Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co ja mam teraz zrobic

Kontrola z ZUS na zwolnieniu

Polecane posty

Gość kolola
ale ja juz cos takiego o autorce pisałam.;-) nie zgadzam sie tylko z innymi twoimi dywagacjami (jako torsja cos tam i nie tylko)Nie lubie uogólnień i wrzucania do 1 wora.

Gość ja to widze tak
acha, pomyliles czasy gramatyczne- to znaczy, ze nie wiedzialam, BEDAC w ciazy, ze musze krecic, bo wszyscy mi i tak w to uwierza, jak jestem w ciazy. JESTEM W CIAZY_ znaczy wtedy, jak bylam w ciazy :-) nie obecnie, bo NIE jestem w ciazy. Kapito?

Gość kolola
bo ty czułas sie ok i pracowałas *-to kazda ciezarna tak musi inaczej wydziwia. tak działaja ludzie ograniczeni.A czy ty taka jestes?

Gość ja to widze tak
nie jestem ograniczona, szkoda, ze tak prymitywnie wyrazasz sie na topiku o kims, kogo nie znasz, tylko po to, aby miec TYLKO SWOJA racje :-(

Gość pietia
jak to wszyscy i tak uwierza a zasw. od lekazra.Myslisz ze kobieta mówi pracodawcy ze jest w ciazy i to wszysko?No to niedoinformowana jestes.

Gość ja to widze tak
Dziwne jest tylko, ze w Polsce 100% ciezarnych zle sie czuje i siedzi na zwolnieniu. Wskaz mi JEDNA ciezarna na panstwowej posadzie, pracujaca do regularnego macierzynskiego ;-) Pracuja tylko te, co maja firmy, zaklady, itp. swoje czy rodzinne. Wszystkie inne choooreeee..... Powietrze im nie sluzy, czy ki czort?

Gość kolola
ale to ty próbujesz udowadniac ze wszystkie ciezarne na l4 wydziwiaja ,sa nieukami jak pracuja w handlu i takie tam. Ja twierdze ze mozna byc w ciazy i pracowac (bo praca lekka i zadnych dolegliwosci ) ale mozna miec dolegliwosci lub ciazka prace i isc na l4. dla ciebie jest to niedopomyslenia bo ty pracowałas i to ty zle sie wyrazasz o tych co sa na l4. I zgodze sie ze sa takie które wykorzystuja ciaze do siedzenia w domu-i tak pisze cały czas.Niepodoba mi sie uogólnianie ze wszystkie ciezarne oszukuja.

Gość kolola
I akurat znam takie co pracuja do 7,8 czy 9 miesiaca-w zaleznosci od tego jak sie czuja.(dziwne ze jak sie jest w ciazy to nagle wokół tyle innych ciazarnych sie widzi ;-) )

Gość ja to widze tak
to nie ja pisalam o "nieukach w handlu" jakos trudno ci to pojac, widze :-)

Gość ja to widze tak
" 13:30 ja.23. Ja jestem na zwolnieniu od miesiąca. Do lekarza chodzę państwowo i po prostu powiedziałam lekarzowi, że chcę iść na zwolnienie. Bez żadnych ceregieli wypisuje mi co dwa tydonie L4. Być może trafiłam na fajnego lekarza ." No i fajnie, ale wlasnie takie cos mnie wkurza, po ja to nazywam nie "dolegliwosciami", lecz po prostu------ OSZUSTWEM!

Gość kolola
trudno ,bo sama sie wkopałas.Ja pisałm cały czas ze nipodoba mi sie jak torsja ...... a ty odpisałas jakby to było do ciebie.Masz ten sam styl co torsja, i ktos tez wczesniej pisał ze ty i ona to jedna.

Gość kolola
i ok z tym sie zgadzam.ale nie znaczy ze wszystkie tak robia i ze wszystkie dobrze sie czuja.

Gość ja to widze tak
wierz w co chcesz, ale zaprawde mówie ci, blogoslawieni ci, co nie widzieli, a uwierzyli :-P ze nie mam torsji :-D

Gość kolola
Dobra,nie jestes torsja ;-) doszłysmy chyba do konsensusu a mnie juz krzyz bardzo boli,nogi juz nie mieszcza mi sie w kapcie i ide spac.dobranoc i miłych snów.😴💤🖐️

Gość ja to widze tak
" 23:42 kolola Ale zauważ ze ciaza moze przebiegac róznie i nawet zle od wczesnych miesiecy u tej co pracuje za biurkiem i kawke pije." kolola, w ciazy kawki nie powinno sie pic, bo zwieksza prawdopodobienstwo wystapienia skurczów macicznych. Tak po nitce do klebka- ciezarne siedza za biurkiem, kawke chlepcza, i sa naraz chore. Zaczynam pojmowac ;-)

Gość ja to widze tak
Przy kompie/ laptopie tez nie powinno sie wysiadywac, bo promieniowanie- albo w przypadku lapsa na kolanach, przed brzuchem- wydziela on energie i cieplo, niedobre dla embriona :-(

Gość kolola
chodziło mi o to ze jej praca polega na tym ze siedzi za biurkiem i kawke pije.Nie ze pije w ciazy.ja pije taka słaba rozpuszczalna bo do pózna nie moge spac a pózniej ciezko sie obudzic.

Gość ja to widze tak
pijesz kawe, bo NIE MOZESZ spac????? Kofeina wlasciwie pobudza- nie slyszalam o dzialaniu nasennym :-P

Gość kolola
no widzisz sama zaras dojdziesz po nitce do kłebka ze wszystkie cięzarne musza isc na L4 od 1 tygodnia :-D

Gość kolola
hahahahahahahah,pije rano bo nie moge sie" obudzic ":-D

Gość ja to widze tak
podobnie czarna herbata :-( Sluchaj, ty jakies poradniki o zdrowym odzywianiu, ciazy, porodzie, itd. posiadasz?

Gość ja to widze tak
nic dziwnego, jesli wpadniesz w gestoze, jesli w ten sposób w ciazy cisnienie sobie podbijasz :-(

Gość kolola
taaa,mam duuuzo broszurek od połoznej.zreszta internet jest skarbnica wiedzy.

Gość ja to widze tak
zaczynam kumac- wiele ciezarnych, czy prawie 100% jest "chorych" przez brak rozsadku- i nie miej tego za jakis atak z mojej strony, to po prostu stwierdzenie faktu....

Gość kolola
:-) ale do lekarza chodze regularnie i mierze cisnienie.A kawka to nie codziennie, tak raz na jakis czas.

Gość ja to widze tak
A po co w ogóle musisz rano sie tak drastycznie "budzic"- przeciez na zwolnieniu jestes, do pracy nie musicz, w ciazy jestes, mozesz po prostu--- POLEZEC :-) Nie rozumiem tego :-(

Gość kolola
no z tym twoim ostatnim zdaniem tez sie niezgodze.A lekarze jakby uwazali ze wszyskie w ciazy dobrze sie czuja to by nie dawali L4.Mój lekazr nie daje wszystkim L4 a nawet ostatnio powiedział ze smiesza go te co przychodza w 3 tyg. po L4 Jak jest to uzasadnione to da L4

Gość ja to widze tak
Uzywki toksyczne dla rozwijajacego sie plodu to: kawa, herbata, alkohol, nikotyna, itd. Nawet "tak raz na jakis czas" ;-)

Gość kolola
a widzisz bo mam jeszcze córcie i jej sniadanko trza zrobic, i sie nia zajac troszke.