Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kwasia

zaparcia na poczatku ciązy - help!

Polecane posty

Czesc:) jestem w 6tc a mam straszne zaparcia, załatwiam sie może dwa razy na tydzień. Rzuciłam fajki i kawę, i szczerze mówiąc wcale mnie do nich nie ciagnie, a iwadomo ze codziennie byłam ranoi w wc jak tylko zapaliłam :) czy miałyscie podobnie i co mam z tym zrobić? dzisiaj idę do gina, ale może macie dla mnie jakies dobre rady dodam , że jem owoce, warzywa, unikam białego pieczywa, nie jem mięsa bo mnie rzuca......staram się zdrowo odzywaić ale zaparcia jak są tak są....

jem :) i nic:) wszystkie moje dawne sposoby zawodzą a czy np. mogę napić sie ziołek przeczyszczających?

Gość ja brałam
duphalac.syrop do kupienia w aptece bez recepty.przepisała mi go moja lakarka jest bezpieczny dla kobiet w ciąży,nawet dla niemowląt

Polecam czopki glicerynowe, bezpieczne, a działają prawie natychmiast. Mnie ratowały calą ciążę :) Herbatek przeczyszczających nie wolno. Możesz też jeść suszone sliwki, otręby owsiane i activię. Mi jeszcze pomagały takie deserki dla dzieci z gerbera (w słoiczkach) właśnie ze śliwek. Musisz zmienić dietę, a jak już nic nie pomaga to czopek.

Gość z_lasu
Woda z miodem i cytryną. LETNIA! Nie zimna, nie gorąca. Łyżeczka miodu i parę kropel cytryny na kubek wody. Pić codziennie na czczo. To nie jest środek przeczyszczający, więc nie oczekuj natychmiastowego efektu. Zazwyczaj pojawia się dopiero po kilku dniach. Mi to bardzo pomogło (a przy tym jest smaczne). Jeśli piję codziennie - problem nie wraca. Ale miałam tygodniową przerwę i zaparcia wróciły. Pozdrawiam.

Gość grapefruit
codziennie wieczorem zjesc grapefruita z biala skorka, czyli niedokladnie obranego- 100% gwarancji, ze sie rano zalatwisz :)