Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ramboli_Bamboli

Balsam bązujący a rozstępy .. zamaskuje czy uwidoczni??

Polecane posty

Posmaruj, zobaczysz!!! Przecież balsam nie jest na wieki i sie zmywa. Ja stosuję na nogi, bo mam białe plamy po opalaniu i pomaga, plamy są niewidoczne. Smaruję codziennie lub co kilka dni , ale do jasnej karnacji Dove, ma złote drobinki i dobrze maskuje.

Gość aniuszka.....
niestety raczej uwidoczni :(

Gość aniuszka.....
to zalezy tez czy sa swieze rozstepy czy kuz takie "Wygojone" o ile mozna tak to okreslic

no wlaśnie raczej wygojone sa ;/ oj pod kolanami mam i jak jestem blada to malo widać ale jak posmaruje balsamen bronzujacym to nie wiem a nie chce eksperymentów, bo na wesele ide i chce mieć ładne łydki a nie pręgi ;(

Może spróbuj zimne natryski, zimno obkurcza; lub delikatne masaże.

ok zawinę w folię :) a znasz moze taki peeling do ciała robiony w domu...bo zanim sie pozmaruję balsamen bronzującym to trzeba oczyscic skóre...na rozstepy wezme peeling kawowy a na resztę ciała?? moze jakas domowa mikstura ??peeling wiem wiem ze mozna kupic w sklepie takli do ciała ale u mnie cienko z kasą :)

Zaparzasz kawę - fusy i robisz w wannie peeling, można na całe ciało, tylko on brodzi wannę, ale jest dobry. Możesz też użyć sól, najlepiej gruboziarnistą. Natrzyj skóre i potrzymaj chwilę,można dłużej, potem spłukujesz, ciało jest takie aksamitne. Albo kąpiel w soli. Kawę zaparzasz i nacierasz ciało lub dajesz na gazę i zawijasz folią i pod kołderkę, rozgrzewa.

na przykład takie: :) 3. Kilka sposobów na domowy peeling: Baza: - 2 kopiaste łyżki fusów z wcześniej zaparzonej kawy, - 2 łyżki oliwy z oliwek, - pół szklanki kryształów alg morskich, powstaje gumiasta papka. Opcja 1: - baza, - 2 płaskie łyżeczki cynamonu, - 2 płaskie łyżeczki soli jodowanej. Opcja 2: - baza, - 2 łyżeczki imbiru, - 2 łyżeczki soli. Opcja 3: - baza, - 2 łyżeczki cynamonu, - łyżka gruboziarnistego cukru trzcinowego. Opcja 4: - baza, - 1 łyżeczka cynamonu, - 1 łyżeczka imbiru + łyżka soli. Opcja 5: - baza, - kopiasta łyżka płatków owsianych lub otrębów. 4. Peeling antycellulitowy: - 3 łyżki kawy mielonej, - 3 łyżki soli, - 3 łyżki płatków owsianych, - 3 łyżki kryształów alg morskich. Wymieszać w miseczce z woda aby utworzyła się papka. 2 razy w tygodniu masować miejsca z cellulitem, czyli uda, pośladki, brzuch. 5. Peeling kwasami owocowymi po jednym plasterku: - kiwi, - cytryny, - pomidora, - ogórka, - pomarańczy, - grejpfruta, - pół szklanki kryształów alg morskich. Zrobić papkę (najlepiej przy pomocy miksera) i przemyć twarz. Zostawić na kilka minut i zmyć. Może troszkę piec ale to naturalne. Do stosowania raz w tygodniu. Odświeża cerę i złuszcza martwy naskórek. 6. Peeling z płatków owsianych i mleka 3 łyżki płatków owsianych zalać szklanką gorącego, chudego mleka, odstawić na 30 minut aż napęcznieją i ostygną, dodać 3 łyżeczki alg. 7. Peeling z płatków owsianych Zmielone płatki (tak prawie na mąkę ale z grudkami) wymieszać z przegotowaną wodą algową i 3 łyżeczkami alg. Taka papkę nałożyć na twarz i masować - jak w przypadku klasycznego peelingu. Następnie zmyć wodą i przetrzeć tonikiem.

tam chodzi o kryształki japońskie - te algi. ale nie trzeba ich koniecznie używać (ona natłuszczją skórę w pilingu, nie łuszczają - więc są jako dodatek) :)

Gość ***Misiak***
:) podtrzymiję:)