Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pusty pecherzyk-nie rozumiem

pusty pecherzyk-nie rozumiem,pomozcie blagam!

Polecane posty

nie mam okresu od tygodnia poszlam do ginekolga, zrobil usg i powiedzial, ze mam pecherzyk,moze byl zaplodniony a teraz jest pusty i scieknie z okresem za kilka dni nic nie rozumiem wiecie cos o tym?

Gość pusty pęcherzyk ciążowy
oznacza, że w środku nie ma zarodka, ale możliwe, że jest jeszcze zbyt wczesnie by wyrokować? Przeciez dopiero od tygodnia spóźnia Ci sie okres, czyli od zapłodnienia mogło minąć 3 tygodnie, a wtedy naprawde nic nie widać na usg!!!

ale moze on sie zluszyc z okresem? nie moge wyszukac informacji na ten temat

Gość doradzamm
nie mogłas poprosic lekarza zeby Ci to wytłumaczył?

Gość może zostać wydalony
jako poronienie samoistne, może też zostać w środku - i będzie musiał wtedy zostać usunięty w szpitalu, a może jeszcze pokazac się w nim mały zarodek, więc na razie nie ma co panikować... wiesz, takie rzeczy się zdarzają - sama długo czekałam, az pojawi się w moim pęcherzyku najpierw zarodek, a potem serduszko, no i doczekałam się.

bylam w szoku i nie moglam wyksztusic z siebie ani slowa :(

oj, może dziewczyna była zszokowana tą informacją i nie dopytała :o

no właśnie... pamiętaj, że nawet jesli tak się stało, że pęcherzyk jest pusty, nie jest to koniec swiata i masz normalną szansę na drugie dziecko, bo dwa razy taka sytuacja raczej się nie zdarza (baaaardzo rzadko)

Witaj, tak jak wcześnij wyjaśniły koleżanki pusty pęcherzyk płodowy oznacza że nie wytworzył się w nim zarodek. Jednak jeżli jest tak jak piszesz to dziwię się lekarzowi że tak pochopnie ocenia sytuację. Po pierwsze idź do lekarza za 2 tygodnie oczywiście innego do innego lekarza, na usg dopochwowe. Nie wiem jakie miałaś robione usg ale jeśli przez brzuch to nie dziwię się że nic lekarz nie widział bo to wczesna ciaża i tak naprawdę zarodek może być ale nie widoczny. Na usg dopochwowym wyraźnie będzie wiadomo co się dzieje. Jeśli faktycznie jest brak zarodka a nie dostaniesz okresu to też musisz iść do lekarza bo dostaniesz skierowanie na oczyszczenie bo niestety nie zawsze \"pójdzie z okrese\" czasami jest tzw. ciąża zatrzymana i musisz pójść na zabieg - pocieszenie nie bolesny bo w środku znieczulającym i nic po nim nie pamiętasz. Powodzenia

zgadzam się - nie mozna dokładnie stwierdzić kiedy doszło do zapłodnieniai i ile ma zarodek . wiem że to trudne ale poczekaj zrób za 2 tyg dopochwowo

Gość mój pusty pęcherzyk
obecnie ma już dwa lata ;)