Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czekam_i_czeeeekaaam

Dlugosc czekania na wizyte u ginekologa

Polecane posty

Gość czekam_i_czeeeekaaam

Moze to glupie pytanie, ale dzwonilam juz do 2 ginekologow i wizyty sa na pazdziernik/listopad (panstwowo), a mi zalezy na czasie. Nie wiem czy to przypadek ze tak trafilam, czy tak zazwyczaj sie czeka. Teraz planuej zapisac sie prywatnie do ginekologa w innym, duzym miescie, ale nie chce mi sie dzwonic do kazdego i odkładac sluchawke gdy dowiem sie ze jest wolne dopiero jesienią. Ile wy zazwyczaj czekacie na wizyte u prywatnego ginekologa?

Gość slusznie sie wkurzyl-
nie wiem bo nie bylam ,nie ide i nie pojde..phi!! a po co mi to!!:P

Gość czekam_i_czeeeekaaamUUP

Gość idz do jakiejś innej przychodz
ja w przychodni w której byłam w ramach funduszy na wizytę czekałabym 5 minut, gdyby nie to, że w momencie rejestracji miałam okres i mogłam przyjsć dopiero za tydzień. Ale to mała rozwijająca sie przychodnia. W dużych jest oblężenie, a jakoś usług taka sama

Gość czekam_i_czeeeekaaamUUP

teraz zwykle czeka sie cos ok miesiaca,,, no chyba ze idziesz prywatnie... ale znam jedna przychodnie w wawie gdzie zapisujesz sie np w poniedzialek a we wtorek masz wizyte

a u mnie w przychodni nie ma takiego czegos jak zapisywanie sie do gina przychodzi, idziesz do rejstracji po karte i czekasz na swoja kolej jak nie ma nikog to od razu wchodzisz;)

Gość do lonaa
a gdzie w warszaiwe jest ta przychodnia??? panstwowa???

Gość ** ** ** ** ** ** ** ** **
zazwyczaj jest tak, że sa godziny gdy lekarze przyjmują osoby zapisane na konkretne godziny i takie gdy przyjmują osoby które zgłosiły się danego dnia do rejestracji po numerek...nigdy nie czekam na wizytę u ginia idę do przychodni 30minut przed tym jak zacznie przyjmować trafiam do kolejki i w zależności od farta czekam od pół do półtorej godziny (ale raczej pół). nigdy nie umawiam się na wizytę wcześniej na konkretna godzinę, bo wtedy właśnie są takie terminy jak piszesz..zadzwoń i zapytaj w przychodni jak się można szybko dostać do lekarza (bo taka możliwość musi istnieć bo np na postinor ma sie 72h a nie tydzień)

u mnie państwowo czeka sie jeszcze dłużej :O dlatego ja chodzę prywatnie mój lekarz przyjmuje tylko w środy i w soboty i wystarczy ze zadzwonię dzień wcześniej

Gość no takKKKKKKKKKKK
i w naglych przypadkach ( jak tych 72h) przyjmuja, gorzej jesli np mi zalezy na tabletkach antykoncepcyjnych w miare szybko..a musze czekac rowniez do pazdziernika... a to przeciez nie jest nagly przypadek rownie dobrze moge uslyszec "prosze kochac sie 2 miesiace w gumkach jeszcze" ehhhhhhhhhhhh

Gość ** ** ** ** ** ** ** ** **
postinor to nie jest żaden nagły przypadek :P przynajmniej tak mnie oświecili w szpitalu na ostrym dyżurze ginekologicznym infekcje ginekologiczne rozwijają się bardzo szybko, a tez nie są nagłe i można z nimi choć i pół roku, ale lepiej iść szybciej i też dlatego do ginekologa powinien być sprawny dostęp no i ja np nie wyobrażam sobie robienie cytologi u pań z nieregularnym cyklem, prawidłowo czyli kilka dni po zakończeniu krwawienia miesiączkowego gdy na badanie trzeba się zapisać miesiąc wcześniej...jak przewidzieć datę wizyty!!?? szukajcie dobrych przychodni, bo darmowy dostępny od reki giń należy się wam jak psu zupa

