Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pomagam-jeśli-umiem

CENTRUM POMOCY KOMPUTEROWEJ

Polecane posty

masz problemy z komputerem ? oprogramowanie nie działa ? pomogę Ci za darmo !!! jako przyjaciel !!! napisz proszę pytanie na forum lub na pocztę polish_devil@wp.pl obsługę serwisu kafeteria proszę o usuwanie ewentualnych wulgarnych wypowiedzi, podszytów, głupich tekstów nie związanych z tematem... pozdrawiam i czekam na pytania

Gość oki doki...
mam problem odpalam gre wrzeszczy mi o te 256 kolory mam nowasza karte i nie moge tyle ustawic jak to zrobic..

Gość kurde molo
monitor mi miga, od góry

odpowiedz na pytanie 1 \"mam problem odpalam gre wrzeszczy mi o te 256 kolory mam nowasza karte i nie moge tyle ustawic jak to zrobic..\" przyczyną mogą byc źle zainstalowane sterowniki lub gra nie kompatybilna z kartą graficzną

odpowiedz na pytanie 2 \"monitor mi miga, od góry \" przyczyną migania monitora może być zbyt niska wartość odświeżania sprawdz: start/panel sterowania/ ekran /wienia /zaawansowane

Gość windows
komputer potrafi się sam wyłączyć i potem jest problem by go uruchomić bo nic nie wyrzuca na pulpit w ogóle nie reaguje monitor - sformatowany bez wirusów, nie przeładowany zbędnymi programami a mimo to są problemy z uruchamianiem p.s. - ile tych topików zakładasz?

Gość Elf1234
To może i mi pomożesz :) Kupiłem wczoraj router wi-fi, zrobiłem wszystko tak jak było opisane w instrukcji. I internet działa i na stacjonarnym i na laptopie, ale mam inny problem bo na stacjonarnym mam zainstalowany serwer ftp na który zrzucane sa materiały z kamery IP, i jak mam podłączony router to nie moge dostać się na serwer a jak go odłączam wszystko jest oki. Czy to oznacza że coś jest nie tak z routerem ?? Przepraszam jezeli coś namieszałem ale kompletnie sie na tym nie znam

Gość zabawna dziewczyna
nie zawsze komputer chce mi się wyłączyć od razu. Czasami nie wyłaczy się po naciśnięciu "wyłącz komputer" i czynność muszę powtórzyć. Bardzo mnie to niepokoi i irytuje. Mógłbyś jakoś pomóc. Ale tak, żebym zrozumiała, bo niestety, ale jestem blondynką. ;)

\"To może i mi pomożesz Kupiłem wczoraj router wi-fi, zrobiłem wszystko tak jak było opisane w instrukcji. I internet działa i na stacjonarnym i na laptopie, ale mam inny problem bo na stacjonarnym mam zainstalowany serwer ftp na który zrzucane sa materiały z kamery IP, i jak mam podłączony router to nie moge dostać się na serwer a jak go odłączam wszystko jest oki. (..) odpowiedz: wiesz sam router... ale nie znam takiego przypadku jak ty to opisujesz... podejrzewam jednakże, że przyczyną jest źle skonfigurowany router... sprawdź czy ma ustawionego w routerze firewala !!! to może być przyczyną...

\"nie zawsze komputer chce mi się wyłączyć od razu. Czasami nie wyłaczy się po naciśnięciu \"wyłącz komputer\" i czynność muszę powtórzyć. Bardzo mnie to niepokoi i irytuje. Mógłbyś jakoś pomóc. Ale tak, żebym zrozumiała, bo niestety, ale jestem blondynką.\" odpowiedz: kochana blondyneczko... przyczyną takiego stanu jaki opisujesz może być zasilacz który po mały sie psuje... nowy zasilacz kosztuje ok. 50zł warto go wymienic zanim zupełnie siądzie... ale pamiętaj, żeby kupic odpowiedni, najlepiej jechac do sklepu komputerowego z całym komputerem... koszt wymiany to ok 15zł

Gość zabawna dziewczyna
Bardzo dziękuję.:)👄

Gość Taki jeden z internetu
Pomagam-jesli-umiem oceniając twoje odpowiedzi, nie obraź się ale musisz jeszcze sporo się nauczyć. Co do problemu z routerem, poszukaj w internecie lub w instrukcji routera (jeśli w niej oczywiscie to jest) przekierowywanie portów

Gość windows
a odpowiedź na moje pytanko

Gość inny z netu
do ZABAWNA DZIEWCZYNA Większość komputerów z systemem Windows potrafi automatycznie wyłączyć zasilanie po zamknięciu systemu operacyjnego. To bardzo przydatna właściwość, zwłaszcza gdy często zostawiamy "na noc" komputer wykonujący jakieś żmudne zadanie (renderowanie grafiki 3D, przebudowę indeksów bazy danych, archwizację...). Czasami jednak zdarza się tak, że komputer nagle przestaje się wyłączać po zamknięciu systemu. Co się stało? I jak temu zaradzić? Pewnym rozwiązaniem może być modyfikacja jednego z kluczy Rejestru. Uruchom Edytor rejestru (przejdź do Start|Uruchom, wpisz regedit i wciśnij ) i odszukaj klucz HKEY_CURRENT_USER|Control Panel|Desktop i zmień wartość PowerOffActive z 0 na 1. Zamknij Edytor rejestru. w dodatku nigdy nie kupuj zasilacza za parę zeta, wymienisz jakiś osprzęt i będzie niedomagał

Gość windows
dzięki

Gość methe
Moim problemem jest to, że od jakiegoś czasu filmy na CD odtwarzają mi się do góry nogami. Filmy DVD odtwarzają się prawidłowo, ale te drugie nie. Nie mam zielonego pojęcia co jest nie tak. I proszę o jasne wytłumaczenie bez słownictwa informatycznego, bo nic z niego nie rozumiem.

Gość inny z netu
heh a ściągałaś kodeki do odtwarzanai filmów??? czyli takie programy odpowiedzialne za czytanie formatu w jakim zostął utworzony film film DVD sa niepakowane dlatego odtwarzają sie normalnie filmy cd są upakowane dlatego zajmuja mniej mijesca i kopresja danych czyli pomnijeszenie ich objętości powoduje to ,że potrzebny jest odpowedni kodek ffdshow http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=301&t=36 pobierz i zainstaluj..obraz powinien być git...ewentual;nie wywal wczesniejsze kodeki

Kurcze, masz rację. Miałam to ffdshow na komputerze, ale skasowałam, bo nie mogłam sobie przypomnieć co to jest więc stwierdziłam, że mi nie jest już potrzebne i gdzieś wtedy filmy przestały chodzić. Teraz chodzą ładnie. Dzięki wielkie :)

Gość inny z netu
:D

No to mam jeszcze drugie pytanie. Skoro mam w komputerze odtwarzacz DVD, to będzie czytał filmy w formacie DivX? Jak już wspominałam, jestem zupełnie zielona w informatyce.

Gość inny z netu
tak bez problemu..ponieważ napęd jest odpowiedzialny tylko za wczytywanie informacji.. dopiero komputer jełśi są na nim zainstalowane kodeki divx przetwarza te dane i puszcza na ekran