Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Justa007

Mam sposób na rozstępy!

Polecane posty

Odkąd pamiętam - jestem przy kości. Od paru lat mam wstrętne rozstępy. Są już jasne i podobno niczym nie mozna ich usunąć. Błąd! Ja mam na nie sposób :D

Otóż od niedawna używam peelingu kawowego, tylko dodatkowo dodałam inne składniki, a po użyciu wcieram jeszcze balsam ujędrniająco nawilżający. Efekt? Zauważyłam, że moje rozstępy stały się bledsze i mniejsze ;)

Gość OOOOOOOOOOOOOOlala
jaki to konkretnie peeling?

juz nie raz widziałam takie inofrmacje:( . Jeżeli znalazłabyś sposób od razu podałabyś wszystkie składniki bo sama bys wiedziała , że dziewczyny które je posiadają bardzo to przeżywają i mają wielki kompleksy. Ja jak bym znalałza taki sposób to bym napisała wszystko w jednym poście. A ty czekasz aż Cie ktoś o to będzie prosił. A po drugie rozstępów nie da się usunąć- jedynie zmniejszyć. Chyba , że dermabrazją lub wycinając kawałek skóry. Sorry nie jestem nigdy złośliwa i szukam sposobu juz 3 lata i wydałam sporo kasy. A takie zachowanie to granie na uczuciach.

Moi rodzice rano i po południu piją kawę. Po wypiciu biorę od nich fusy do miseczki, dodaję 4 łyżki soli, 4 łyżeczki cukru, 2-3 łyżeczki oleju (dodaję słonecznikowy), posypuję cynamonem (wychodzi jakies 3 łyżeczki). Mieszam to wszystko. Na koniec dla uzyskania papki dodaję żel pod prysznic. Rozprowadzam to po ciele masując, a nastepnie dobrze spłukuje. Potem jeszcze wcieram w siebie balsam ujędrniająco - nawilżający.

Nie napisałam w jednym poście, bo nie wiedziałam czy ktoś będzie zainteresowany i czy mi uwierzy. Proste.

Gość do malutkiej-milutkiej
Sorry, ale przy 37 kg to ulecisz do nieba...ale chyba nie jako balonik:(:(:(

ja też mam fajny sposób.... na rozstępy ... tylko nie za tani NO-SCAR albo inaczej perła inków ... dostępny w aptece... maść z masy perłowej trochę kosztuje ale warto mi prawie zniknęły do zera z wielkich sinych (szer o.3 mm) prawie do zera , i te białe też .... dotej pory stosuje także na przebarwienia po trądzikowe na mojej tzw twarzy...( trądzik zaostrzył mi się przez paskudną wodę w okresie studiowania w takim jednym mieście w polsce.....) pamiętam ,że mały krem(chyba 30g) ok 40z większy 70z (50g)ale naprawdę warto....

Najpierw stosowałam co drugi dzien jakies 3-4 razy i juz juz byly efekty. Potem tak sporadycznie bo mi sie nie chciało :) Ale efekty juz widac. W sumie to go jakies 6 razy stosowałam narazie.

Gość miskaaaaaaaaaaaaaaaaa
No scar...naprawde tak dziala super????????

Gość djdjgujdtuy
amoze malutka milutka nie chce wazyc 37 kg tylko schudnac 37 kg?? na to nie wpadlas? :P

Gość KAWAo12
a ja chce miec kota!

pilling pomaga na rozstepy bo to takie powolne scieranie naskorka. po ilus tam miesiacach jest szansa ze zejdzie calkiem. mialam kiedys brzydkie rozstepy po wewnetrznej stronie ud, ale zeszly i podejrzewam, ze to wlasnie od chodzenia w spodniach i ocierajacych sie o siebie ud. tak samo nie mam tam zadnych wloskow. kiedys byl duzy topik o rozstepach i dziewczyna pisala o zabiegu zluszczania naskorka. zcieralo sie jakis specjalny krem i po kilku dniach schodzial gruba wartwa naskorka. a razem w tym rozstepy. dziewczyna miala bardzo glebokie rozstepy po ciazy i po trzech takich zabiegach podobno zniknely calkowicie. koszt jednego ok. 150 zlotych. taniej niz dermavrazja czy laser. szukam jednak inforlacji i znalezc nie moge. moze ktos cos wie?

Gość MMMMMNNNNNNJHH
jak ten krem sie dokladnie nazywa i gdzie kupic

sama chcialaby m to wiedziec. podobno w gabinecie kosmetycznym. bylam w kilku i nie mieli za to proponowali lasery i dermabrazje co jak wiadomo kosztuje.

Wiele kremów jest w internecie /tzn. recenzje/ wejdzcie w google i zobaczcie! Tego jest pełno!