Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Asega

Ile miesięcy czekania , starań....

Polecane posty

Witam. Temat podejrzewam powielany , ale ponieważ absorbuje mnie bardzo , proszę was o odpowiedzi. Staram się o dziecko i od pewnego czasu zaczynam wpadać w delikatną histerię.W zasadzie to juz 4 miesiąc bezowocny i przy każdym kolejnym @ mam ochotę kogoś zabić;) Czytałam ostatnio na któryms z portali, że statystycznie, starania o zajscie w ciąże trwają około 6-7 miesięcy , więc zdaję sobie sprawę że panikuję na wyrost. Napiszcie mi proszę ,w miarę możliwości, ile miesięcy (lat?) u was średnio zajęło staranie się o potomka? Dzięki

Lekarze zdrowej parze dają 1 pełen rok na zajście w ciążę. 4 miesiące to stosunkowo krótko, bo w 1 cyklu masz nie więcej niż 40% szans na ciążę. Zakładając oczywiście, że \"trafiacie\" w odpowiedni czas.

Moja siostra starała się 4 lata. I jak sobie odpuścili, to wtedy im się udało :)

Takie wlaśnie odpowiedzi powodują , że przestaje myśleć jak niepełnosprawne dziewczę:) Teoretycznie zawsze uważalam , że moja wiedza na temat kobiecego organizmu jest pelna i wystarczająca.Aż przychodzi taki moment kiedy chce się miec dzidziusia i pewnośc siebie trafia szlag. Zwłaszcza w otoczeniu kobiet ktore zachodzą jak szalone i twierdzą że każda zdrowa kobieta ledwo się \"nadstawi\", a zaraz ciąża murowana jak kac po nocnej libacji;)

a mnie się zawsze wydawało że od pierwszego strzału to zachodzą tylko wyjątkowi farciarze albo idioci :) jak ktoś świadomie decyduje sie na potomka to na ogół musi nad tym trochę popracować ;)

Gość AAAAAAAAAAAANNAKIO
:-D

Gość AAAAAAAAAAAANNAKIO
:-A

Gość pauly78
13 miesiecy i jeszcze nic

Gość brakuje mi skarbka
15 miesięcy i nic

Kobietki współczuje Wam, ale pamiętajcie, ze część tych niepowodzeń może leżeć w Waszej psychice... WIELKIEGO POWODZENIA!! Ja narazie nie mam takiego problemu , bo robię wszystko żeby w tą ciąże nie zajść,ale kto wie jak będzie później. Wiem, że moja mami podobnie jak autorka starała się o mnie 4 miesiące A kiedy już zaszła to miała okres przez 3 miesiące, ginekolog powiedział, że to nie ciąża po czym urodziłam się ja, wiec te nasze organizmy są naprawdę skomplikowane.

Gość magdalenka78
ja 6 miesiąc i nic juz zaczynam wątpić czy kiedyś będe miała dziecko

ponad 3 lata i nadal nic :( przyczyna\" PRL i nienajlepsze wyniki nasienia (znienne)