Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

minimka

TELEMARKETER - Telefoniczny doradca klienta - co to???

Polecane posty

Witam. Będę wdzięczna za każdą odpowiedź. Szukałam pracy i natknęłam sie na to ogłoszenie, jestem umówiona na spotnakie. Szukam pracy na krótko i taka posada nie wymaga ode mnie doświadczenia. Będą szkolenia. Ale ja nigdy wcześniej nie słyszałam o tej pracy?? Jest trudna?? Nie chcę być natrętem wydzwaniającym i wciskającym ludziom jakiś kit. Nie chcę się wkręcic w złą pracę z powodu niewiedzy. Proszę o pomoc Zamiesciłam na forum praca, ale tutaj liczę na wiekszy ruch :-) Dziękuję

Gość albo
"wciskacz kitu", albo bedziesz udzielac porady klientom ktorzy dzwonia w zwiazku z jakims produktem/usluga oferowanymi przez firme. Zalezy jaka branza

To ma być tylko praca tymczasowa, ale nie chcę z powodu niewiedzy zgodzić się na wciskanie kitu. Niby tak ładnie brzmi : możliwość awansu, nienormowany czas pracy, obsługa klienta, możliwość wysokiej premii. Nie chcę dać się wkręcić w te piękne hasła. Jutro idę na rozmowę, mam nadzieję, że uzyskam wszystkie potrzebne informacje

Gość albo
podejrzewam, ze jesli wabia premia to bedzie ona zalezala od tego ile sprzedasz. np firmy telekomunikacyjne: konsultanci dzwonia do klentow i proponuja np nowy abonament, czy internet, sprzedadza duzo- maja premie poza tym standardowa obsluga klienta przez tel

Gość agaww
na wysokie zarobki nie licz ale praca nie taka zła a o niewiedze sie nie martw przecież sama piszesz że Cie przeszkolą

wszedzie brzmi ladnie bo jakby ladnie nie brzmialo to nikt nie chcialby tam pracowac. Przede wszystkim powinnas sie dowiedziec czy sa to rozmowy ktore Ty wykonujesz czy ktore Ty odbierasz. Jesli Ty masz dzwonic to sobie odpusc bo bedziesz sprzedawac gowno w ladnej oprawce ktorego nikt nie kupi a Ty tylko sie sfrustrujesz. Jesli to ma byc call-centre gdzie dzwonia ludzie to mozesz byc bardziej spokojna- tam ludzie dzwonia tylko po to zeby rozwiac problemy lub niedomowienia albo zeby na Ciebie nakrzyczec. Tak czy inaczej praca fajna z perspektywy bo napawde mozesz sie duzo nauczyc. Ja pracowalam za granica dla nokii , obslugiwalam polskich klientow, bylo calkiem milo bo interesowaly ich glownie informacje. Stawka wiadomo wyzsza 20 zl/h w przeliczeniu. Napisz kto Ci oferuje prace a moze latwiej bedzie opisac, bo w polsce tez mialam do czynienia.

Praca w TP lub ORANGE. Sprzedaż lub obsługa klienta. W obu przypadkach to ja dzwonię do klientów.