Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Manianaaaaaa22

Silica... i uczuleie!?

Polecane posty

Gość Manianaaaaaa22

Hej..ja mam pytanie, czy mozna byc uczulonym na Silice (preparat wzmacniajacy paznokcie wlosy i poprawiajacy wyglad skory). Moze na jakis skladnik np. skrzyp polny ? Nie wiem czy moge brac dalej te witaminki gdyż, kupilam niedawno i wzielam juz 4 tabletki (dziennie jedną), czwertego dnia wieczorem zrobilo mi sie straszne uczulenie ;/ duuze swedzace bable i dookola czerwone plamy. i to na calym ciele. Nie wiem czy to od tego, bo tego dnia jeszcze smarowalam rece i ramiona jakims preparatem na krosty i smarowalam sie mascia na korzonki. wiec nie wiem teraz czy moge dalej brac silice? mozecie mi cos doradzic ?

Gość Manianaaaaaa22
?????????

moja mama ma np ostre uczulenie na skrzyp polny... i objawia sie wlasnie czerwonymi plamami i jakas dziwna wysypka

Gość Manianaaaaaa22
ale mozliwe ze dopiero po 4 dniach mnie wysypalo!?

Gość Manianaaaaaa22
haaalo ?

nie wiem kiedy u niej sie pojawialo, ale moze byc po 4, bralas mala dawke... odstaw na kilka dni i zobaczysz czy zniknie. ale uzywaj tych kremow co uzywalas, jak nie zniknie znaczy sie krem jest winny...

Gość Manianaaaaaa22
zniklo... ale odstawilam takze ta paste po ktorej prawdopodobnie wyskoczylo mi te uczulenie (pasta na krosty) ;/ i teraz nie wiem. moze zaryzykowaci wziasc silice ? bardzo dobre efekty przynowsi... wzmacnia wlosy.

Gość nie licz na to
Silica wzmocniła Ci włosy po 4 dniach stosowania????? Ja żarłam ją z pół roku i zero efektów

Gość Manianaaaaaa22
'nie licz na to' wlosy nie, ale ppaznokcie owszem ;p

Ja też długo brałam ten preparat, zero poprawy włosów, a paznokcie, jakby od tego, jeszcze bardziej się rozdwajały.

Gość Manianaaaaaa22
up up up ! podnosze

Gość Manianaaaaaa22
hmm.. Ewa 33 , moja paznokcie po 2 dniu juz staly sie byszczace i jakby szybciej rosly. taka jest moja opinia.

Ja brałam silice, i faktycznie paznokcie mi sie wzmocniły, ale włosy, rzeczywiscie nic nie pomogło :O

Gość justaaaaaaaaa
A ja biore juz dłuższy czas Silice Duo Vitalas i jestem super zadowolona. Tylko krzem który jest w tej Silice nie pochodzi od skrzypu polnego tylko jest z bambusa. Nie ma nic lepszego. Poza tym na mądrym opakowaniu wyczytałam że jest tam 44 mg czystego krzemu. W innych takich preparatach czystego krzemu jest max. 10mg. Mi naprawdę pomogło. Pozdrawiam