Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość filka

w ciąży z nadwagą

Polecane posty

Gość filka

Czy są tu jakieś panie, które są w ciąży lub już urodziły i które mają nadwagę? Czy miałyście z związku z wagą jakieś problemy?

Gość filka
Dzięki za odpowiedź. Czyli rozumiem, że nie miałaś problemów ani z zajściem w ciążę, ani z samą ciążą i porodem? pozdrawiam

Kobiety z nadwagą, ktore są w ciązy muszą bardzo uwazac żeby jak najmniej przytyć. Wiele z nich jak urodzi są szczuplejsze niz przed ciazą. Tak było w przypadku mojej kolezanki. Wyglada teraz swietnie.

Gość filka
Ja nie mam, ale siostra ma i zastanawia się czy będzie wszystko ok, jeśli już zajdzie. Ona waży jakieś 80kg.

Swoją \"nadwagą\" Paulko :D Autorce chodziło raczej o kobiety, które mając nadwagę zachodzą w ciążę :)

Przytyłaś po zajściu w ciążę? Bo to tak zabrzmiało, jakbyś wczesniej miała 46 kg, czyli sama rozumiesz ... żadna nadwaga ;) Do autorki -> ja przed ciążą tez ważyłam sporo, bo 78 kg, przy niedoczynności tarczycy (jesli to jakies usprawiedliwienie :) ) i muszę powiedzieć, że nie miałam problemów z zajściem w ciążę, tylko teraz - ok. 32 tc. wykryto u mnie cukrzycę ciążową, która częściej pojawia się u osób z nadwagą. Ja będzie wyglądało rozwiązanie - tego nie wiem, bo jeszcze z tydzień, dwa pociągnę. A w czasie ciąży przytyłam 8 kg, jedząc normalnie - to znaczy nie objadając się, ale nie stroniąc np. od lodów czy ciasta od czasu do czasu.

Teraz wszystko jasne, czasem trzeba łopatologicznie ;) Ale konkluzja jest jedna - nadwaga nie wyklucza dobrego przejścia przez ciążę i poród. Chyba, że to chorobliwa gigantyczna otyłość, ze zmianami hormonalnymi...

Gość filka
Bardzo serdecznie dziękuję za komentarze.

Gość asiulek21
Witam...Zanim dowiedziałam sie,ze jestem w ciazy to miałam nadwagę i to dobre 10 kg(168cm, 72kg),ale mój skarb stwierdził,ze Mamusia nie może byc "duza" i zafundował mi 3tygodniowe skakanie po zołądku i straciłam w tym czasie prawie 8kg.Teraz jestem w 39tc.a ważę 69kg :)

ja zachodzac w ciaze wazylam 68 kg przy wzroscie 166. W ciazy przytylam 26 kg!! :( mialam cukrzyce ciazowa i bardzo musialam uwazac na diete ale strasznie zbierala mi sie woda. Oskar urodzil sie duzzyyy :) 62 cm i 4250 ale zdrowiutenki. Teraz tez jest wszystko ok. Ja jestem prawie 3 mies po porodzie i zostalo mi 7 kg do zrzucenia. Wlasnie sie dietuje :)

Gość kredyt
matki z cukrzyca ciazowa z reguły rodza duze dzieci ta ich wielkosc jest spowodowana własnie cukrzycą matki

Gość kredyt
tez miałam cukrzyce w ciazy ale moj synek wałył 3500g

Gość pytanie do Paulki
mowisz ze długo sie staraliscie o dziecko ile lat trwały wasze starania zanim podjełas leczenie ile masz lat?

Gość 2256869636
Warte odswiezenia