Gość no takKKKKKKKKKKK
no i tu sie zgadzam.. powinien.. ale szkoda ze tak nie jest:(

Gość ja chodze do publicznej
i czekam max tydzien rejestruje sie wygodnie przez telefon recepty zwykle wypisuja lekarze bez wizyty jesli chodzisz regularnie co 3-4 miesiace bez problemu nagle przypadki typu postinor wchodza natychmiast bez rejestracji i kolejki:P to jest we wroclawiu na podwalu:P

W państwowej nie ma co... ja się zapisywałam w lipcu i mam wizytę dopiero w listopadzie. Dobrze, że mi nie zależy na czasie.

Gość szukajcie po różnych przychode
niektóre są prywatne, ale mają podpisaną umowę z funduszem zdrowia i przyjmuja nieraz od reki bo chetnych nie ma. Ja poszłam do takiej przychodni i miałam i ginekologa i okulistę od ręki

Gość trzeba szukac
w mojej przychodni (sprywatyzowana, kontrakt NFZ) mam wizyte tego samego dnia lub na drugi, szukaj a znajdziesz :-)

Gość gość
Ja akurat nie mam tego problemu ponieważ zdecydowałam sie wykupić pakiet w LuxMed. I powiem Wam szczerze ze jesli chodzi o czas oczekiwania na wizytę to max 3 dni.

Gość gość
My tez bez zastanowienia zdecydowałam sie na taki pakiet. Uważam ze to mega dobre rozwiązanie zwłaszcza kiedy zalezy nam na szybkiej wizycie bez kolejek.

Gość gość
No tak, czasami ten czas oczekiwania na wizyte jest bardzo długi. A przecież jak msz wykupiony taki pakiet medyczny to na pewno o nic nie musisz sie martwic. Polecam.

Gość gość
Ja wykupiłam pakiet pediatryczny i powiem szczerze ze nie wiedziałam ze tak to dobrze działa. Teraz już nie martwię się o kolejki do lekarza. Bardzo mnie takie rozwiązanie cieszy.

Gość gość
A co ma pakiet pediatryczny do ginekologa - z tymi reklamami to już przesadzacie.

Gość gość
Ja powiem Wam ze w LuxMed macie portal pacjenta i własnie przez ten portal mozecie bez problemu zapisac sie na wizytę.

Gość gość
Ja zawsze mam partnera podczas każdego badania cipki i wspierał porody. Mam prawo do takiej obecność bo decyduje zawsze pacjent gdy wyprasza ginekolog osobę bliską jest zboczeńcem..... Badanie u ginekologa: Lekarz rozpiął rozporek Andrzej Plęs a.ples@nowiny24.pl

Gość gość
Gdy nie ma potrzeby nie chodzimy do ginekologa bo często zakażają bo rękawiczki chronią tylko ginekologa!

Gość Nina Kowalska
O to to! Portal Pacjenta Lux Medu to dla mnie też cudowne ułatwienie życia! Teraz wystarczy mieć pod ręką telefon i umówić się online przez aplikacje, a na wizyty nie czeka się miesiącami, tak jak w przypadku nfz-u. Świetna sprawa! Tak samo odbieram wyniki badań, wszystko przez aplikacje.

Gość gość
Musze dopowiedzieć, ze na taką wizytę mozesz zapisac sie przez portal pacjenta. To bardzo proste, więc z pewnością bedzie to też duże ułatwienie dla Ciebie. To wygoda.

Gość gość
To prawda, ja tez sie z tym nie spotkałam.I powiem Wam ze jestem bardzo zadowolona z LuxMedu. Nie mam problemów z dostaniem sie do lekarza.

Gość gość
Ja uważam ze lepiej jest po prostu wykupić sobie taki pakiet medyczny i bez stresu po prostu zacząc leczyc sie bez kolejek i u specjalistów. DO tego tutaj zapisując sie na wizyte mozesz korzystac z portalu pacjenta.

Gość gość
Dobre rozwiazanie z tym pakietem medycznym to na pewno sie Wam przyda. Tutaj nie mozna narzekać na brak lekarzy specjalistów. Polecam.