzieś o tym kiedys czytałam.Musiała byś popytać w sklepach obuwniczych.Zycze powodzenia :-)

Gość no oczywiscie
no to przeplacilas ostro.w anglii marka atmosphere jest sprzedawana w najtanszym mozliwym sklepie pt.primark i takie cos kosztuje tu ok 6 funtow, czyli na zlotowki ok 33 zl. bez wyjatkow zawsze sa niewygodne i rozpadaja sie w oczach po kilku nalozeniach.oddaj

To prawda, atmosphere sa bardzo tanie, ale wcale nie sa niewygodne ani sie szybko nie rozpadaja, mam 2 pary balerinek z primarku i jedne nosze juz rok (a poniewaz sa bardzo wygodne, to byly naprawde czesto noszone!), drugie mam juz pol roku i tez sa wygodne ani nic im sie nie stalo. Mam tez jedna pare kozakow Atmosphere i tez juz duzo przeszly a wciaz sa niezniszczone i bardzo wygodne.

Gość cloridia
dzięki za wyrażoną opinię.. :) też mi się one wydają stabilne i dobrze zrobione.. tylko głupio się dopasowują do stopy.. no cóż, coś wymyślę :):):)

Aha, co do tych balerinek, ktore nosze juz od roku, to one sa bladoniebieskie z materialu wiec szybko sie brudza i czesto je piore w pralce. Nic sie jeszcze nie odkleilo ani nie rozpadlo. Co do butow to nie wiem jak Ci pomoc, bo mam identyczny problem. Kupilam sobie buty w takim samym stylu i nawet nie na e-bayu, ale nie chcialo mi sie mierzyc, wzielam po prostu moj numer i sa za duze :( A szkoda, bo bardzo mi sie podobaja, ale chyba je sprzedam na e-bayu. Zeby jeszcze mialy palce to bym tam czegos napchala i juz, ale w tym przypadku to nie wiem czy cos da sie zrobic...

Gość cloridia
może spróbuj tak jak ja wkleić do środka zapiętki. moze Tobie pomogą :):)

Gość upupupupupupupu
up up

a mnie wszytskie moje balerinki obcierają (z 3 pary) !!! do tego zaczynają też inne buty i teraz już wszytskie prócz adidasów niszczą mi stopy. Każde kryte z tyłu buty zdzierają mi skórę do krwi. Później mam tam strupy, zgrubienia, mozole. Czy tylko ja tak mam? Próbowałam zapiętek skórzanych i efektów nie widzę. Może silikonowe ze scholla? Próbował ktoś?

Gość zzzzzzzsssssss D
Co do za dużych butów to wystarcza najzwyklejsze wkładki, tylko zależy ile są butki za duże, jeśli na gwałt wepchasz kolo pięty palucha to wtedy takie grubsze do 5mm, a jesli ciut tylko to zwykle ;) Co do obcierających butów to znam ten ból :P ale to jest wina zazwyczaj wadliwych butów, źle zszyte piety, bądz uformowane. Albo kupujesz za duże buty :> i podczas chlebotania obcierają straaasznie. Proponuje na poczatek plastry naklejać, a jakiedy już będzie stupek to zawsze trybiotykiem, albo maścią na odparzenia. Aaa i jeszcze mozna buty w skarpetach rozchodzić po domu, by sie uformowały ;)

Gość kaaikakak
na obcierajace do kriw moja mama mi pokazala sposob, niewiem czy u was pomoze ale moja kladzie pieta na brzegu stolka i nawala w wewnwtrzna str młotkiem;) moze smieszne ale ubija sie wtedy ten szew co czesto tam jest i skora miekknie i nie obciera;]

Gość kaaikakak
kup plyn do rozbijania butow;] sa takie w spreju w klepach obuwniczych;) psika sie i chyba wklada w prawidla na noc;)

Gość xreggae92x
Ja kupiłam sobie takie śliczne czarne satynowe obcaski. 36 było za małe a 37 w domu okazały się ciut za duże. Byłam w nich na weselu już ale masakra spadały mi. Stwierdziłam żeby do nich zapiecia paski dorobić. Ale szewc jeden z drugim okazali się amatorszczyzna i nawet mi nie pozwolili dokończyć zdania i usłyszałam "NIE ROBIMY" to fak ju kij im w oko... Postanowiłam sobie kupić czarną satynowa wstążkę, wziąć paski ze starych butów, obkleic lub przyszyc ta satynke i tatuś złota rączka ładnie mi przyszyje do bucików i mam nadzieję spadać nie będą. Dziękuję do widzenia:):*

Gość kawałek gabki wsuń
do przodu buta tam gdzie palce-ilosć musisz sama dopasować,nic nie obciera,a stopy maja komfort

Gość buciara
A mi na obcierajace buty (szczegolnie baletki ) pomagaja PODpietki takie wkladki podnosza piete o ok 5mm i krawedz buta ladyje tam gdzie trzeba czyli w naturalnym zaglebieniu powyzej piety a nie wyzej i nie obciera ;) A tak w ogole to nie warto porywac sie na scholla bo sie tylko przeplaca a np. w ccc sa bardzo dobre wkladki duzy wybor i dobra cena I jeszcze dorzuce ze tez mam buty atmosphere i jak sie o nie dba to nawet przy sporej eksploatacji zdaja egzamin. Troche gorzej jest z trampkami ale nie mam pretensji bo cena rzeczywiscie ogranicza sie do kilku funtow wiec czego tu wymagac.