Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kawusia z koniaczkiem

Czy test ciążowy może się mylić?

Polecane posty

Dziś mam 55-ty dzień cyklu a okresu ani widu ani słychu. Ginekolożka powiedziała mi, żebym zrobiła test ciążowy, bo mam powiększoną macicę. Wyszła jedna kreska, czyli ciąży brak. No ale czemu nie mam okresu?? Biorę teraz tabletki na wywołanie okresu, Luteinę, czy to pomoże? Dodam, że seks zawsze uprawiałam w prezerwatywie i nigdy nie pękła ani się nie zsunęła. To dodatkowo utwierdza mnie w przekonaniu, że NIE JESTEM w ciąży. No ale gdzie ten okres??? Doradźcie mi, bo już nie wiem co robić :( Aha, może to być, że okres się spóźnia od dużej ilości tabletek antydepresyjnych i nasercowych???

Gość jakich nasercowych
i jakich depresyjnych ?????? Podaj nazwę, spotkałam się z tym.

Nasercowe - BETALOC ZOK 100 MG Antydepresyjne - SETALOFT (100 MG DZIENNIE) MIRTAZAPINE TEVA (30 mg dziennie) I od tygodnia łykam tabletki na kaszel THIOCODIN

Dodam, że zdarzało mi się w zyciu czekać 70-80 dni na okres.

Gość olkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
to moze byc cykl bezowulacyjny. wszystko normalnie ale bez @

ale co to znaczy? i jak to się ma do leków?? Kobitki, uspokójcie mnie :(

Gość Ritunia_83
Miałam podobny problem. Przestałam brać tabletki antykoncepcyjne kilka miesięcy wcześniej i miałam okres regularnie, aż tu nagle zniknął. Ginekolog po badaniu stwierdziła, że w ciąży nie jestem. Dostałam proverę (chyba tak to się nazywało) na wywołanie miesiączki, która spóźniała mi się 2 i pół miesiąca! Dlaczego? Do dzisiaj nie mam pojęcia, ale podejrzewam, że to była kwestia stresów, których w ostatnich miesiącach miałam bardzo bardzo dużo. Potem wróciłam do kochanych tabletek :) Wolę się nie stresować :) Test ciążowy napewno się nie myli, chyba że zmajstrowaliście potomka w przeciągu ostatniego tygodnia. Jeżeli używaliście prezerwatyw a test jest ujemny to masz szansę jedną na milion, że jesteś w ciąży (może warto zagrać w totka ;) ) czyli możesz być spokojna. Nie wiem, czy tabletki mogły spowodować spóźnienie okresu, ale skoro musisz je brać, to znaczy że stresów Ci nie brakuje, więc może to jest przyczyna? Hormony na pewno Ci pomogą przywrócić okres, więc bądź spokojna. Jeżeli jednak nie, to też się nie denerwuj i zrób wszystkie niezbędne badania (mi ginekolog dała skierowanie na profil hormonalny, w razie gdyby miesiączki dalej nie było). Głowa do góry :) Wszystko będzie dobrze. Cóż, organizm czasem tak ma, to nie jest niezawodna maszyna. Na razie zachowaj spokój i bierz tabletki, a potem zobaczysz co będzie. I cierpliwości, nie Ty jedna masz problemy ze spóźnialskim :)

Gość olkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
cykl bezowulacyjny=wszystko w normie, po prostu bez krwawienia... tez tak mialam, ginekolog twierdzi,ze kazdej sie zdarza i to normalne:) nie panikuj:)

Dziewczyny, dziękuję :) Kurka woda, przed chwilą spanikowałam i poleciałam do apteki po drugi test ciążowy - no i znowu wyszło, że ciąży brak!!! :D Czyli chyba mogę spać spokojnie... zwłaszcza że prezerwatywa nigdy nam nie pękła. Ostatni raz seks uprawiałam 21. lipca, od tamtego czasu nie kochałam się i jeszcze długo nie będę się kochać, bo się rozstaliśmy :(. Gdybyśmy byli razem, to ucieszyłabym się z ciąży, ale w tej sytuacji.... same rozumiecie! Dzięki! jeszcze tylko mi powiedzcie, jak dwa różne testy pokazują wynik negatywny, to chyba jest na 100 % ? ;)

Gość Ritunia_83
NAWET NA 150% !!! Jak ostatni raz był 21 lipca to nie masz powodów do obaw, po takim czasie wynik testu byłby pozytywny. Masz takie samo prawdopodobieństwo bycia w ciąży jak Twój były ;) Życzę Ci miłego spokojnego popołudnia. Na prawdę nie masz się czym przejmować. Przechodziłam dokładnie to samo i zapewniam Cię, że nie będziesz mamusią w najbliższym czasie :) Pozdrawiam

Dla pełnego obrazu dodam jeszcze, że jestem bardzo chuda - ważę 43 kg przy wzroście 158 cm. Kiedyś ginekolog mi mówił, że z taką wagą ma się nieregularnie miesiączki i ciężko zajść w ciążę. Mam nadzieję :). Ritunia, dziękuję Ci stokrotnie, uspokoiłaś mnie. :) Myślę, że mam opóźnienie przez nerwowość - biorę w końcu leki antydepresyjne i wyciszające. Jejku jak dostanę wreszcie ten okres, to będę dopiero szczęśliwa!!! :)

Gość skinset
A ja mam takie pytanko... Czy jeśli biorę tabsy anty i mam okresy normalnie co 28 dni a jestem bardzo chuda to jak odstawie je to okres mi sie zahamuje tak jak u osób z niedowagą???? czy jeśliby okres miał się zahamować od małej wagi ciała, to miałoby to tez miejsce przy braniu Cilestu???? PLEASE może ktoś wie, to dla mnie bardzo ważne... brałam tabsy, okres miałam normalnie a teraz odstawiłam je i czekam ale boje się, że sie nie doczekam bo za mało ważę i jestem za chuda :(((

Gość Ritunia_83
kawusia z koniaczkiem: Nie ma za co :) Myślę, że już możesz być spokojna i się nie martwić, naprawdę. Nie wiem jakie skutki może mieć niska waga. Myślę, że jeżeli wynika to z Twojej natury, a nie z drastycznych diet, to nie powinno to wpływać na miesiączki. Ja do najszczuplejszych nie należę, a zawsze miałam problemy z nieregularnym okresem. A z zajściem w ciążę każdy może mieć problemy, ale nie przejmuj się na zapas :) Skinset: Przy braniu tabletek zawsze będziesz miała krwawienie (nie okres). Po odstawieniu może Ci się wyregulować, albo zahamować. To sprawa indywidualna organizmu. Często się zdarza, że po odstawieniu są problemy. Myślę, że w dużej mierze zależy to od tego, jak było przed braniem tabletek. Jeżeli miałaś regularnie i niska waga nie przeszkadzała, to raczej z tego powodu problemów mieć nie będziesz. Moim zdaniem jednak nie ma co sobie wmawiać, że jak się ma nieregularne miesiączki to na pewno przyczyna wagi, stresu czy czegośtam jeszcze. Najlepiej po prostu iść do lekarza, sprawdzić, czy nie mamy poważniejszych problemów i ustalić ewentualne przyczyny braku miesiączek. Tak czy siak, dziewczyny: nie martwcie się na zapas!!!